Elintarvike- ja viiniprosessien mikrobiologia ja fysikaalinen kemia

AgroSup Dijon

Ohjelman kuvaus

Lue virallinen kuvaus

Elintarvike- ja viiniprosessien mikrobiologia ja fysikaalinen kemia

AgroSup Dijon

Tietoa maisterin tutkinnoista

MP2 on kaksi vuotta kestävä, jatko-opiskelija, kokopäiväinen kansainvälinen tutkimus maisterin tutkinto, joka keskittyy mikrobiologiaan ja siihen liittyviin prosesseihin sekä fysikaaliseen AgroSup Dijon , jota sovelletaan Burgundin yliopiston - Franche-Comtén ja AgroSup Dijon ja AgroSup Dijon . Tämä päällikkö pyrkii kouluttamaan elintarvike- ja viinieteollisuuden ja -teollisuuden tulevia tutkijoita ja johtajia.

Nykyisin monet tekijät vaikuttavat ja selittävät tutkijoiden ja johtajien työllisyyden dynaamisuutta elintarviketieteiden ja elintarviketeollisuuden alalla:

  • sääntelyn lisääminen ja maatalouden hallinnan valvonta,
  • käytön ja teknologian muutokset elintarvikkeiden tuotannossa ja kehittämisessä,
  • energian siirtymä
  • Kiireellinen tarve innovaatioihin vastaamaan haasteeseen ruokkia koko planeetta hyvin läheisessä tulevaisuudessa.

Kurssin sisältö

Tämän kansainvälisen mestarin ensimmäisen vuoden tärkeimpien kurssien aiheena ovat kuluttajien käsitykset elintarvikkeista sekä elintarvikkeiden ja viinin fysikaalisen kemian, mikrobiologian ja elintarvikeprosessien käyttöönotto. Sitten opiskelijat keskittyvät nopeasti kursseihinsa (luennot, opetusohjelmat, käytännöt ja projektit) bioteknologiaan, analyyttiseen kemiaan, fysikaaliseen kemiaan, mikrobiologiaan, massojen siirtoon ja elintarvikeprosesseihin. Takaisin toiseen Diijoniin, opiskelijoiden on valittava mahdollisuus erikoistua mikrobiologiaan ja mikrobiologisiin prosesseihin tai fysikaaliseen kemiaan, jota sovelletaan elintarvike- ja viinitieteeseen. Lopuksi heidän on suoritettava kuuden kuukauden tutkimusharjoittelu laboratoriossa (Ranskassa tai muussa maassa), jotta opinnäytetyö hyväksytään.

Ensimmäisen vuoden toisella puoliskolla kaikkien opiskelijoiden on suoritettava kansainvälinen liikkuvuus toisessa eurooppalaisessa yliopistossa Erasmus-oppimissopimuksen kautta.

Ohjelman kuvaus

Lähestymistapamme on opiskelijakeskeinen ja osallistuva. Se yhdistää luentoja, seminaareja ja käytäntöjä, työpajoja ja yksittäisiä / tiimiprojekteja. Alla olevat moduulit osoittavat tässä ohjelmassa tarjottavia. Tämä luettelo perustuu nykyiseen organisaatioon ja voi muuttua vuosi vuodelta vastauksena uusiin elintarvikealan tarpeisiin:

  • 1. vuosi (60 op)
  • 1. vuosi, 1. lukukausi (30 op)

UE1-Toolbox (projektinhallinta, tilastot, matematiikka, ranska-englanti, vierailut ...)

UE2- Chemosensorinen käsitys, tunteet, muisti ja ruokavalinnat

UE3- Havaitseminen ja aistien arviointi

UE4- Mikrobiologia ja mikrobiologiset prosessit

UE5- kemia ja fysikaalinen kemia

  • 1. vuosi, toinen lukukausi (30 op)

Yksiköt, jotka valitaan oppimissopimuksella akateemisten eurooppalaisten kumppaneiden kautta:

Analyyttinen kemia, bioteknologia, bioinformatiikka, kemia, mikrobiologia, lämmön ja massojen siirto, fysikaalinen kemia, elintarviketeknologia ja jalostus ... ..

  • Ensimmäisen vuoden aikana opiskelijat suorittavat 2 kuukauden harjoittelun tutkimuslaboratorioon tai toimialaan.
  • 2. vuosi (60 op)
  • Toisen vuoden, ensimmäisen lukukauden (30 op) opiskelijoiden on valittava vaihtoehto (1 tai 2) erikoistunut mikrobiologiaan ja mikrobiologisiin prosesseihin (vaihtoehto 1) tai fysikaaliseen kemiaan (vaihtoehto 2)

Vaihtoehto 1: Uudet näkemykset mikrobiologiassa ja elintarvikeprosesseissa

UE1: Työkalupakki ja projektinhallinta

UE2A: Elintarviketurvallisuuteen sovellettava mikrobiologia: taudinaiheuttajat ja kasviperäiset muutokset

UE3A: Mikro-organismien vuorovaikutus ja mukautuminen ympäristöön

UE4A: Ruoan ja viinin suunnittelu mikrobiologian avulla

UE5A: Elintarvikeprosessit ja kehittyvät teknologiat

Vaihtoehto 1: Uudet näkemykset kemian ja fysikaalisen kemian alalla elintarvikkeiden suunnittelussa

UE1: Työkalupakki ja projektinhallinta

UE2B: Ruoan ja viinin analyysi

UE3B: Ruoan ja viinin stabiliteetti

UE4B: Ruokasuunnittelu fysikaalisen kemian keskiarvolla

UE5B: Elintarviketurvallisuuteen sovellettava kemia ja toksikologia

  • 2. vuosi, toinen lukukausi (30 op)

UE6: Koulutus

Toisen vuoden aikana opiskelijat suorittavat 6 kuukautta kestävän tutkijan harjoittelupaikan (Ranska tai kansainväliset) maisteritutkimuksen hyväksymiseksi.

Lisätietoja ohjelman hakemusmenettelystä: http://www.ubfc.fr/master-mp2-application-procedure.

Oppilaitoksessa tarjolla ohjelmia seuraavilla aloilla:
  • Englanti


Päivitetty June 12, 2018
Kesto ja hinta
Tämä kurssi on Kampusopiskelu
Start Date
Aloituspäivämäärä
Syys 2019
Duration
Kesto
2 vuotta
Locations
Ranska - Dijon, Bourgogne-Franche-Comté
Aloituspäivämäärä : Syys 2019
Hakemukset perillä viimeistään Ota yhteyttä yliopistoon
Loppumispäivämäärä Ota yhteyttä yliopistoon
Dates
Syys 2019
Ranska - Dijon, Bourgogne-Franche-Comté
Hakemukset perillä viimeistään Ota yhteyttä yliopistoon
Loppumispäivämäärä Ota yhteyttä yliopistoon