MSc elintarvikkeiden laadussa ja turvallisuudessa

Yleistä

Lue lisää ohjelmasta oppilaitoksen verkkosivuilta

Ohjelman kuvaus

⚡️ Coronavirus (COVID-19) -päivitys

Olemme muuttaneet ohjelmia väliaikaisesti virtuaalisiin oppimisluokkiin, jotta kaikki suunniteltu opetus voi tapahtua verkossa. Ohjelmat alkavat marraskuussa 2020, ja tarvittaessa ne opettavat verkossa ja siirtyvät sitten yliopisto-opiskeluun.

Ruoka eroaa pohjimmiltaan muista tavaroista: Se koostuu (osista) eliöistä, jotka olivat elossa tai ovat edelleen. Sen koostumuksen monimutkaisuuden ja lähtöaineiden vaihtelun lisäksi tämä johtaa suurempaan vaihtelun riskiin tuotannon, kuljetuksen ja varastoinnin aikana. Kuinka toimitamme mahdollisimman monelle ihmiselle mahdollisimman kestävällä tavalla korkealaatuista, terveellistä ruokaa? Käsittelet tätä ja vastaavia kysymyksiä maisteriohjelmassa "Elintarvikkeiden laatu ja turvallisuus".

Ruoan laadun ja turvallisuuden tutkimusalue muuttuu nopeasti. Maailman väestö kasvaa ja globalisaatio muuttaa elämäntapoja ja ruokavalioita. Biokemiallisen analyysin, modernin anturiteknologian, älykkään tietojenkäsittelyn ja jalostustapojen innovaatiot tarjoavat tällä hetkellä uusia kiinnostavia mahdollisuuksia. Samanaikaisesti kysyntä kestävyydelle elintarvikkeiden tuotannossa ja jakelussa kasvaa, ja monimutkaisten tuotanto- ja toimitusketjujen ongelmat, jotka johtavat esimerkiksi "ruoanskandaaleihin", paljastavat kuluttajien korkean herkkyyden ja epävarmuuden.

138061_LabormitBohnenundReis_Keystone.jpg

Master-ohjelman profiili

Ohjelmassa opetetut ydinosaamiset antavat jatko-opiskelijoille mahdollisuuden ymmärtää ja ratkaista elintarvikkeiden laadun ja turvallisuuden ongelmia integroivasta, poikkitieteellisestä näkökulmasta. Tätä varten kurssi on monitieteinen suunnittelussa, jossa yhdistyy biotieteiden painopiste (esim. Viljelykasvien ja tuotantoeläinten biologia, elintarvikkeiden mikrobiologia, ihmisen ravitsemus, analyyttiset menetelmät, elintarvikebiokemia) ja suunnilleen yhtä suuri osuus oikeudellisista ja taloudellisista tutkimuksista.

138060_CourseStructure.jpg

Työllisyysalat

Elintarvikkeiden laatuun ja turvallisuuteen liittyvät kysymykset ovat nopeasti kehittyvää tutkimusaluetta, joka edellyttää tulevilta asiantuntijoilta suurta joustavuutta ja sopeutumiskykyä. Valmistuttuaan maisteriohjelmasta "Elintarvikkeiden laatu ja turvallisuus" olet pätevä tutkijanuralle sekä johtaviin tehtäviin elintarviketeollisuudessa, viranomaisissa, tiedotusvälineissä ja muilla politiikan, hallinnon ja liiketoiminnan aloilla .

Bayreuth-henki Kulmbachin kampuksella

Yliopiston biotieteiden tiedekunta sijaitsee lähellä olevassa Kulmbach-kaupungissa. Se ei ole paitsi useiden kansainvälisesti toimivien ruokayritysten lisäksi myös Max Rubner -instituutti, Baijerin elintarviketurvallisuus- ja eläinlääketieteellinen valvontaviranomainen, Ruokatekniikan tekninen korkeakoulu, Ravitsemuksen osaamiskeskus ja Kulmbachin kliininen keskus. . Kaikki nämä elimet ovat mukana erilaisissa tutkimushankkeissa ja tiedekunnan opetustoiminnassa.

Pääsyvaatimukset

  • Pääsyvaatimus on luonnontieteiden tai biotieteiden kandidaatin tutkinto (tai vastaava), jonka lopullinen saksalainen arvosana on "2,5" tai parempi.
  • Pitkälle edennyt englannin kielen taito (vähintään C1-taso, joka perustuu yhteiseen eurooppalaiseen kielten viitekehykseen) ja todistettu saksan kielen taito (A1).
  • Keskitasoa ylittävä tieteidenvälinen kiinnostus, joka tulisi mainita lyhyesti hakukirjeessäsi.

Pääsymenettely

Pätevyys arvioidaan soveltuvuusarviointiprosessissa. Päätöksen opiskelijoiden maahantulosta tekee komitea vastaanotettujen hakemusten perusteella (kaksivaiheinen soveltuvuustesti). Pääsyvaatimukset on lueteltu yhdessä yleisten hakemistotietojen University of Bayreuth tiedekunnan VII kotisivulla .

Viimeksi päivitetty Marras 2020

Oppilaitoksesta

As one of Germany’s youngest universities, we are able to operate in an unbiased, self-confident spirit of academic freedom, scientific progress, and social responsibility. In line with our vision, o ... Lue lisää

As one of Germany’s youngest universities, we are able to operate in an unbiased, self-confident spirit of academic freedom, scientific progress, and social responsibility. In line with our vision, our top priorities are individual supervision, maintaining high academic standards, and creating programmes of study that take current research into account. Our interdisciplinary focus and the innovative collaboration between many of our disciplines are key features of Bayreuth’s research culture. Näytä vähemmän