Keystone logo
Yhdistynyt kuningaskunta

Opiskelu Hallita sisään Yhdistynyt kuningaskunta 2024

Opiskelu paikassa Yhdistynyt kuningaskunta

Monet ihmiset sekoittavat Ison-Britannian Englantiin, mutta todellisuudessa ne eivät ole sama asia. Iso-Britannia on neljä maata yhdessä: Englanti, Skotlanti, Wales ja Pohjois-Irlanti.

Vaikka Iso-Britanniaan kuuluu neljä maata, joilla kaikilla oma kulttuurinsa ja murteensa, ei ole hme että monet sekoittavat Ido-Britannian Englantiin. Vuosisatojen ajan Englannissa oli hallitseva kansakunta, jonka hallitsijaa kutsutaan usein "Englannin kuningattareksi". Kun ihmiset ajattelevat Iso-Britanniaa, kuva hallitsijasta on usein ensimmäinen asia joka heille tulee mieleen. Englannin kuninkaat, kuningattaert, prinssit ja prinsessat ovat kansainvölisiä julkkiksia. Iso-Britannia tunnetaan myös muista kulttuuri-ikoneista kuten Davi Beckhm, Dr. Who ja Beatles. Matkalla Iso-Britanniaan kannattaa syödä perinteinen fish and chips -ateria, jälkiruoaksi dekadenttia Cadbury-suklaata ja huuhdella annos alas lasilla Guinnessiä.

Iso-Britanniasta tulee useita tieteen, taiteen ja teknologian huippuja. Muotitrendit saavat usein alkunsa Iso-Britanniassa, ja näyttelijät ja muusikot ovat sieltä kotoisin. Lontoo, kaiken keskus, on saanut lempinimen "kulttuurin suurvalta".

Iso-Britanniassa ja erityisesti Englannissa sijaitsee monia maailman parhaita yliopistoja. Ihmiset matkustavat ympäri maailmaa opiskellakseen maailman arvosteuimmissa oppilaitoksissa kuten Cambridge ja Oxford. Itse asiassa, Iso-Britanniasta neljä yliopistoa löytyy maailman 10 parhaan joukosta.

Ilmasto Iso-Britanniassa

Ilmasto Iso-Britanniassa vaihtelee valtavasti sijainnista riippuen. Alueet, jotka ovat lähellä Atlanttia, kuten Pohjois-Irlanti ja Wales, ovat märkiä, kylmiä ja leutoja. Englannissa on viileää muttei kymää ympäri vuoden, ja siellä sataa tavanomaisia määriä. Lumi on mahdollista, mutta ei kovin yleistä.

Elinkustannukset

Kuten ilmasto, elinkustannukset vaihtelevat suuresti alueittain.Lontoo on kulltturin ja koulutuksen keskus, ja sen ansiosta myös yksi maailman kalleimmista paikoista. Vuokra ja muut elinkustannukset ovat siellä varsin korkeita. Ulkona syöminen on melko kallista halki maan, joten kannattaa etsiä asunto, jossa voit laittaa itse ruokaa.

Vaihda valuutta

Perus kuukausittaiset elinkustannukset

 • Vuokrataan yhteisessä asunnossa

  628
 • Osuus apuohjelmista

  83
 • Internet-liittymä

  35
 • Paikallinen kuljetus

  79

Esimerkki elämäntapakustannuksista

 • Pikaruokayhdistelmä

  8
 • Elokuvalippu

  12
 • Tuoppi paikallista olutta

  5

Tietoja Yhdistynyt kuningaskunta

Korkeakoulutus Iso-Britanniassa

Iso-Britannian erinomaisten yliopistojen ansiosta korkeakoulutuksen hankkiminen siellä on haluttua ympäri maailman. Yliopistot aloitetaan yleensä 18-vuotiaana. Suurin osa brittiopiskelijoista suorittaa alemman korkeakoulututkinnon valtion rahoittamassa yliopistossa, jolloin kulut pysyvät maltillisina.

Britanniassa kandidaatin tutkinto suoritetaan ensin. Yleensä opiskelijoilta kuluu noin kolme vuotta tutkinnon suorittamiseen, ja tänä aikana he ovat perustutkinto-opiskelijoita. Valmistuttuaan tutkinto-ohjelmasta kelpoisuusvaatimukset täyttävät opiskelijat voivat jatkaa jatko-opintoihin. Ensimmäinen vaihtoehto on maisterin tutkinto, joka suoritetaan ydeensä vuodessa. Tohtoriohjelmat kestävät noin kolme vuotta. Kilpailu jatko-opintopaikoista on kovaa, eivätkä nämä ohjelmat ole valtion rahoittamia.

Näiden vaihtoehtojen lisäksi Iso-Britanniassa voi suorittaa erityispätevyystutkintoja useissa killoissa ja tiedekunnissa. Esimerkiksi psykologia, oikeustiede, lääketiede, koulutus ja liiketalous ovat aloja, joilla voi suorittaa erityistutkintoja.

Opiskelemalla Iso-Britanniassa saat tutkinnon maailman arvostetuimmista oppilaitoksista. Koulutusta arvostetaan, ja ympärilläsi liikkuu jatkuvasti loistavia ajattelijoita ja tutkijoita. Jos omalla alallasi keskitytään erityisesti tutkimukseen, Iso-Britanniassa on mahdollista päästä mukaan loistaviin tutkimusohjelmiin.

Lukukausimaksut

Kun harkitsee Iso-Britanniassa opiskelua, kannattaa olla selvillä hintatasosta. Lukuvuonna 2012-2013 alemman korkeakoulututkinnon vuosimaksujen katto oli 9000 puntaa ja keskimääräinen hinta noin 6000 puntaa. Ylempien tutkintojen hinnat olivat perustutkintojen hintoja korkeampia, mutta erot oppilaitosten välillä olivat suuria. Muualla kuin Englannissa opiskelevien lukukausimaksut vaihtelivat 5000 ja 20 000 punnan välillä.

Iso-Britanniassa suoritettu tutkinto avaa ovia useille urille. Maan yliopistot ovat niin arvostettuja, että opiskelijat työllistyvät hyvin kansainvälisiin tehtäviin, ja halutessaan myös Iso-Britanniaan.

Sairausvakuutus

Iso-Britanniassa on kansallinen terydenhuoltojärjestelmä, National Health Service. Yli puolen vuoden opintoja maassa suorittavat opiskelijat voivat olla oikeutettuja ilmaiseen tai alennettuun tervydenhoitoon. EEA-alueen kansalaiset ja jo valmiiksi Iso-Britanniassa asuvat ovat automaattisesti oikeutettuja NHS:n palveluihin riippumatta opintojen kestosta.

Viisumin hankkiminen Iso-Britanniaan

Opiskelijaviisumit Iso-Britanniaan:

 • Taso 4 (yleinen) - Viisumi yli 17-vuotiaille aikuisille, jotka tulevat Iso-Britanniaan opiskelemaan

 • Opiskelijavierailija - Viisumi opiskelijoille, jotka suorittavat lyhyen kurssien eivätkä aio tehdä töitä oleskelunsa aikana

 • Tuleva opiskelija - Viisumi opiskelijoille, joiden on tehtävä viimeisiä järjestelyitä ennen kuin aloittavat Taso 4 -viisumiin oikeuttavat opinnot

Vinkkejä

Kun harkitset Iso-Britanniassa opiskelua muista, että useat yliopistot ja ohjelmat ovat todella kovatasoisia. Lähetä hakemuksesi ajoissa varmistaaksesi paikan, ja hae useampaan oppilaitokseen parantaaksesi mahdollisuuksiasi tulla hyväksytyksi. Etsi edullisia majoitusvaihtoehtoja läheltä yliopistoa tai kampukselta, ja mieti voisitko jakaa asunnon toisen opiskelijan kanssa. Näiden vinkkien avulla voit aloittaa opintosi Iso-Britanniassa ongelmitta ja nauttia maasta, jonka koulutusperintö on rikas ja kansainvälinen maine huipputasoa.

Viisumivaatimukset

Tason 4 (yleinen) opiskelijaviisumi on korvattu niin sanotulla "opiskelijareitillä". Opiskelijareitti on Ison-Britannian uusi opiskelijaviisumi, joka on saatavilla myös ETA-kansalaisille, jotka ennen brexitiä eivät tarvinneet viisumia opiskellakseen Isossa-Britanniassa.

Opiskelijareitti (18+-vuotiaat+)

Lapsiopiskelijareitti (4-17-vuotiaat, joka on korvannut tason 4 lapsiopiskelijaviisumin)

Millaisen Visan tarvitset?

Visan nimi

Opiskelijan reitti

Hinta ja valuutta

GBP 348

Nykyiset Ison-Britannian opiskelijaviisumimaksut ovat:

 • 348 puntaa, jos haetaan Ison-Britannian ulkopuolelta.
 • £ 475, jos haet opiskelijaviisumin jatkamista tai vaihtamista Ison-Britannian sisältä.

Kuka voi hakea viisumia?

Jokaisen, joka saapuu maahan opiskelemaan, on haettava opiskelijaviisumia, jos hän saapuu 1. tammikuuta 2021 jälkeen. Tämä koskee myös EU:n/ETA:n kansalaisia, jotka eivät aiemmin tarvinneet viisumia päästäkseen Yhdistyneeseen kuningaskuntaan opiskeluaan varten. Sinun on saavutettava 70 pistettä pistepohjaisessa järjestelmässä, joka mittaa, täytätkö Isossa-Britanniassa opiskelun vaatimukset. Tähän sisältyy:

 • Onko sinut hyväksytty hyväksyttyyn laitokseen?
 • Onko sinulla taloudellisia resursseja rahoittaa oleskeluasi Isossa-Britanniassa?
 • Osaatko englantia?
 • Täyttääkö kurssisi kurssivaatimukset?

Ne, jotka valmistuvat brittiläisestä oppilaitoksesta kesään 2021 mennessä ja sen jälkeen, voivat hakea jatko-opiskelijaviisumia, jonka avulla he voivat työskennellä / etsiä työtä Isossa-Britanniassa jopa 2 vuotta.

Missä voit tehdä hakemuksen?

Ison-Britannian viisumikeskus / Online

Voit hakea Ison-Britannian opiskelijaviisumia kotimaasi Ison-Britannian viisumikeskuksessa. Löydät luettelon Ison-Britannian viisumikeskuksista maailmanlaajuisesti täältä: https://www.gov.uk/find-a-visa-application-centre.

Voit myös hakea Ison-Britannian opiskelijaviisumia verkossa Yhdistyneen kuningaskunnan sisäministeriön viisumien ja maahanmuuttoviraston verkkosivuston kautta. Voit aloittaa tästä: https://apply-to-visit-or-stay-in-the-uk.homeoffice.gov.uk/sort/country-nationality?p=student_out_uk

Verkkosivusto:https://www.gov.uk/find-a-visa-application-centre

Kuinka tehdä hakemus?

Saadaksesi Ison-Britannian opiskelijaviisumin, sinun on ensin hyväksyttävä kurssille. Useimmilla kursseilla sinun on myös todistettava, että ymmärrät englantia vaaditulla tasolla.

Ison-Britannian opiskelijaviisumin hakuprosessi vaihtelee hieman sen mukaan, minkä tyyppistä Yhdistyneen kuningaskunnan opiskelijaviisumia haet.

Ison-Britannian opiskelijaviisumihakemusta varten sinun on annettava seuraavat tiedot:

 • passi tai matkatunnus
 • todiste siitä, että pystyt kattamaan kurssisi ja elinkustannuksesi
 • todistus vanhemman tai huoltajan suostumuksesta, jos olet alle 18-vuotias
 • todistus kurssille hyväksymisestä
 • tosite terveydenhoitolisän maksamisesta

Alkuperämaastasi riippuen saatat tarvita myös tuberkuloositestin.

Kun saavut Yhdistyneeseen kuningaskuntaan, saatat joutua rekisteröimään Ison-Britannian opiskelijaviisumisi poliisille. Sinun pitäisi saada tietoa siitä, onko sinun rekisteröidyttävä Ison-Britannian opiskelijaviisumitarraan tai kirjeeseen Ison-Britannian sisäministeriöltä. Sinun on myös haettava biometristä oleskelulupaa, jos oleskelet Yhdistyneessä kuningaskunnassa yli 6 kuukautta.

Milloin kannattaa hakea?

Voit hakea opiskelijaviisumia enintään 6 kuukautta ennen kurssien alkua. Ison-Britannian opiskelijaviisumin käsittelyajat vaihtelevat sen mukaan, mistä haet, mutta yleensä saat päätöksen 3 viikon kuluessa, jos haet Ison-Britannian ulkopuolelta, ja 8 viikon kuluessa, jos haet Yhdistyneessä kuningaskunnassa.

Yleisen opiskelijaviisumin pituus riippuu kurssin kestosta, ja voit hakea sen jatkamista, jos haluat jäädä Yhdistyneeseen kuningaskuntaan työskentelemään tai jatkamaan opintoja. Lapsiopiskelijaviisumi on voimassa kurssin ajan, enintään 6 vuotta, ja sitä voidaan pidentää. Lyhytaikaisen opiskelijaviisumin pituus ei saa ylittää kurssisi pituutta, eikä sitä voi pidentää.

Käsittelyaika

3 Weeks

Työmahdollisuudet

Kansainväliset opiskelijat saavat työskennellä opiskelun kanssa Isossa-Britanniassa tietyin edellytyksin. Työn tyyppi, jonka voit tehdä, riippuu siitä, mitä opiskelet ja työskenteletkö koulun aikana vai taukojen aikana.

Tuntia viikossa

0

Miksi tarvitset tämän tyyppisen viisumin?

Tärkeimmät syyt opiskelijaviisumin epäämiseen ovat:

 1. Puuttuvat tai virheelliset asiakirjat;
 2. Taloudellisten vaatimusten täyttämättä jättäminen;
 3. Väärä asiakirjan muoto.