Maisteriohjelma, joka yhdistää teoreettisen ja käytännön tiedon, antaa opiskelijoille syventävän peruskoulutuksensa koko elokuvaperinnän, elokuvaanalyysin, elokuvateorian tai käytännön taitojen alalla.

Ohjelma sisältää kaksi erikoistumista: Elokuvateorian erikoistuminen ja Elokuvien erikoistuminen.

Elokuvateorian erikoistuminen tarjoaa yleiskuvan elokuvan historiasta ja teoriasta, samoin kuin kriittisen ymmärryksen suositun elokuvakulttuurin mekanismeista ja genreistä painottaen akateemista ja kriittistä kirjoittamista. Opiskelija perehtyy Unkarin ja maailman elokuvahistorian eri vaiheisiin, elokuvaopintojen ja elokuvalajien erilaisiin teoreettisiin lähestymistapoihin ja kehittää taitojaan lukea teoreettisia tekstejä ja tulkita elokuvia. Neuvottelujen aikana tiedekunta auttaa heitä kehittämään tutkimuksen etujaan ja tulemaan sitoutuneiksi asiantuntijoiksi, jotka kykenevät jatkamaan akateemista uraa.

Elokuvien erikoistuminen toimii yhteistyössä Budapestin elokuvaakatemian kanssa ja tarjoaa opiskelijoille ajantasaista tietoa liikkuvan kuvan teollisuuden eri aloista. Opiskelija tutustuu elokuvan käsikirjoituksen perusominaisuuksiin ja kirjoittamiseen, kansainvälisen elokuvan tuotannon ja jakelun mekanismeihin ja vaatimuksiin, ja saa perustaidot elokuvan ohjaamiseen ja editointiin.

Tätä ohjelmaa suositellaan hakijoille, jotka hakevat työpaikkoja videotuotannon, media-alan ja elokuvan / median kritiikistä, mediakasvatuksesta, elokuva / media-alan toimituksellisesta työstä.

Tämä ohjelma antaa opiskelijoille mahdollisuuden tutustua mediatekstien tuottamisen perusperiaatteisiin sekä perusviestien laatimiseen mediatekstien kriittisten lukemien ja opetusmateriaalien perusperiaatteista.

Ohjelman vahvuus

ELTE: n taideteorian ja mediatutkimuksen instituutti oli yksi unkarilaisista korkeakouluista, joka tarjosi tutkintovaatimuksia elokuvastutkimuksille. Osa arvostetusta Taiteen teorian ja mediatutkimuksen instituutista, Elokuvataiteen laitos on järjestänyt useita perustutkintoja, jatko- ja jatko-ohjelmia 1990-luvulta lähtien. Tiedekunnan jäsenet ovat erittäin tunnettuja elokuva-alan asiantuntijoita, valittua aluettaan erikoistuneita asiantuntijoita ja osallistuvat kansainvälisiin ja paikallisiin tutkimushankkeisiin.

He järjestävät säännöllisesti konferensseja, työpajoja ja näytöksiä monissa ajankohtaisissa ilmiöissä aiemmassa ja nykyaikaisessa elokuvakulttuurissa. Opiskelijoilla on tärkeä rooli näiden tapahtumien käynnistämisessä ja järjestämisessä. Osasto on herättänyt elantonsa ja toiminut ainutlaatuisen unkarilaisen elokuvan historian tutkimusryhmän, jolla on merkittävä osuus alan julkaisuista. Tiedekunnan jäsenet toimivat eri elokuva-aikakauslehtien toimittajina, jotka toimivat elokuvajuhlien ja elokuvalevyjen tuomariston jäseninä. Elokuvakurssimme opettaa tunnustetut elokuvateollisuuden ammattilaiset. Osasto tekee yhteistyötä eri kansainvälisten elokuvajärjestöjen kanssa ja tekee Erasmus-yhteistyösopimuksen noin kymmenen toimielimen kanssa ympäri Eurooppaa.

Rakenne

Laitoksella opiskelijat hyväksytään joko elokuvateollisuuden tai elokuvateorian erikoistumiseen. Molemmille opiskelijoille on nimetty laitoksen ohjaaja, joka valvoo heidän tuottamansa akateemisen projektin luomista koko neljän lukukauden ajan.

Edellyttäen, että 120 opintoviikkoa täytetään 4 lukukauden aikana, opiskelijat:

  • Kirjoita elokuvan erikoistumiseen lyhyt akateeminen tutkimus (2. lukukausi) ennen kuin he alkavat työskennellä luovan projektin parissa yhteistyössä ohjaajan kanssa.
  • Elokuvateoria-erikoistumisessa ota tutkimuksen metodologian (2. lukukausi) ja akateemisen kirjoittamisen (3. lukukausi) luokat ja työskentele yliopistoprojektin parissa yhteistyössä ohjaajansa kanssa.

Uramahdollisuudet

Akatemian lisäksi ohjelma valmistelee opiskelijoita työpaikoille kulttuuri- / viihdesektorin eri aloilla. Valmistuneemme jatkavat akateemista uraa tai löytävät erilaisia mahdollisuuksia media- ja elokuvateollisuudessa. Elokuvateoria-erikoistumisen opiskelijat hankkivat taidot ja tiedot, joiden avulla he voivat tulla akateemiksi tutkijaksi tai hakea tohtorin tutkintoa. -ohjelma joko elokuva-, media- ja nykykulttuurin tohtoriksi instituutin isännöimä ohjelma tai ohjelmat muissa laitoksissa. Valmistuneemme ovat yhtä päteviä työskentelemään elokuva- ja viestintäopettajina, elokuvakriitikkoina, asiantuntijoina, ja monilla heistä on tehtävä elokuva- ja media-arkistoissa tai eri kansallisissa instituutioissa ja lautakunnissa. Elokuvateollisuuden erikoistumisopiskelijoilla on taitoja toteuttaa liikkuvan kuvan teollisuudessa erilaisia tuotteita, kuten musiikkivideoita, mainoksia, videopäiväblogeja, lyhyitä elokuvia jne. näyttelypäälliköt.

Työesimerkkejä

Elokuva- ja viestintäopettajat, elokuvakriitikot, toimittajat, asiantuntijat, työpaikat elokuva- ja media-arkistoissa tai eri kansallisissa instituutioissa ja lautakunnissa, linjatuottajat, käsikirjoittajat, kameroitsijat.

Ohjelman opetuskielet:
  • Englanti

Katso 24 muuta ohjelmaa kohteelta Eötvös Loránd University »

Viimeksi päivitetty Syyskuu 13, 2019
Tämä kurssi on Kampuksella tapahtuva
Alkamispäivämäärä
Syys 2020
Duration
2 vuotta
Full-time
Hinta
3,500 EUR
Lukukausimaksu / lukukausi: 3500 €. Hakemusmaksu: 150 € (ei palauteta). Muut kustannukset: 100 € (pääsykokeen maksu)
Määräaika
Kesäkuu 15, 2020
Sijaintien mukaan
Päivämäärän mukaan
Alkamispäivämäärä
Syys 2020
Päättymispäivämäärä
Heinäkuu 2022
Haun määräaika
Kesäkuu 15, 2020

Syys 2020

Location
Haun määräaika
Kesäkuu 15, 2020
Päättymispäivämäärä
Heinäkuu 2022