Yhdysvallat

Opiskele USAssa

Korkeakoulutus Yhdysvalloissa

Korkeakoulutus on USAssa saatavilla kaikille, jotka sitä haluavat. Yliopistoissa on useita rahoitusohjelmia, lainoja, apurahoja ja stipendejä niitä tarvitseville. USA on suosittu paikka korkeakoulututkinnon suorittamiseen.

Opiskelu USAssa tarjoaa monipuolisen kullttuurisen ja sosiaalisen kokemuksen, ja tietysti myös kattavan, ainutlaatuisen koulutuksen. USA tarjoaa laajan paletin opiskeluvaihtoehtoja, jotka antavat eväät sekä maahan jäämiseen että kotimaahan palaamiseen tutkinto kourassa.

USAn arvostetuimpia yliopistoja ovat Harvard, Yale ja Purdue. Joka osavaltiossa on useita yliopistoja, ja kaikissa kurssivalikoima on kadehdittavan laaja. Los Angelesin UCLA tunnetaan loistavasta elokuvaohjelmastaan, mutta esimerkiksi Stephen Spielberg ja George Lucas kävivät Kaliforniana osavaltion yliopistoa - hyvä esimerkki siitä, ettei yliopiston tarvitse kuulua Ivy Leagueen tarjotakseen loistavaa opetusta.

 

Akateeminen lukuvuosi

Akateeminen lukuvuosi alkaa yleensä syksyllä, elokuun lopulla. Joissain yliopistoissa vuosi jaetaan lukukausiin, joissain vuodenssa on neljä jaksoa ja joissain kolme lukukautta. Opiskelijoiden kannattaa hyvissä ajoissa ottaa selvää yliopistosta milloin lukukausi alkaa.

 

Lukukausimaksut ja opintojen kesto

Lukukausimaksut vaihtelevat yliopistosta toiseen, tarkista tarkat summat tulevasta opinahjostasi. Tutkinno suorittamisen kesto voi myös vaihdella. Esimerkiksi sairaanhoitajan tutkinnon voi suorittaa puolessatoista vuodessa, kun taas alempi oikeustieteen tutkinto vie jo kolmesta neljään vuotta.

 

Kansainvälisen opiskelijan vaihtoehdot

Kansainväliset opiskelijat voivat valita laajasta kurssivalikoimasta ja edistää uraansa ennen paluuta kotimaahan. USAn yliopistoissa voi olla myös kokonaan kansainvälisistä opiskelijoista muodostuvia ryhmiä.

Koulutus USAssa avaa ovia moniin suuntiin, edistää opiskelijoiden uria ja tarjoaa mahdollisuuksia tutkimus- ja kehitystöissä.

 

Opiskelijaviisumi

Opiskelijalta vaaditaan viisumi, ja niiden on oltava ajan tasalla maahan saavuttaessa. Ota selvää tarvitsetko F1- vai M1- viisumin, suoritettava tutkinto määrittää viisumin. Opiskelijan kannattaa olla yhteydessä USAn suurlähetystöön. Koulujen verkkosivuilla kerrotaan yleensä myös viisumeista. Ota asiasta huolellisesti selvää.

Tietoja USAsta

Yhdysvallat sijaitsee pohjoisella pallonpuoliskolla Pohjois-Amerikassa,  Kanadasta etelään ja Meksikosta pohjoiseen.  Se koostuu 50 osavaltiosta: 48 osavaltiota sekä Alaska ja Havaijin saaret.

USA on tunnettu monista vapauksistaan, kuten sananvapaus ja uskonnonvapaus, oikeus harjoittaa haluamaansa elämäntapaa riippumatta hallituksesta tai lain rajoituksista, kunhan kunnioittaa toisten oikeuksia. Valtio perustettiin Amerikan perustuslailla ja vuonna 1776 allekirjoitetulla Itsenäisyydenjulistuksella, joka julisti USAn itsenäiseksi Iso-Britanniasta. USA tunnetaan laajasta korkeakouluvalikoimastaan, monipuolisesta kulttuuristaan ja tavallista ihmistä kunnioittavista laeistaan. USAan tulevien ihmisten odotetaan kunnioittavan näitä lakeja, jolloin heidät toivotetaan lämpimästi tervetulleeksi kansallisuudesta riippumatta.

 

Ilmasto

USAn ilmasto on yleensä kesäisin lämmin, vaikkakin Coloradossa ja pohjoisissa osavaltioissa voi olla myös viileämpiä päiviä. Floridan keskilämpötila on talvellakin 18 asteen tietämillä, ellei kohdalle satu kylmää rintamaa. Syvässä etelässä keväällä ja kesällä myrskyää, ja myrskyt voivat joskus äityä vakaviksikin. Näitä säitä on kuitenkin pääasiassa Texasissa ja Oklahomassa ja tasanko-osavaltioissa. Arkansasissa ja Tennesseessä vuodenajat ovat perinteisemmät, talvella kylmää ja kesällä kuumaa.

 

Yhteiskunta ja elinkustannukset

USAn yhteiskunta on yhtä moninainen kuin maa itse.Maassa ei ole kastijärjestelmää, vaikka jotkus toista väittävätkin nykyisessätaloustilanteessa. Monet yrittäjät ovat luoneet itse omaisuutensa, mutta maassa on myös paljon minimipalkalla eläviä tehdastyöläisiä.

Elinkustannukset ovat kasvaneet USAssa viime vuosina, mutta hinnat vaihtelevat osavaltiosta toiseen. Kaliforniassa elinkustannukset ovat paljon korkeammat kuin Arkansasissa. Hinnat vaihtelevat myös osavaltion sisällä. Jokaisessa osavaltiossa on varakkaita alueita, köyhtyneitä alueita ja jotain niiden väliltä.

USA on suuri maa,  joka tarjoaa paljon vapauksia niille, jotka päättävät asua tai opiskella siellä. Opiskelu USA tarjoaa monia jännittävää mahdollisuuksia. Maan nykyisiä ongelmia ovat talous, koulutuksen kohtaamat haasteet ja turvallisuus - mutta USA pyrkii tarjoamaan paremman elämän kaikille, jotka haluavat asua siellä.


Sairausvakuutus

Opiskelijat saattavat voida liittyä ryhmäsairausvakuutukseen tai he voivat etsiä oman vakuutuksensa työnantaan verkoston ulkopuolelta. Vakuutusmaksut ovat tällä hetkellä korkeita, muttavakuutusyhtiöt tarjoavat on paljon erilaisia vaihtoehtoja. Tietoa vakuutuksista löytyy helposti verkosta, ja yhtiöt tarjoavat ilmaisia hinta-arvioita. Joskus koulut voivat tarjota opiskelijoilleen vakuutuksia opiskeluajalle. Tarkista omasta oppilaitoksestasi vakuutustilanne ennen opintojen aloittamista.