Keystone logo
Yhdysvallat

Opiskelu Hallita sisään Yhdysvallat 2024

Opiskelu paikassa Yhdysvallat

Yhdysvallat sijaitsee pohjoisella pallonpuoliskolla Pohjois-Amerikassa, Kanadasta etelään ja Meksikosta pohjoiseen. Se koostuu 50 osavaltiosta: 48 osavaltiota sekä Alaska ja Havaijin saaret.

USA on tunnettu monista vapauksistaan, kuten sananvapaus ja uskonnonvapaus, oikeus harjoittaa haluamaansa elämäntapaa riippumatta hallituksesta tai lain rajoituksista, kunhan kunnioittaa toisten oikeuksia. Valtio perustettiin Amerikan perustuslailla ja vuonna 1776 allekirjoitetulla Itsenäisyydenjulistuksella, joka julisti USAn itsenäiseksi Iso-Britanniasta. USA tunnetaan laajasta korkeakouluvalikoimastaan, monipuolisesta kulttuuristaan ja tavallista ihmistä kunnioittavista laeistaan. USAan tulevien ihmisten odotetaan kunnioittavan näitä lakeja, jolloin heidät toivotetaan lämpimästi tervetulleeksi kansallisuudesta riippumatta.

Ilmasto

USAn ilmasto on yleensä kesäisin lämmin, vaikkakin Coloradossa ja pohjoisissa osavaltioissa voi olla myös viileämpiä päiviä. Floridan keskilämpötila on talvellakin 18 asteen tietämillä, ellei kohdalle satu kylmää rintamaa. Syvässä etelässä keväällä ja kesällä myrskyää, ja myrskyt voivat joskus äityä vakaviksikin. Näitä säitä on kuitenkin pääasiassa Texasissa ja Oklahomassa ja tasanko-osavaltioissa. Arkansasissa ja Tennesseessä vuodenajat ovat perinteisemmät, talvella kylmää ja kesällä kuumaa.

Yhteiskunta ja elinkustannukset

USAn yhteiskunta on yhtä moninainen kuin maa itse.Maassa ei ole kastijärjestelmää, vaikka jotkus toista väittävätkin nykyisessätaloustilanteessa. Monet yrittäjät ovat luoneet itse omaisuutensa, mutta maassa on myös paljon minimipalkalla eläviä tehdastyöläisiä.

Elinkustannukset ovat kasvaneet USAssa viime vuosina, mutta hinnat vaihtelevat osavaltiosta toiseen. Kaliforniassa elinkustannukset ovat paljon korkeammat kuin Arkansasissa. Hinnat vaihtelevat myös osavaltion sisällä. Jokaisessa osavaltiossa on varakkaita alueita, köyhtyneitä alueita ja jotain niiden väliltä.

USA on suuri maa, joka tarjoaa paljon vapauksia niille, jotka päättävät asua tai opiskella siellä. Opiskelu USA tarjoaa monia jännittävää mahdollisuuksia. Maan nykyisiä ongelmia ovat talous, koulutuksen kohtaamat haasteet ja turvallisuus - mutta USA pyrkii tarjoamaan paremman elämän kaikille, jotka haluavat asua siellä.


Sairausvakuutus

Opiskelijat saattavat voida liittyä ryhmäsairausvakuutukseen tai he voivat etsiä oman vakuutuksensa työnantaan verkoston ulkopuolelta. Vakuutusmaksut ovat tällä hetkellä korkeita, muttavakuutusyhtiöt tarjoavat on paljon erilaisia vaihtoehtoja. Tietoa vakuutuksista löytyy helposti verkosta, ja yhtiöt tarjoavat ilmaisia hinta-arvioita. Joskus koulut voivat tarjota opiskelijoilleen vakuutuksia opiskeluajalle. Tarkista omasta oppilaitoksestasi vakuutustilanne ennen opintojen aloittamista.

Vaihda valuutta

Perus kuukausittaiset elinkustannukset

  • Vuokrataan yhteisessä asunnossa

    944
  • Osuus apuohjelmista

    65
  • Internet-liittymä

    65
  • Paikallinen kuljetus

    64

Esimerkki elämäntapakustannuksista

  • Pikaruokayhdistelmä

    9
  • Elokuvalippu

    12
  • Tuoppi paikallista olutta

    5

Tietoja Yhdysvallat

Korkeakoulutus Yhdysvalloissa

Korkeakoulutus on USAssa saatavilla kaikille, jotka sitä haluavat. Yliopistoissa on useita rahoitusohjelmia, lainoja, apurahoja ja stipendejä niitä tarvitseville. USA on suosittu paikka korkeakoulututkinnon suorittamiseen.

Opiskelu USAssa tarjoaa monipuolisen kullttuurisen ja sosiaalisen kokemuksen, ja tietysti myös kattavan, ainutlaatuisen koulutuksen. USA tarjoaa laajan paletin opiskeluvaihtoehtoja, jotka antavat eväät sekä maahan jäämiseen että kotimaahan palaamiseen tutkinto kourassa.

USAn arvostetuimpia yliopistoja ovat Harvard, Yale ja Purdue. Joka osavaltiossa on useita yliopistoja, ja kaikissa kurssivalikoima on kadehdittavan laaja. Los Angelesin UCLA tunnetaan loistavasta elokuvaohjelmastaan, mutta esimerkiksi Stephen Spielberg ja George Lucas kävivät Kaliforniana osavaltion yliopistoa - hyvä esimerkki siitä, ettei yliopiston tarvitse kuulua Ivy Leagueen tarjotakseen loistavaa opetusta.

Akateeminen lukuvuosi

Akateeminen lukuvuosi alkaa yleensä syksyllä, elokuun lopulla. Joissain yliopistoissa vuosi jaetaan lukukausiin, joissain vuodenssa on neljä jaksoa ja joissain kolme lukukautta. Opiskelijoiden kannattaa hyvissä ajoissa ottaa selvää yliopistosta milloin lukukausi alkaa.

Lukukausimaksut ja opintojen kesto

Lukukausimaksut vaihtelevat yliopistosta toiseen, tarkista tarkat summat tulevasta opinahjostasi. Tutkinno suorittamisen kesto voi myös vaihdella. Esimerkiksi sairaanhoitajan tutkinnon voi suorittaa puolessatoista vuodessa, kun taas alempi oikeustieteen tutkinto vie jo kolmesta neljään vuotta.

Kansainvälisen opiskelijan vaihtoehdot

Kansainväliset opiskelijat voivat valita laajasta kurssivalikoimasta ja edistää uraansa ennen paluuta kotimaahan. USAn yliopistoissa voi olla myös kokonaan kansainvälisistä opiskelijoista muodostuvia ryhmiä.

Koulutus USAssa avaa ovia moniin suuntiin, edistää opiskelijoiden uria ja tarjoaa mahdollisuuksia tutkimus- ja kehitystöissä.

Opiskelijaviisumi

Opiskelijalta vaaditaan viisumi, ja niiden on oltava ajan tasalla maahan saavuttaessa. Ota selvää tarvitsetko F1- vai M1- viisumin, suoritettava tutkinto määrittää viisumin. Opiskelijan kannattaa olla yhteydessä USAn suurlähetystöön. Koulujen verkkosivuilla kerrotaan yleensä myös viisumeista. Ota asiasta huolellisesti selvää.

Viisumivaatimukset

1) F-viisumi - Tämän tyyppinen viisumi on tarkoitettu kansainvälisille opiskelijoille, jotka aikovat suorittaa akateemisen tutkinnon akkreditoidussa Yhdysvaltain korkeakoulussa tai yliopistossa tai opiskella englantia yliopistossa tai intensiivisessä englanninkielisessä instituutissa. F-viisumeja on kolmea tyyppiä:

  • F-1-viisumit kokopäiväisille opiskelijoille;
  • F-2-viisumit F-1-viisumin haltijoiden huollettaville (puoliso ja alle 21-vuotiaat naimattomat lapset, mukaan lukien samaa sukupuolta olevat avioparit);
  • F-3-viisumit "rajatyöntekijöille" - meksikolaisille ja kanadalaisille opiskelijoille, jotka asuvat alkuperämaassaan käydessään osa- tai kokopäiväistä koulua Yhdysvalloissa.

2) M-viisumi - Tämän tyyppinen viisumi on tarkoitettu kansainvälisille opiskelijoille, jotka haluavat harjoittaa ei-akateemisia tai ammatillisia opintoja tai koulutusta yhdysvaltalaisessa laitoksessa. M-viisumeja on kolme:

  • M-1-viisumit opiskelijoille, jotka suorittavat ammatillisia tai muita kuin akateemisia opintoja;
  • M-2-viisumit M-1-viisumin haltijoiden huollettaville;
  • M-3-viisumit "rajatyöntekijöille", kuten F-3-viisumeissa, mutta ammatillisiin tai muihin kuin akateemisiin opintoihin.

3) J-viisumi - Tämäntyyppinen viisumi on tarkoitettu kansainvälisille vaihtovieraille, jotka osallistuvat kulttuurivaihtoa edistäviin ohjelmiin Yhdysvalloissa. Kaikkien hakijoiden on täytettävä kyseisen ohjelman kelpoisuuskriteerit ja oltava yksityisen sektorin tai hallituksen ohjelman sponsoroimia. J-viisumin haltijat oleskelevat yleensä Yhdysvalloissa lyhyen aikaa, ehkä yhden tai kaksi lukukautta. J-1-viisumin haltijoiden on palattava kotimaahansa vähintään kahdeksi vuodeksi vaihtovierailuohjelmansa päätteeksi. J-viisumeja on kahta tyyppiä:

  • J-1-viisumit vaihto-opiskelijoille asianomaisessa vaihto-ohjelmassa;
  • J-2-viisumit J-1-viisumin haltijoiden huollettaville.

Millaisen Visan tarvitset?

Visan nimi

F-viisumi; M-viisumi; J-viisumi

Hinta ja valuutta

USD 200

Sinun on maksettava SEVIS-maksu (200 USD), joka tukee Yhdysvalloissa oleskelusi kirjaamiseen käytetyn tietokonejärjestelmän kustannuksia. Mene https://fmjfee.com/index.html maksamaan maksu ja varmista, että tulostat kopion kuitistasi ja tuot sen viisumihaastatteluun. Sinun on maksettava SEVIS-maksu vähintään kolme päivää ennen viisumihaastattelupäivää.

Sinun on myös maksettava ylimääräinen 160 dollaria viisumihakemusmaksusta maassasi Yhdysvaltain suurlähetystössä tai konsulaatissa tai suurlähetystön nimeämässä pankissa.

Kuka voi hakea viisumia?

Kaikkien Yhdysvaltoihin opiskelemaan tulevien kansainvälisten opiskelijoiden on haettava F-viisumia, J-viisumia tai M-viisumia.

Missä voit tehdä hakemuksen?

Online

Jokaisella Yhdysvaltain suurlähetystöllä on verkkosivusto, jossa on ohjeet viisumihaastatteluun varaamiseen ja muita tietoja viisumihakemusprosessista.

Verkkosivusto:http://www.usembassy.gov/

Kuinka tehdä hakemus?

  1. Ensinnäkin koulusi tai yliopistosi lähettää sinulle lomakkeen, joka vahvistaa, että sinut on hyväksytty laitokseen, jonka Yhdysvaltain kansalaisuus- ja kansalaisuuspalvelu (USCIS) on valtuuttanut rekisteröimään muita kuin maahanmuuttajaopiskelijoita
  2. Toiseksi sinun on varattava aika viisumihaastatteluun ja maksettava joitain vaadittuja maksuja.
  3. Kolmanneksi Yhdysvallat käyttää uutta ei-maahanmuuttajaviisumihakemuslomaketta, DS-160, joka olisi täytettävä verkossa. Tämä lomake korvaa kaikki muut lomakkeet.
  4. Neljänneksi, valmistaudu viisumihaastatteluun. On erittäin tärkeää, että haet viisumia hyvissä ajoin etukäteen, koska se antaa sinulle lisäaikaa, jos suurlähetystössä on viivästyksiä tai jos haluat valittaa päätöksestä epäämisen yhteydessä. Se, mitä käytät, on tärkeää, ja liikeasu on sopiva.

Viisumihaastatteluun tarvittavat asiakirjat voivat sisältää:

  • Passi on voimassa vähintään kuusi kuukautta Yhdysvalloissa oleskelusi jälkeen. Saatat myös joutua tuomaan kaikki nykyiset ja vanhat passisi.
  • Allekirjoitettu SEVIS-lomake I-20 tai DS-2019 (mukaan lukien yksittäiset lomakkeet puolisolle/lapsille)
  • Lomake DS-7002 (vain J-1-harjoittelija- ja harjoittelijaviisumin hakijoille)
  • SEVIS-maksun kuitti
  • DS-160-sovelluksen vahvistussivu, jossa on viivakoodi ja sovellustunnusnumero
  • MRV-maksun vahvistusvahvistus
  • Painettu kopio viisumihaastattelun ajanvarauskirjeestä
  • 1-2 valokuvaa valokuvavaatimuksissa selitetyssä muodossa.

Sinun tulee myös olla valmis toimittamaan seuraavat asiakirjat:

  • Aiempien oppilaitosten opintosuoritusotteet ja tutkintotodistukset
  • Oppilaitoksen vaatimien standardoitujen testien, kuten TOEFL, LSAT, GRE, GMAT jne., Pisteet.
  • Taloudelliset todisteet, jotka osoittavat, että sinulla tai sponsorillasi (eli vanhemmillasi tai valtion sponsorilla) on riittävästi varoja kattamaan lukukausi-, matka- ja elinkustannuksesi Yhdysvalloissa oleskelusi aikana.

Voit myös ottaa mukaan erillisen kirjallisen luettelon kaikista aiemmista työnantajistasi ja kouluistasi, joihin olet osallistunut.

Milloin kannattaa hakea?

Yhdysvaltain opiskelijaviisumin hakeminen voi olla pitkä prosessi, joten varmista, että aloitat valmistautumisen hyvissä ajoin - vähintään kolme tai viisi kuukautta ennen kurssin alkua. Opiskelijaviisumit voidaan myöntää enintään 120 päivää ennen I-20-lomakkeessa olevaa päivämäärää. Vaihtovierailijaviisumit voidaan myöntää milloin tahansa ennen DS-2019-päivämäärää.

Käsittelyaika

3 Months

Työmahdollisuudet

F1- ja J1-viisumit antavat mahdollisuuden työskennellä Yhdysvalloissa oleskelusi aikana, kun taas M1-viisumi ei. Opiskelijat, joilla on F-1-viisumi, voivat työskennellä kampuksella enintään 20 tuntia viikossa. Opiskelijoiden, jotka haluavat työskennellä pidempään ja kampuksen ulkopuolella, on saatava ennakkolupa Yhdysvaltain kansalaisuus- ja maahanmuuttovirastolta (USCIS). J-2-viisumin haltijat voivat pyytää työlupaa USCIS: ltä. F-2- ja M-viisumin haltijat eivät saa työskennellä, ja heidän on hankittava asianmukainen työviisumi, jos he etsivät työtä.

Tuntia viikossa

0

Miksi tarvitset tämän tyyppisen viisumin?

Yleisin syy opiskelija- tai vaihtovierailuhakemuksen hylkäämiseen on se, että viisumia hakeva henkilö ei ole osoittanut viisumivirkailijalle, että hän palaa maahansa, kun hän suorittaa opintonsa Yhdysvalloissa. Jos sinulta evätään viisumi, voit tehdä jotain epäämisen kumoamiseksi, ja voit valittaa päätöksestä. Useimmissa tapauksissa sinun on toimitettava lisäasiakirjoja, joita ei esitetty alkuperäisen hakemuksen yhteydessä.