Master in Public History

Yleistä

Lue lisää ohjelmasta oppilaitoksen verkkosivuilta

Ohjelman kuvaus

Julkisen historian ohjelma on osoitettu kaikille BA-tutkinnon suorittaneille , ei vain historiassa, eikä vain humanistisissa tiedekunnissa, jotka haluaisivat tehdä tutkimusta ja edistää historian julkista käyttöä. Julkinen historia on toiminut 1970-luvulta lähtien historian alajuoksuna, mutta myös erillisenä akateemisena kurinalaisuutena. Sitä kutsutaan historiaksi "kansalle, ihmisille, ihmisille, ihmisille" ja käsittelee kaikkia historiallisia näkökohtia muodollisen koulutuksen ulkopuolella (myös akateeminen koulutus). Se toimii monen vuoden ajan maailmanlaajuisissa yliopistoissa ja on erittäin suosittu opiskelijoiden keskuudessa.

Itse historia keskittyy menneisyyden tutkimiseen (jonka tarkoituksena on vastata kysymykseen "miten se oli?"), Kun taas julkinen historia tutkii, miten menneisyydestä tiedetään yhteiskunnallisessa tajunnassa ja miten se on (ja voidaan) asentaa tässä tietoisuudessa keskeisellä kysymyksellä "mitä (tekisi / tahtoo) ihmiset tietävät, miten se oli?" Se keskittyy historialliseen muistiin, joka on melko vähäistä "perinteisessä" historian tutkimuksessa. Julkisen historian ohjelman kurssit keskittyvät historiallisen tietoisuuden (tai kollektiivisen muistin) muotoiluun - sekä sen teoreettisen kehyksen että mekanismin yhteydessä (mukaan lukien esimerkiksi historian politiikka) ja erilaisilla käytännön tavoilla (työkaluilla / tekniikoilla). vaikuttaa tähän muistiin ja tietoisuuteen alkamalla kerätä ja käsitellä menneisyyden todistuksia puhe-kirjeen avulla ja valmistelemalla muita tekstejä, jotka edistävät historiallista tietämystä, näyttelyitä, historiallisia laitteistoja, historiallisten elementtien paikallistamista joukkotiedotusvälineissä, viihdettä tai virtuaalisessa ympäristössä laajimmassa mielessä. Siksi yleinen historiallinen yleiskatsaus menneisyydestä, joka on asetettu julkiseen historian opetussuunnitelmaan, keskittyy elementteihin (ilmiöihin, tapahtumiin, prosesseihin, yksilöihin), jotka herättävät keskusteluja ja ristiriitoja - eli ovat julkisella alalla - ja eivät ei toista perinteistä akateemisen historian opetussuunnitelmaa.

Julkisen historian tutkinnon suorittaneella on tietoa siitä, millaista tietoa menneisyydestä on julkisessa toimintaympäristössä ja miten nämä vaikutteet vaikuttavat. Hän pystyy keräämään, säilyttämään, käsittelemään ja edistämään menneisyyden perintöä tietoisesti ja osaavasti sekä tutkimaan, miten muut tekevät niin.

Nämä pätevyydet saavat hänet töihin toimielimissä, jotka hoitavat, muodostavat ja levittävät menneisyyden muistoa ja ovat mukana seuraavilla aloilla:

 • Historiapolitiikka - poliittiset puolueet, paikallishallinnot, yhteiskunnat, valtion virastot ja muut valtion laitokset.
 • Opetuksen ulkopuolinen historiakasvatus - kirjastot, paikalliset ja kansalliset oppilaitokset.
 • Yhdistelmä historiaa ja taidehistoriaa - museot, ulkomuseot, luovat taiteen ryhmät ja yritykset (esim. Historiallisten elokuvien, pelien, tapahtumien asiantuntijoina).
 • Yhdistelmä historiaa ja mediaa (kustantamo, lehdistö, uusi media, verkkosivut, temaattiset TV-kanavat).
 • Arkistonhallinta ja suullinen historia (yksityishenkilöt, kunta).
 • Kansainvälinen yhteistyö (esim. Eurooppalaiset instituutiot).

Tutkinnon suorittaneilla on myös mahdollisuus jatkaa opintojaan Ph.D. ohjelmia humanistisissa tieteissä.

Pääsyvaatimukset

 • Varmennetut jäljennökset kandidaatin tutkintotodistuksesta
 • Varmennetut jäljennökset akateemisista kirjastasi
 • Varmennetut jäljennökset englanninkielisestä taitostasi (B2-taso)
 • Digitaalinen passi
 • Kopio passista
 • Lääketieteellinen todistus
 • Vahvistus maksun rekisteröintimaksusta yliopiston tilillä

Viimeksi päivitetty Maalis 2020

Oppilaitoksesta

The University of Wroc?aw has a rich history of more than three centuries. Founded by Leopold I Habsburg the university evolved from a modest school run by Jesuits into one of the biggest academic ins ... Lue lisää

The University of Wroc?aw has a rich history of more than three centuries. Founded by Leopold I Habsburg the university evolved from a modest school run by Jesuits into one of the biggest academic institutions in Poland. Näytä vähemmän