Tietojenkäsittelyn maisteri

Yleistä

2 sijaintia saatavilla

Ohjelman kuvaus

Ole käyttövoima globaalilla areenalla

Aiheena tietojenkäsittelytiede on jatkuvassa muutostilassa, mistä osoittavat sellaiset yhä tärkeämmät aiheet kuin Big Data ja ”digitaalinen esityslista”. Yritysten ja yhteiskunnan globalisaatio ja digitalisoituminen johtavat IT-asiantuntijoiden suureen ja suurelta osin tyydyttämättömään tarpeeseen.

Muiden aiheiden lisäksi tietotekniikan asiantuntijoilla on pullonkauloja, joilla on syvällinen tieto kyberturvallisuudesta. Tämä suuri kysyntä johtuu suurelta osin myös siitä, että niitä vaaditaan paitsi IT-teollisuudessa, myös kaikilla käyttäjäteollisuuksilla.

faktat

tutkinto: Opintomalli: Kesto:
Master of Science (diplomi-insinööri) kampuksella 2 lukukautta
Intakes: opetus sisäänpääsy
Huono Honnef: Syyskuu
Berliini: lokakuu
alkaen 6 290 EUR / lukukausi Kandidaatin tutkinto, tarvittaessa sijoituskoe,
todistus englannin kielen taidoista

Mitä opit meiltä

Tietojenkäsittelytieteen maisteriohjelma valmistaa sinut optimaalisesti uraan yhdellä tulevaisuuden yritysmaailman tärkeimmistä aloista.

 • Opit tietotaidot ja taidot kyberturvallisuusjärjestelmien suunnitteluun kehitysprojekteissa ja IT-infrastruktuureissa.
 • Opit kuinka valita sopivat työkalut, prosessit ja algoritmit useille käytännön tehtäville.
 • Perustuen vahvoihin kyberturvallisuuden ja kryptologian teoreettisiin perusteisiin, tutkit huipputekijöitä, kuten kvanttilaskentaa, blockchain-teoriaa ja paljon muuta.

Opintojaksot yhdellä silmäyksellä

1. lukukausi

 • Algoritmitutkimus
 • Tietoturva ja tietosuoja
 • Edistynyt tietoturva
 • kryptologian
 • Blockchain
 • Tietojenkäsittelytiede ja yhteiskunta

Toinen lukukausi

 • Kvanttilaskenta
 • IT-projektinhallinta
 • Pro gradu ja väitöskirja129128_photo-1517245386807-bb43f82c33c4.jpg Etuajo / tyhjennys

Kuinka opintojakso toimii?

Kahden lukukauden maisteriohjelmaamme tarvitset kandidaatin tutkinnon, jossa on 240 op. Jos sinulla on jo asiaankuuluvaa ammattikokemusta tai suoritat TASC-harjoittelukokeen, myös 180 ECTS: n kandidaatin tutkinto saattaa riittää.

Missä opiskelet

Voit jatkaa kansainvälistä henkilöstöhallinnon maisterintutkintoa Saksan kahdessa kampuksella Bad Honnefissa ja Berliinissä.

Uramahdollisuudet

Tietojenkäsittely- ja informaatiotutkija

Tietokone- ja informaatiotutkijana (lyhyt tietotekniikka) voit analysoida monimutkaisia ongelmia monilla aloilla, mukaan lukien liiketoiminta, tiede, lääketiede, tietokoneavusteisten ratkaisujen kehittämiseksi. Tietoteknikot ovat teoreetikoita, suunnittelijoita ja keksijöitä yhdessä ja auttavat vaikuttamaan yritysten tulevaisuuteen innovatiivisten tekniikoiden ja tietokonejärjestelmien avulla.

Tietokannan ylläpitäjä

Tietokannan järjestelmänvalvojana olet vastuussa tietokantaohjelmien suunnittelusta, suunnittelusta ja kehittämisestä. Saatavuuden varmistaminen ja tietoturvan ylläpitäminen ovat myös yksi tehtävistäsi. Testat säännöllisesti tietokantoja ja niihin liittyviä ohjelmia korjattavien virheiden, tehtävien muutosten ja toteutettavien turvatoimien tunnistamiseksi.

Ohjelmisto / Web-kehittäjä

Ohjelmistokehittäjänä voit suunnitella, toteuttaa ja muokata tietokoneohjelmia. Tämä voi koskea molempia sovellusohjelmistoja, ts. ohjelmistot, jotka on tarkoitettu suurelle yleisölle ja kaupallisiin tarkoituksiin, sekä järjestelmäohjelmistot, ts. ohjelmisto, joka varmistaa tietokonejärjestelmien sujuvan ja tehokkaan toiminnan.

Web-kehittäjänä luot ja ylläpidät verkkosivustoja. Valvot verkkosivuston teknistä rakennetta (tausta) ja / tai visuaalista asettelua ja sisältöä (käyttöliittymä). Web-kehittäjät toimivat usein "verkkovastaavina" ja ovat vastuussa siitä, että verkkosivustot toimivat oikein.

Viimeksi päivitetty Tammi 2020

Oppilaitoksesta

IUBH Campus Studies at IUBH University of Applied Sciences offers on-campus degree programs that have a strong international focus: all courses are taught in English, the curriculum is aligned to the ... Lue lisää

IUBH Campus Studies at IUBH University of Applied Sciences offers on-campus degree programs that have a strong international focus: all courses are taught in English, the curriculum is aligned to the future needs of international companies. Professors and students from over 85 nations meet and work together on–campus. Näytä vähemmän
Huono Honnef , Berliini , Munich + 2 More Vähemmän