Maisterin maisteriohjelma
Universidade Católica Portuguesa – Porto
Keskeiset tiedot
Kampuksen sijainti
Porto, Portugali
Kieli (kielet
Englanti, Portugalin kieli
Opintomuoto
Kampuksella
Kesto
2 vuotta
Vauhti
Täysaikainen
Lukukausimaksut
EUR 5 760 / per year
Hakemuksen määräaika
Pyydä tietoja
Aikaisin aloituspäivä
Pyydä tietoja
Johdanto
Elintarvikeala on välttämätön yhteiskunnan laadun ja kehityksen varmistamiseksi. Elintarvikejärjestelmien viimeaikaisesta kehityksestä huolimatta suuret haasteet lähestyvät nykyään. Esimerkkejä näistä ovat YK: n julkaisema Agenda 2030, jossa on 17 kestävän kehityksen tavoitetta, koska kehitys ja kestävyys ovat tällä hetkellä törmäysreitillä, ja COVID-19-pandemia. Vuoteen 2050 mennessä maailma tarvitsee 60 prosenttia enemmän ruokaa, ja tuottavuuden laskiessa on epätodennäköistä, että tämä tavoite saavutetaan, ainakin jos nykyiseen ruokajärjestelmään ei tehdä muutoksia. Tässä mielessä on välttämätöntä luoda kehitys- ja innovaatiostrategioita maatalouden ja elintarvikkeiden tuotannon kestäväksi lisäämiseksi, globaalien toimitusketjujen parantamiseksi, ruokahäviöiden ja jätteiden vähentämiseksi, ympäristövaikutusten vähentämiseksi, energian säästämiseksi ja turvallisen ja ravitsevan ruoan takaamiseksi kaikille. Vastaamaan kuluttajien vaatimuksiin, jotka ovat yhä enemmän tietoisia terveellisen ja kestävän ruoan vaikutuksista, ja taata elintarvikkeiden tuotanto määrällisesti ja laadukkaasti, on ratkaisevan tärkeää kouluttaa ammattilaisia, jotka pystyvät toimimaan ja puuttumaan toimintaan koko elintarvikeketjussa.
Missä kampus sijaitsee?
Tutustu kampuksellemme Google Mapsissa: https://tinyurl.com/portobiotecmap
Galleria
Pääsymaksut
Opetussuunnitelma
Mitä opiskelen?
Monitieteinen elintarviketekniikan maisteriohjelma antaa opiskelijoille mahdollisuuden kehittää täydellistä osaamisportfoliota edistyneistä elintarviketekniikoista ja kuljetusilmiöistä, turvallisuudesta ja laatuanalyysistä, tuotekehityksestä, pakkauksesta, elintarvikeketjun turvallisuudesta, johtamisesta, markkinoinnista ja innovaatioista.
Miten opiskelen?
Jokaisessa opetussuunnitelmayksikössä on 5 opintopistettä ja kontaktiaika yhteensä 26-40 tuntia luennoilla, tutoriaaleilla ja laboratoriotunneilla. Tämä rakenne edistää ihanteellista tasapainoa ja vuorovaikutusta eri oppimispolkujen, erityisesti teoreettisten käsitteiden, päättelyn, käytännön laboratorio- ja argumentointitaitojen, kirjallisen ja suullisen kommunikaatiokyvyn sekä ryhmätyöskentelyn välillä. Samanaikaisesti opiskelijoita kannustetaan jatkuvasti kehittämään itsenäistä työskentelyä ja itseopiskelua, jotka ovat välttämättömiä menestyvän ammatillisen toiminnan kannalta. Tutkimuslaboratoriossa tai yrityksessä kehitetty pro gradu -työ on mahdollisuus soveltaa ja toteuttaa aiemmin hankittua tietoa ja kokemusta uusien tulosten tuottamiseksi.
Ohjelman tulos
Valmistuneet tulevat kykeneviksi
Elintarvikeinsinöörin valmistuneet ovat koulutettuja ymmärtämään tieteellistä perustaa ja kehittämään elintarvikkeiden jalostus- ja säilöntätoimintoja, tuntemaan elintarvikkeiden turvallisuuden ja laadun arvioinnissa ja valvonnassa käytetyt menetelmät, tuntemaan ruokavalion vaikutukset terveyteen, luomaan henkilökohtaisia viestintä- ja integraatiosuhteita monitieteisissä tiimeissä, välittää johtopäätöksiä ja tietoa selkeästi ja kestävästi erikoistuneelle ja ei-erikoistuneelle yleisölle, suunnitella ja toteuttaa tutkimusprojekteja sekä investoida täydennyskoulutusohjelmiin.
Ohjelman lukukausimaksu
Uramahdollisuudet
Elintarvikeinsinöörit kehittävät taitoja, joiden avulla he voivat työskennellä erilaisissa ammatillisissa yhteyksissä:
- Teollisuudessa elintarvikkeiden säilöntä-, tuotanto- tai pakkausprosessien kehittämisen ja suunnittelun osalta turvallisuus ja laatu sekä terveysvaikutukset huomioon ottaen
- Teollisuudessa ja palveluissa elintarvikkeiden laadunvalvonta, mikrobiologinen, ravitsemus- ja aistinvarainen
- Teollisuudessa ja tutkimuksessa innovaatioita uusien tuotteiden tai elintarvikeprosessien kehittämisessä
- Teollisuudessa ja palveluissa elintarvikkeiden johtamisen ja markkinoinnin sekä kuluttajatutkimuksen tasolla
- Elintarvikeyhtiöiden konsultoinnissa, nimittäin diagnostisissa toimissa ja teknisten lausuntojen laatimisessa
- Koulutuksessa, koulutuksessa ja tutkimuksessa