Yhdistynyt kuningaskunta

Opiskele Iso-Britanniassa

Korkeakoulutus Iso-Britanniassa

Iso-Britannian erinomaisten yliopistojen ansiosta korkeakoulutuksen hankkiminen siellä on haluttua ympäri maailman. Yliopistot aloitetaan yleensä 18-vuotiaana. Suurin osa brittiopiskelijoista suorittaa alemman korkeakoulututkinnon valtion rahoittamassa yliopistossa, jolloin kulut pysyvät maltillisina.

Britanniassa kandidaatin tutkinto suoritetaan ensin. Yleensä opiskelijoilta kuluu noin kolme vuotta tutkinnon suorittamiseen, ja tänä aikana he ovat perustutkinto-opiskelijoita. Valmistuttuaan tutkinto-ohjelmasta kelpoisuusvaatimukset täyttävät opiskelijat voivat jatkaa jatko-opintoihin. Ensimmäinen vaihtoehto on maisterin tutkinto, joka suoritetaan ydeensä vuodessa. Tohtoriohjelmat kestävät noin kolme vuotta. Kilpailu jatko-opintopaikoista on kovaa, eivätkä nämä ohjelmat ole valtion rahoittamia.

Näiden vaihtoehtojen lisäksi Iso-Britanniassa voi suorittaa erityispätevyystutkintoja useissa killoissa ja tiedekunnissa. Esimerkiksi psykologia, oikeustiede, lääketiede, koulutus ja liiketalous ovat aloja, joilla voi suorittaa erityistutkintoja.

Opiskelemalla Iso-Britanniassa saat tutkinnon maailman arvostetuimmista oppilaitoksista. Koulutusta arvostetaan, ja ympärilläsi liikkuu jatkuvasti loistavia ajattelijoita ja tutkijoita. Jos omalla alallasi keskitytään erityisesti tutkimukseen, Iso-Britanniassa on mahdollista päästä mukaan loistaviin tutkimusohjelmiin.

 

Lukukausimaksut

Kun harkitsee Iso-Britanniassa opiskelua, kannattaa olla selvillä hintatasosta. Lukuvuonna 2012-2013 alemman korkeakoulututkinnon vuosimaksujen katto oli 9000 puntaa ja keskimääräinen hinta noin 6000 puntaa. Ylempien tutkintojen hinnat olivat perustutkintojen hintoja korkeampia, mutta erot oppilaitosten välillä olivat suuria. Muualla kuin Englannissa opiskelevien lukukausimaksut vaihtelivat 5000 ja 20 000 punnan välillä.

Iso-Britanniassa suoritettu tutkinto avaa ovia useille urille. Maan yliopistot ovat niin arvostettuja, että opiskelijat työllistyvät hyvin kansainvälisiin tehtäviin, ja halutessaan myös Iso-Britanniaan.

 

Sairausvakuutus

Iso-Britanniassa on kansallinen terydenhuoltojärjestelmä, National Health Service. Yli puolen vuoden opintoja maassa suorittavat opiskelijat voivat olla oikeutettuja ilmaiseen tai alennettuun tervydenhoitoon. EEA-alueen kansalaiset ja jo valmiiksi Iso-Britanniassa asuvat ovat automaattisesti oikeutettuja NHS:n palveluihin riippumatta opintojen kestosta.

 

Viisumin hankkiminen Iso-Britanniaan

Opiskelijaviisumit Iso-Britanniaan:

  • Taso 4 (yleinen) - Viisumi yli 17-vuotiaille aikuisille, jotka tulevat Iso-Britanniaan opiskelemaan
  • Opiskelijavierailija - Viisumi opiskelijoille, jotka suorittavat lyhyen kurssien eivätkä aio tehdä töitä oleskelunsa aikana
  • Tuleva opiskelija - Viisumi opiskelijoille, joiden on tehtävä viimeisiä järjestelyitä ennen kuin aloittavat Taso 4 -viisumiin oikeuttavat opinnot

 

Vinkkejä

Kun harkitset Iso-Britanniassa opiskelua muista, että useat yliopistot ja ohjelmat ovat todella kovatasoisia. Lähetä hakemuksesi ajoissa varmistaaksesi paikan, ja hae useampaan oppilaitokseen parantaaksesi mahdollisuuksiasi tulla hyväksytyksi. Etsi edullisia majoitusvaihtoehtoja läheltä yliopistoa tai kampukselta, ja mieti voisitko jakaa asunnon toisen opiskelijan kanssa.  Näiden vinkkien avulla voit aloittaa opintosi Iso-Britanniassa ongelmitta ja nauttia maasta, jonka koulutusperintö on rikas ja kansainvälinen maine huipputasoa.

Tietoja Iso-Britanniasta

Monet ihmiset sekoittavat Ison-Britannian Englantiin, mutta todellisuudessa ne eivät ole sama asia. Iso-Britannia on neljä maata yhdessä: Englanti, Skotlanti, Wales ja Pohjois-Irlanti.

Vaikka Iso-Britanniaan kuuluu neljä maata, joilla kaikilla oma kulttuurinsa ja murteensa, ei ole hme että monet sekoittavat Ido-Britannian Englantiin. Vuosisatojen ajan Englannissa oli hallitseva kansakunta, jonka hallitsijaa kutsutaan usein "Englannin kuningattareksi". Kun ihmiset ajattelevat Iso-Britanniaa, kuva hallitsijasta on usein ensimmäinen asia joka heille tulee mieleen. Englannin kuninkaat, kuningattaert, prinssit ja prinsessat ovat kansainvölisiä julkkiksia. Iso-Britannia tunnetaan myös muista kulttuuri-ikoneista kuten Davi Beckhm, Dr. Who ja Beatles. Matkalla Iso-Britanniaan kannattaa syödä perinteinen fish and chips -ateria, jälkiruoaksi dekadenttia Cadbury-suklaata ja huuhdella annos alas lasilla Guinnessiä.

Iso-Britanniasta tulee useita tieteen, taiteen ja teknologian huippuja. Muotitrendit saavat usein alkunsa Iso-Britanniassa, ja näyttelijät ja muusikot ovat sieltä kotoisin. Lontoo, kaiken keskus, on saanut lempinimen "kulttuurin suurvalta".

Iso-Britanniassa ja erityisesti Englannissa sijaitsee monia maailman parhaita yliopistoja. Ihmiset matkustavat ympäri maailmaa opiskellakseen maailman arvosteuimmissa oppilaitoksissa kuten Cambridge ja Oxford. Itse asiassa, Iso-Britanniasta neljä yliopistoa löytyy maailman 10 parhaan joukosta.

 

Ilmasto Iso-Britanniassa

Ilmasto Iso-Britanniassa vaihtelee valtavasti sijainnista riippuen. Alueet, jotka ovat lähellä Atlanttia, kuten Pohjois-Irlanti ja Wales, ovat märkiä, kylmiä ja leutoja. Englannissa on viileää muttei kymää ympäri vuoden, ja siellä sataa tavanomaisia määriä. Lumi on mahdollista, mutta ei kovin yleistä. 

 

Elinkustannukset

Kuten ilmasto, elinkustannukset vaihtelevat suuresti alueittain.Lontoo on kulltturin ja koulutuksen keskus, ja sen ansiosta myös yksi maailman kalleimmista paikoista. Vuokra ja muut elinkustannukset ovat siellä varsin korkeita. Ulkona syöminen on melko kallista halki maan, joten kannattaa etsiä asunto, jossa voit laittaa itse ruokaa.

Oppilaitokset

Oppilaitokset ja yliopistot maassa Yhdistynyt kuningaskunta

Verkko-oppilaitokset ja ‑yliopistot maassa Yhdistynyt kuningaskunta