Matematiikan maisteri

Yleistä

Ohjelman kuvaus

Matematiikan maisteriohjelma opettaa opiskelijoille (sovelletun) matematiikan ja tilastotieteen syventäviä ja syvällisiä tietoja ja taitoja. Opiskelijat oppivat tunnetuilta tutkijoilta ja kokeneilta matematiikan alan ammattilaisilta pienissä, hallittavissa olevissa ryhmissä. Erikoistuminen on mahdollista seuraavilla painopistealueilla:

 • Sovellettu analyysi
 • Sovelletut tilastot
 • Diskreetti matematiikka

Perusteellinen erikoistuminen perustuu aikaisempaan yhteiseen matemaattiseen perustaan kaikilla kolmella alueella.

Opiskelijat voivat hankkia ylimääräisen sovelluskeskeisen tutkinnon suorittamalla jatko-aiheet tietotekniikka sekä tieto- ja viestintätekniikka.

Tämä koulutus antaa opiskelijoille perusteelliset pätevyydet, joita tarvitaan sijoittamiseen rahoitus- ja vakuutusalalla, korkean teknologian yrityksissä, konsultointialalla, lääketieteen ja lääkealan aloilla sekä myös tutkimuksessa ja keskiasteen jälkeisessä koulutuksessa.

Main entrance University of Klagenfurt

© aau / Daniel Waschnig

erityispiirteet

Käytännön koulutus ja erinomainen opetus ovat matematiikan maisteriohjelman ydin. Opiskelijat voivat opiskella vuorovaikutteisesti ja päästä kursseille turhauttamatta odotusaikoja. Kansainvälisesti tunnetut tutkijat jakavat huipputietonsa opiskelijoidensa kanssa. Informaatiikan ja informaatiotekniikan jatko-opintojen ansiosta käytännön merkitys on selvä.

Klagenfurtin kampus tarjoaa erinomaiset valvontajärjestelyt ja pienet seminaariryhmät. Opiskelijat voivat ottaa yhteyttä luennoitsijoihin henkilökohtaisesti. Täältä on nopea ja helppo löytää ystäviä ja luoda yhteyksiä!

Tutkimuksen tavoitteet

Opintojen suoritettuaan maisterin tutkinnon suorittaneet kykenevät abstraktin käytännössä esiin nouseviin ongelmiin, muotoilemaan myöhemmin matemaattisia malleja, käsittelemään tätä opittujen tekniikoiden avulla ja keskustelemaan tuloksena olevista ratkaisuista monitieteellisessä yhteydessä.

Hän osaa analysoida, simuloida, arvioida ja toteuttaa vastaavasti käyttämällä nykyaikaisia symbolisia sekä numeerisia työkaluja. Akateemisella alalla koulutusohjelma välittää riittävän hyvin nykyaikaisia matemaattisia menetelmiä, jotta nykyiset tutkimuskysymykset voidaan käsitellä asianmukaisesti.

edellytykset

Matematiikan kandidaatin tutkinto-ohjelma tai vastaavan akateemisen arvon omaava koulutusohjelma toisessa keskiasteen jälkeisessä oppilaitoksessa.

Ura ja ammattiprofiilit

Koulutusohjelman aikana hankittu asiantuntemus antaa tutkinnon suorittajille mahdollisuuden työskennellä itsenäisesti laajalla ammattialalla.

Heillä on pätevyys työskennellä seuraavilla alueilla:

 • Kehitys teknisissä yrityksissä
 • Ohjelmistokehitys
 • SE
 • Liiketoimintamatematiikka ja riskienhallinta pankki- ja vakuutusalalla
 • Tietoturva
 • Ammatillinen toiminta oppilaitoksissa
 • Ympäristöteknologia
 • Biomatematiikka kliinisellä ja farmaseuttisella alalla
 • Maa- ja vesirakentaminen

Lake and mountains at Worthersee Karnten Austria. View from Pyramidenkogel tower on lake and Klagenfurt the area.

Kampus ja opiskelija-elämä

Opiskelija-elämässä on enemmän kuin luentoja ja tenttejä. Klagenfurtin yliopisto sijaitsee Länsi-Klagenfurtissa, lähellä Wörthersee-järveä. Yliopisto on yksi harvoista kampusyliopistoista Itävallassa, ja sillä on erinomaiset liikenneyhteydet Klagenfurtin keskustaan. Kampuksen ympäröivällä alueella on myös paljon ravintoloita ja asumisvaihtoehtoja. Vuodesta 2007 lähtien kampuksella on ollut kotona myös Itävallan nykyaikaisin University Sports Institute (USI), jonka pinta-ala on 1156 m² urheilutoimintaa varten. USI tarjoaa laajan valikoiman urheilua kampuksella sekä erilaisia urheiluleirejä ympäri Eurooppaa.

Mitä muuta kampus tarjoaa sinulle mahdollisuuden:

 • vaeltaa ja hiihtää vuorilla 30 minuutin sisällä?
 • uida Italian merillä kahden tunnin sisällä?
 • olla Venetsian biennaalissa kahden ja puolen tunnin sisällä?
 • kuljeskella Kroatian Rovinjissa sijaitsevan vanhankaupungin läpi kolmessa tunnissa?
Viimeksi päivitetty May 2020

Oppilaitoksesta

The Faculty of Technical Sciences has been in existence since 2007, with the Department of Informatics being founded as early as 1986 and the Department of Mathematics and Statistics being established ... Lue lisää

The Faculty of Technical Sciences has been in existence since 2007, with the Department of Informatics being founded as early as 1986 and the Department of Mathematics and Statistics being established in 1974. The Faculty comprises nine departments at present. Näytä vähemmän