Maisteri elintarvikkeiden laatujärjestelmissä ja gastronomian hallinnassa
University of Parma
Keskeiset tiedot
Kampuksen sijainti
Parma, Italia
Kieli (kielet
Italialainen
Opintomuoto
Sekoitettu, Kampuksella
Kesto
2 vuotta
Vauhti
Täysaikainen, Osa-aikainen
Lukukausimaksut
Pyydä tietoja
Hakemuksen määräaika
Pyydä tietoja
Aikaisin aloituspäivä
Pyydä tietoja
* Lukukausimaksut vaihtelevat suhteellisen lukukausimaksujärjestelmän perusteella: https://en.unipr.it/studying/tuition-fees-and-scholarships-2020-2021
Johdanto
Laadun ja gastronomian (elintarvikkeiden laatu) elintarvikejärjestelmien hallinnan maisteri on osa Italian maatalouselintarviketeollisuuden kehittämisprosessia, joka tunnustaa Parman yhtenä Italian tärkeimmistä teollisista klustereista, joka tunnetaan nimellä "Italian Food Valley" ”. Ruokalaaksossa on luotu ainutlaatuinen tieto kansalliselle maatalouselintarvikekentälle yhdistettynä opiskelijoiden vastaaviin huomioihin, jotka näkevät tämän teollisen todellisuuden konkreettisena ammattimaisena lähtökohtana.
Ruoantuotannon hallinta nykyisessä kansainvälisessä kilpailutilanteessa edellyttää uuden sukupolven asiantuntijoita, joilla on hallinto- ja viestintätaidot, jotka soveltuvat uuteen taloudelliseen ja sosiaaliseen kehykseen Italiassa ja ulkomailla maatalous- ja elintarvikealalla. Vaikka Italia on hyödykkeiden tuoja, se vie myös laadukkaita jalostettuja elintarvikkeita, jotka heijastavat italialaista gastronomista kulttuuria. Italian maatalouselintarvikeyritysten maailma vaatii lukuja, jotka tuotannon hallinnan lisäksi kykenevät suunnittelemaan ja hallitsemaan elintarvikkeiden laatua sekä tulkitsemaan kuluttajien tarpeita kertomalla heille italialaisen gastronomian laadullisesta plussasta.
Opetussuunnitelma
Ohjelma
"Food Quality" -tutkinnon tavoitteena on tarjota erityinen ja innovatiivinen koulutus. Ammattiprofiili liittyy elintarvikeyritysten johtamiseen, hallintoon, suunnitteluun ja valvontaan tarjoamalla ammatillista kehitystä, joka yhdistää taloushallinnon profiilin gastronomian tieteen ja kulttuurin profiiliin. Suoritettavat taidot käsittelevät aiheita toimitusketjujen ympäristö-, sosiaali-, taloudellinen ja tekninen hallinta painottuen tuotteiden laatuun ja ruokapalveluihin. Tämä ammattihenkilö kattaa avustusrooleja yrityksissä ja elintarvikealan referenssielimissä, joilla on monipuoliset toiminnot yrityksen ominaisuuksien ja tuotetyypin mukaan. Laadun käsite, jota on tarkoitus kehittää Masterissa, on moniulotteinen. Se lähtee siitä ajatuksesta, että tuotteiden laatu johtuu yritysten ja maatalouselintarvikkeiden toimitusketjujen hallintotoiminnan laadusta taloudellisissa, sosiaalisissa, johtamis- ja markkinointi-, viestintä- ja teknologisissa näkökohdissa, unohtamatta kuitenkaan niihin liittyviä näkökohtia. ympäristövaikutukset, innovaatiot ja kuluttajasuhteet.
Elintarvikkeiden laadun maisterintutkintoa edistää talous- ja kauppatieteiden laitos yhteistyössä Parman yliopiston elintarvike- ja lääketieteiden osaston kanssa; se on monialainen hanke, joka syntyi yhteistyöalustana edistämään vuoropuhelua talous-johtamiskulttuurin ja gastronomian yhteiskuntatieteiden tieteenalojen välillä.
Elintarvikkeiden laadun maisterin tavoitteena on kouluttaa ammattilaisia, joilla on monialaisia taitoja, jotka yhdistävät teoreettisen ja empiirisen tietämyksen maatalouselintarvikejärjestelmän johtamisluonteesta sekä teknologiset ja gastronomiset taidot, jotka liittyvät ruoan parantamiseen ympäristön kestävyyden tiiviissä logiikassa. Maisteri on tarkoitettu opiskelijoille, jotka tulevat taloustieteen ja johtamisen kandidaateista sekä maataloustieteistä tai elintarviketieteistä. Koulutus keskittyy eri aihealueiden aiheisiin, joita ovat mm.
- taloustieteen, johtamisen ja sosiologisen luonteen tieteenalat: ymmärtää ja osata soveltaa elintarvikealan yritysten talousteorioita ja johtamismuotoja elintarviketuotannon ja ympäristöjärjestelmien hankinnassa, tuotannossa, jalostuksessa, markkinoinnissa ja edistämisessä.
- tilastoluonteiset tieteenalat: ymmärtää sekä yritysten johtamiseen että laadun ja elintarviketurvallisuuden hallintaan tarvittavat tiedot.
- juridiset tieteet: ymmärtää kansallisia, eurooppalaisia ja kansainvälisiä säännöksiä elintarviketuotannon ja markkinoinnin sekä kuluttajansuojan alalla.
- historiallisia tieteenaloja ymmärtääkseen ruoan tuotantoon, markkinointiin ja kulutukseen liittyviä kulttuurisia vaikutuksia.
- teknologiset tieteenalat: elintarvikkeiden turvallisuuden takaaminen, mutta ennen kaikkea elintarvikkeiden laadun ymmärtäminen ja takaaminen myös kuluttajien ravitsemustarpeiden osalta.
Elintarvikkeiden laadun maisteri vastaa tarpeeseen kouluttaa nykyaikaista ammattihahmoa, joka lisää bioekonomistin taidot biogastronomin omiin ja pystyy tyydyttämään kontekstissa toimiville asetetut voimakkaat monitieteisten taitojen vaatimukset. elintarvikeyritysten johtamisen, gastronomian alojen ja vahvasti elintarvikealan alueiden sosioekonomisen kehityksen edistäminen kestävän kehityksen eurooppalaisen strategian mukaisesti, joka on esitetty komission tiedonannossa Euroopan parlamentille "Innovaatiot kestävän kasvun edistämiseksi: biotalous Euroopalle" - COM (2012) 60 lopullinen - ja YK:n kestävän kehityksen tavoitteet.
Opiskelijat voivat valmistua valitsemalla kahdesta eri ammattiprofiilista:
- Econo-gastronomist: valmistuneen profiili on talousjohtamisen ja gastronomisten taitojen integroitu. Hän on maatalouselintarvikkeiden laadun johtaja, joka osaa tunnistaa, hallita, turvata, viestiä, edistää ja parantaa elintarvikkeiden laatua arvoketjussa ja alueella.
- Gastroekonomisti Valmistuneen profiilina on integroitu gastronomi, jolla on talousjohtamisen taidot ja jonka tavoitteena on laadukkaan ruoan edistäminen ja sosiokulttuurinen parantaminen. Hän on ruokakulttuurin asiantuntija, joka osaa yhdistää sen ravintotarpeisiin huomioimalla kustannukset ja ympäristön.
Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä, opiskelijat voivat hyötyä harjoittelujaksosta italialaisissa elintarvikeyrityksissä.
Lisätietoja TÄÄLTÄ