Master of Accounting

Yleistä

Ohjelman kuvaus

Ohjelmamme

Kokopäiväisessä muodossa toimiva HKU Master of Accounting -ohjelma kehittää ydinosaamistasi kirjanpidossa, rahoituksessa, johtamisessa ja liiketoiminnan analysoinnissa, jotka ovat elintärkeitä menestymiseen ammattitaitoisena kirjanpitäjänä, talousasiantuntijana ja yritysjohtajana.

Ohjelmamme tarjoaa tiukan oppimiskokemuksen monilla aloilla, mukaan lukien talous- ja johtamislaskenta, verotus, tilintarkastus, laki, varainhoito, hallinnointi, kirjanpitoanalyysit, strateginen johtaminen ja yritysjohtaminen. Opetussuunnitelmalla on seuraavat erottuvat piirteet:

 • Kattava jatko-opintosuunnitelma, joka kattaa kirjanpidon, rahoituksen, johtamisen ja liiketoiminnan analysoinnin
 • Teoriat, jotka selittävät kirjanpidon tärkeät roolit taloudellisissa päätöksissä
 • Ammatillinen liikkeenjohdon koulutus, strategisen johtamisen raportointi sekä edistynyt talous- ja tuloshallinta hyötyivät yhteistyöstä ACCA: n (Chartered Certified Accountants Association) kanssa.
 • Kirjanpitodatan analyysi, joka muuntaa tiedot suoritettaviksi toimiksi
 • Suuntaviivakurssi, joka sitoo tutkimuksen eri elementit reaalimaailman yritysprojektien kautta

Opiskelijoiden on suoritettava menestyksekkäästi kaksitoista 6-opintokurssia (72 op), mukaan lukien kahdeksan ydinkurssia (48 opintopistettä) ja neljä valinnaista kurssia (24 op). Niiden, jotka ovat epäonnistuneet ydinkurssin, vaaditaan suorittamaan se uudelleen. Jos epäonnistunut kurssi on valinnainen, toinen valinnainen voidaan valita korvaajaksi. Ohjelman suorittamiseksi hylättyjen kurssien lukumäärä koko opiskelujakson aikana ei saa ylittää kahta, ja kumulatiivinen GPA on vähintään 2,0. Kaikille MAcct-kursseille vaaditaan 70%: n läsnäoloprosentti. Tämän vaatimuksen noudattamatta jättäminen johtaa kyseisen kurssin epäonnistumiseen.

Ajoittaa

Opetussuunnitelma ulottuu vähintään yhdestä lukuvuodesta korkeintaan kahteen lukuvuoteen. Opiskelija suorittaa normaalisti ohjelman yhdellä lukuvuonna.

Tunnit pidetään arkisin (aamu / iltapäivä / ilta) ja lauantaisin (aamu / iltapäivä) HKU Cyberport -kampuksella. Tietyt kurssit voidaan järjestää Admiralty Town Centerissä tai muissa paikoissa.

Boot Camp (pakollinen kaikille opiskelijoille)

Jotta voisit täyttää ammatillisen kirjanpidon akkreditoinnin vaatimukset, tarjotaan Boot Camp, joka kattaa talouden, markkinoinnin johtamisen kirjanpitäjille ja tilastollisen analyysin.

 • Jokainen aihe koostuu 15 luoktatunnista
 • Jokaisen kurssin suorittamisen jälkeen järjestetään tentti
 • Opiskelijoiden on osallistuttava kaikkiin luokkiin ja läpäistävä kaikki kolme boot camp -kurssia

Kurssin esto tuki

Verkkokurssit ja luettelo ehdotetusta lukemasta toimitetaan auttamaan opiskelijoita ymmärtämään kirjanpidon peruskäsitteitä.

Kurssivapautus

Kurssivapautus voidaan myöntää enintään kahdelle ydinkurssille, paitsi huippukivikurssille, jos:

(a) pystyy tuottamaan todisteita, kuten tekstikirjoituksen ja opinto-ohjelman, että kurssi on sisällöltään sama kuin muualla suoritettu kurssi, jolle on annettu tyydyttävä arvosana; tai

b) joilla on asiaankuuluva ammatillinen pätevyys, joka on saatu ennen ohjelmaan pääsyä.

Vapautetulle kurssille ei anneta opintopisteitä, ja sinun on suoritettava hyväksytty vaihtoehtoinen valinnainen kurssi, jolla on sama luottoarvo.

Yhteistyö valtuutettujen tilintarkastajien yhdistyksen (ACCA) kanssa

Keskeinen osa ainutlaatuista kumppanuuttamme ACCA: n kanssa keskittyy sisällyttämään strategisen ammattitason kokeet opinto-ohjelmaan. ACCA tarjoaa opetusohjeita, tapaustutkimuksia ja oppimateriaalia varmistaakseen, että strategisen ammatillisen tentin sisältö on integroitu suoraan ohjelmaan.

Maailmantalous kokee ennennäkemättömän muutoksen aikaa - globalisaatio, digitaalitekniikka, sääntelypaineet ja sosiaaliset odotukset muuttavat liiketoimintamaisemaa. Maailma tarvitsee tulevaisuuteen suuntautuvia, strategisia ajattelijoita, joilla on sekoitus liiketoiminnan ja rahoituksen taitoja ja eettistä eheyttä enemmän kuin koskaan.

ACCA: n strategisen ammatillisen tason avaintekijöiden kanssa, jotka on sisällytetty tähän ohjelmaan, asetamme uuden standardin integroimalla syvä, laaja ja asiallinen tekninen asiantuntemus etiikkaan ja ammattitaitoon. Jokaisella elementillä on keskittyminen reaalimaailmaan, ja se tarjoaa opiskelijoille ainutlaatuisen sekoituksen taitoja ja erikoistumisvaihtoehtoja, jotka lataavat uransa ja tekevät työnantajille vaikutuksen.

Kumppanuus KPMG: n kanssa

HKU: n kauppa- ja taloustieteellisen tiedekunnan ja KPMG: n yhteistyössä painotetaan KPMG: n analytiikkateknologioiden ja tosielämän liiketoimintakokemuksen tuomista kirjanpito-opiskelijoille laajan valikoiman ohjelmia ja aktiviteetteja, kuten kursseja, seminaareja, työpajoja, mentorointia ja harjoittelujaksoja . He eivät vain ymmärrä uusimpien analyysityökalujen tietämystä, vaan he myös saavat sekä akateemista että käytännön tietoa teollisuuden ammattilaisilta.

Pääsyaikataulu

Intake 2020 -hakemus on alkamassa (hakemusjärjestelmä avataan syyskuun alussa 2019).

Hakemusten määräajat:

 • Kierros 1: klo 12.00 (HKT), 22. lokakuuta 2019
 • Kierros 2: klo 12.00 (HKT), 30. joulukuuta 2019
 • Kierros 3: klo 12.00 (HKT), 13. helmikuuta 2020

Hakemusvaatimukset

Voidakseen päästä Master of Accounting -ohjelmaan, sinun on:

 • Omistaa tunnustetun kandidaatin tutkinnon;
 • Hanki kahdelta erotuomarilta lausunnot soveltuvuudesta ohjelmaan. ja
 • Hanki TOEFL / IELTS * -piste, jos et ole englanninkielisestä yliopistosta.

Ehdokkaita, joilla on hyvät GMAT / GRE-pisteet tai joilla on yritystutkinto tai joilla on kirjanpitoon liittyvä työkokemus, pidetään suotuisana.

* Koekoodit testitulosraporteille:

 • TOEFL: 9671 | GRE: 2482 | GMAT: FS2-WL-21

TOEFL- ja IELTS-pisteraportit ovat voimassa vain kaksi vuotta. GMAT-pisteraportit ovat voimassa viisi vuotta. Jos esimerkiksi lähetät hakulomakkeen 2. helmikuuta 2017, vain TOEFL / IELTS-testin raportti, joka on tehty 1. helmikuuta 2015 jälkeen, katsotaan kelvolliseksi. Varmista myös, että pystyt järjestämään virallisen testiraportin ajoissa, koska testiviranomaiset eivät välttämättä anna raporttia, kun testitulos on vanhentunut.

Viimeksi päivitetty Syys 2019

Oppilaitoksesta

Tracing its roots back over a century, the University of Hong Kong (HKU) today proudly stands as one of the leading institutions of higher education in Asia. And with it, the Faculty of Business and E ... Lue lisää

Tracing its roots back over a century, the University of Hong Kong (HKU) today proudly stands as one of the leading institutions of higher education in Asia. And with it, the Faculty of Business and Economics (FBE) has grown to become a widely recognised and respected business school in the region. Näytä vähemmän