Keystone logo

189 MSc Ohjelmat sisään Energia-alan opinnot 2024

Suodattimet

Suodattimet

  • MSc
  • Energia-alan opinnot
Opintoalat
  • Energia-alan opinnot (189)
  • Takaisin pääluokkaan
Sijainnit
Etsi lisää paikkoja
Tutkinnon tyyppi
Kesto
Opiskeluvauhti
Kieli
Kieli
Opintomuoto

    MSc Ohjelmat sisään Energia-alan opinnot

    Jatko-opinnoista kiinnostuneet opiskelijat aloittavat opintouransa yleensä maisterin tutkinnolla riippumatta siitä onko heidän tavoitteensa tohtorin tutkinto vai ei. Maisterin tutkinto tarjoaa perusteellista koulutusta tietyllä alalla. Tutkinnon hyöty piilee siinä, että sitä voi soveltaa monipuolisesti sekä ammatillisesti että akateemisesti. Energia-alan luonnontieteiden maisterin tutkinto eli energia-alan MSc-tutkinto on oiva vaihtoehto tekniikan ja vastaavien alojen opiskelijoille.

    Mikä on energia-alan MSc-tutkinto? Mitä alan opintoihin kuuluu? Opiskelijat voivat erikoistua useille ari aloille. Valita voi esimerkiksi energiatekniikan maisteriohjelman, jossa opiskellaan eri energialähteistä saatava energian talteenottoa, käyttöä ja jakamista. Vaihtoehtoja ovat myös ydinenergiaan keskittyvä opinto-ohjelma tai energia- ja luonnonvarajohtamisen opintokokonaisuus.

    Energia-alan opinnoista voi hyötyä useilla eri tavoilla. Pätevien ammattilaisten tarve kasvaa samaa tahtia kuin maailman tarve löytää luotettavia ja uusiutuvia energialähteitä. Alalta valmistuneiden työllisyysnäkymät ovat hyvät ja valinnanvaraa on paljon sekä alan sisällä että työpaikan maantieteellistä sijaintia ajatellessa. Jatkotutkinnon suorittaneilla valinnanvaraa on usein vielä enemmän kuin muilla työnhakijoilla.

    Energia-alan MSc-ohjelmaan hakemisen ja sen suorittamisen kustannukset vaihtelevat oppilaitoksesta toiseen, erityisesti kansainvälisten opiskelijoiden kohdalla. Tarkempaa tietoa opiskelijat saavat suoraan kiinnostavasta oppilaitoksesta.

    Alan työnantajat etsivät usein valmistuneita, joilla on akateemisten meriittien lisäksi myös työkokemusta. Näiden kahden yhdistelmällä työllistyä voi esimerkiksi seuraaviin tehtäviin: menettelyanalyytikko, energiariskipäällikkö, budjettianalyytikko, ajoneuvoenergiainsinööri, energianhallintajohtaja, energiatarkastaja ja energiatehokkuusviestintäjohtaja. Työnantajat etsivät tehtäviin yleensä henkilöitä, joilla on hyvät vuorovaikutustaidot, jotka ovat hyviä ongelmanratkaisijoita ja joilla on hyvä kokonaiskäsitys energia-alasta, joko säätelyn tai markkinoiden näkökulmasta.

    Tutustu sivustollemme koottuun tietoon ennen opinto-ohjelmaan hakeutumista. Tutustu ohjelmiin alla ja ota suoraan yhteys valitsemasi oppilaitoksen opintotoimistoon verkkolomakkeen avulla.