II tason italialaisen keittiön ja viininvalmistuskurssi
Italian Culinary Institute for Foreigners - ICIF
Keskeiset tiedot
Kampuksen sijainti
Turin, Italia
Kieli (kielet
Englanti, Italialainen
Opintomuoto
Kampuksella
Kesto
6 kuukaudet
Vauhti
Täysaikainen
Lukukausimaksut
EUR 10 000 / per semester
Hakemuksen määräaika
Pyydä tietoja
Aikaisin aloituspäivä
Pyydä tietoja
Apurahat
Tutki stipendimahdollisuuksia opintojen rahoittamiseksi
Johdanto
II tason italialaisen keittiön ja viininvalmistuskurssi
Yhdeksän viikon teoreettiset ja käytännölliset oppitunnit ja mahdollisuus käytännön harjoittelujaksoon parhaissa italialaisissa ravintoloissa
Italian keittiön ja viininvalmistuksen II tason maisteriohjelma, joka kestää 180 päivää, ICIF kahteen osaan: ensimmäinen, 55 päivän pituinen, teoreettis-käytännön oppitunteja ICIF päämajassa, täydennettynä koulutusretkellä; toinen koostuu 120 päivän ammatillisesta harjoittelujaksosta (valinnainen, ei sisälly tilauskustannuksiin) koulun valitsemissa ravintoloissa.
Mestari opettaa alueellista perinteistä ruokaa ja sen modernin luovan evoluution, perustekniikat, sopivat koristeet, esitystaiteen ja muiden perustavanlaatuisten käsitysten maatalous- ja elintarviketuotteista, mausteista, aromaattisista yrtteistä ja raaka-aineista sekä yksityiskohtaisesta tutkimuksesta viinejä ja öljyjä.
Koulun oleskelun aikana kaikki oppilaat jaetaan ryhmiin ja vuorotellen valmistellaan kaikkia resepteihin tarvittavia ainesosia. He osallistuvat myös keittiössä ja ruokasalissa tehtäviin käytännön tehtäviin.
Vähimmäistiheys 12 - enintään 24.
Kesto
Kurssi kestää yhteensä kuusi kuukautta:
- 9 viikkoa teoreettisia ja käytännön opetuksia instituutissa
- 15 viikon harjoittelu (valinnainen) instituutin aiemmin valitsemassa italialaisessa ravintolassa.
Ne, jotka voivat ilmoittautua ovat:
- Korkeakoulujen vieraanvaraisuuslaitosten tai -keskusten tutkintotodistusten haltijat
- Ulkomaiset ja italialaiset ammattilaiset elintarvike- ja viinialalta
- Alan työntekijät, joilla on vähintään kolmen vuoden kokemus vieraanvaraisuudesta maailmanlaajuisesti.
Oppituntitiedot
Ruoanlaitto
- Yleinen tieto ja tekninen sanasto. Perinteiset, alueelliset ja modernit luovat keittiöt
- Italialaisia paikallisia ruokia: mausteita, yrttejä ja mausteita, kastikkeita, kylmiä ja kuumia antipastoja, leikkeleitä ja salamia, tuoreita, kuivattuja ja täytettyjä pastaa, riisiä, gnocchoja, polenta, valkoisia ja punaisia lihoja, riisiä, äyriäisiä, vihanneksia, sieniä, juustoja
- Tärkeimpien alueellisten ruokien valmistus
- Innovatiiviset keittotavat (tyhjiö, matala lämpötila ja tupakointi)
- Elintarvikkeiden intoleranssien valikoiden laatiminen
Leivonnainen
- Kuivat leivonnaiset ja maustetut taikinat, perusmehut, meringot, suklaatehtävät
- Kakkujen, makeisten ja perinteisten pienten leivonnaisten valmistus
- Ravintola jälkiruoat
Leivontaan
- Testaus- ja leivontatekniikat
- Leipomotikut, focaccia ja pizza
Jäätelön valmistus
- Perustuotteet jäätelöille ja sorbeteille
- Jäätelökakut ja puolijalokukat
- Sorbetit modernissa keittiössä
viini
- Italialaiset alueet ja viininviljely
- Italian tärkeimpien rypälelajikkeiden sijainti ja viininvalmistusmenetelmät
- Italian tarrat: DOP (DOCG e DOC) e IGP (IGT)
- Tasting techniques: terminologia, menetelmä, sensoriaalinen analyysi
- Ruoan ja viinin yhdistäminen: erityiset termit ja menetelmä, käytännön kokeiden graafinen visualisointi
- Viinin säilytyskriteerit ja palvelevat tekniikat
Ravintola
- Elintarvikepalvelukonsepti Italiassa. Trattoriat, pizzerioita, tyypillisiä ja perinteisiä ravintoloita
- Tarjoustekniikat
- Ruokajuomat: metodologia, terminologia, sensoriaalinen analyysi, graafiset arviointilomakkeet
- Tavoitteena on tyypillisiä ja perinteisiä makuja
- Vieraanvaraisuus ja palvelu
- Miten hoitaa italialainen ravintola
Elintarvikkeet
- Tyypilliset tuotteet: ominaisuudet, ravintoarvot ja ruokavalio
- Tyypillisten tuotteiden ja aromaattisten yrttien sensorinen analyysi
- Jalostustekniikat
- Vierailut viljely- ja tuotantoalueille, pienet laboratoriot ja suuret elintarvikeyritykset
Ruoka- ja juomahallinta
- Ravintolan hallinta
- Markkinointistrategiat ja oman ravintolan edistäminen
- Johdanto kustannuksiin ja tietojärjestelmään "elintarvikekustannusten" laskemiseksi
- Ravintolatoimitusten suunnittelu ja valvonta
- Valikon luominen ja edistäminen
HALAL-sertifiointi - muslimien ruoanlaitto
- Teoreettinen johdanto HIA: n (INTERNATIONAL HALAL AUTHORITY) jäsenien islamilaisen uskon sanomien noudattamisesta
- Italialaisten ruokien valmistus HALAL-ravintolakien mukaan
HACCP ja elintarviketurvallisuus
- Elintarvikkeita koskevat mikrobiologian käsitteet
- Tärkeimmät FBD (Food Borne Diseases)
- Elintarvikkeiden säilytysjärjestelmät
- Terveydenhoitomenetelmät (hygienia työpaikalla, henkilökohtainen hygienia)
- HACCP-järjestelmä
- Elintarvikkeiden kanssa kosketuksiin joutuvien materiaalien ja laitteiden oikea valinta
Italian kieli
- Italian kielen ja kieliopin perustaidot
- Ryhmäkeskustelut
Valmistetut reseptit voivat vaihdella kauden ja tuotteen saatavuuden mukaan. Valmistettujen reseptien määrä vaihtelee niiden vaikeustason ja käytännön luokkien mukaan osallistuvien opiskelijoiden taitotasosta ja nopeudesta.
Harjoittelu (valinnainen)
Ammatillinen harjoittelu - vapaaehtoinen - tapahtuu maisterikoulun loppupuolella ravintoloissa, jotka kuuluvat Jeunes Restaurateurs d'Europe -yhdistykseen, jonka kanssa ICIF on sopinut sopimuksen.
ICIF kokeneet henkilökunta valitsee harjoittelupaikan ravintolat. Täällä oppilaat voivat toteuttaa käytännön taitojaan ja parantaa niitä kurssin aikana oppimistaan sekä parantaa heidän tietämystään omalla kiinnostuksen alueellaan.
Ryhmä jaetaan ja kukin oppilas lähetetään toiseen ravintolaan.
Hallituksen ja majoituksen tarjoavat opiskelijat, jotka tarjoavat majoitusta heidän käytettävissään oleville ravintoloitsijoille.
palkkiot
Master-kurssi on 10.000,00 euroa. Kurssilla on:
- Majoitus instituutin vierastaloon mini-huoneissa (joissa on kaksi yhden, kahden tai kolmen hengen huonetta ja kylpyhuone), joissa on aamiainen 9 viikon ajan
- Ateriat koulussa maanantaista lauantaihin (koulu on suljettu sunnuntaisin ja kansallisin juhlapäivinä)
- Teoreettiset ja käytännölliset oppitunnit, kuten suunnitellun ohjelman mukaan
- Oppimateriaali (kädentaitot, audiovisuaaliset apuvälineet jne.)
- Ruokavalmisteet oppitunneille ja maistaa
- Laitteiden ja työkalujen käyttö oppitunneissa tietyissä luokkahuoneissa
- Täydellinen keittiömestari, joka koostuu: keittijän takki, jossa on instituutin logo, parin kokin housut, esiliina instituutin logolla ja puuvillaketju instituutin logolla
- Avustetaan kurssin aikana väliaikaisen oleskeluluvan ja verotunnisteen myöntämisen byrokraattisissa menettelyissä
- Tutkinnon suorittanut tutkintotodistus tutkinnosta
Kaikki, mitä ei ole mainittu edellä, ei ole mukana.
LISÄTUOTOT, JOTKA EIVÄT KÄYTETTÄVÄT KURSSIT:
- 50 € sairausvakuutuksesta, joka kattaa sairauslaskennan peruskustannukset ja kulut tai periytyvän sairaalaan vain työaikana tapahtuvien onnettomuuksien aikana koko kurssin ajan (vain, jos opiskelija ei määrätä jo terveydentilaa maa).
- 50 € niille, jotka aikovat hyödyntää ICIF vasta saapumisensa Italiassa ICIF instituutin järjestämänä sunnuntaina ennen kurssin alkua Milano Malpensan lentokentältä. 50 euron maksu voidaan suorittaa kurssin saldoa pankkisiirrolla tai käteisellä tai luottokortilla ICIF kurssin ensimmäisenä päivänä.