Keystone logo
Itävalta

Opiskelu Hallita sisään Itävalta 2024/2025

Opiskelu paikassa Itävalta

Itävalta on virallisesti kutsutaan Itävallan tasavallan, maassa, joka on poliittisesti pidetään liittotasavallan ja väkiluku on yli kahdeksan miljoonaa ihmistä kansalaisia. Itävalta rajautuu sen pohjoispuolella Saksan ja Tšekin tasavallan, Slovakian ja Unkarin sen itäpuolella, Italian ja Slovenian etelään ja Liechtensteinin ja Sveitsin länteen. Yhdeksän osavaltiot jaettu piirit sisältävät Itävalta 's 84000 neliökilometriä maata (33000 neliökilometriä), jossa Vienna on sen pääkaupunki ja suurin kaupunki. Jäsen YK ja Euroopan unioni, Itävalta hyväksyi euroa virallisena valuuttana vuonna 1999.

Itävalta 's Ilmasto

Suurin osa Itävallan sijaitsee lauhkean jäähtyä vyöhykkeen vaikuttaa kesän lämpimät tuulet tulevat lännestä.Koska suurin osa Itävallan varjostaa Alppien ilmasto on pääosin "Alppien " ilmasto - melko kylmä talvikuukausina (0--10 Celsius tai 32-15 celsiusta) ja suhteellisen lämmintä kesällä ( 25-40 Celsius tai 77-100 astetta Fahrenheit). Keskimäärin Itävalta kumiankka noin 660 mm (26 tuumaa) sateen, lumen tai jään vuosittain, joiden keskimääräinen kuukausittainen sademäärä määrä 55 mm eli noin kaksi tuumaa.

Olennaiset seikat Itävalta

  • Lähes 90 prosenttia Itävallan n kansalaisista puhuu saksaa, jota seurasi Serbian / bosnia / kroatia (neljä prosenttia), Turkki (kaksi prosenttia), Unkari (puoli prosenttia) ja Puola (yksi puoli prosenttia)
  • Useimmat itävaltalaiset, jotka ovat uskonnollisia on roomalaiskatolisia
  • Yhdeksäntoista itävaltalaiset ovat saaneet lääketieteen Nobelin palkinnon, fysiologian, kemian tai fysiikan. Heitä on nykyään yksi korkein palkinto numerot asukasta kohden mihinkään maahan maailmassa.
  • Uusiutuvat luonnonvarat toimittamaan Itävallalle yli 60 precent sen vallan, lähinnä aurinko-ja tuulivoima.
  • Lähes 650 vuotta vanha, Wienin yliopisto Itävalta 's suurin ja vanhin yliopisto.

Vaihda valuutta

Perus kuukausittaiset elinkustannukset

  • Vuokrataan yhteisessä asunnossa

    496
  • Osuus apuohjelmista

    106
  • Internet-liittymä

    33
  • Paikallinen kuljetus

    50

Esimerkki elämäntapakustannuksista

  • Pikaruokayhdistelmä

    9
  • Elokuvalippu

    12
  • Tuoppi paikallista olutta

    4

Tietoja Itävalta

Korkeakoulujen Itävallassa

Itävalta tarjoaa postsecondary koulutus valvoo ja rahoittaa liittovaltion tiede ja tutkimus. Itävalta 's 11 yksityisten yliopistojen ja 23 julkiset yliopistot tarjoavat opiskelijoille kattava luettelo koulutusohjelmien ja korkeampi koulutusjärjestelmä, joka palvelee massoja kuin eliitti, kuten se teki ennen 1960. Kaikki opiskelijat kerralla olivat vapaasti soveltaa julkinen yliopisto sekä suuria minkä tahansa alan tutkimuksessa he halusivat, menettelyä, joka on viime aikoina kokenut useita muutoksia. Vaikka Itävalta sallii edelleen täyttävien opiskelijoille suuria useita aiheita samanaikaisesti, julkisen sektorin vastaava koulutusjärjestelmä on nyt asettaa rajoituksia käytössä useilla alueilla tutkimus. Tällä hetkellä nämä aiheet ovat: psykologia, biologia, hammas, ihmis-, taloustieteet, journalismin ja eläinlääketieteen.

Alkaen 2001 opiskelijamäärä Itävallan yliopisto ei enää nauti ilmainen koulutus. Kuitenkin opiskelijat Euroopan unionin tai Euroopan talousalueen (ETA), joka valmistuessaan progam vuonna vähän aikaa (kolme vuotta) ei tarvitse maksamaan koulutuksestaan. Muut opiskelijat on maksettava lukukausimaksuja € 370 (500 dollaria) per aikavälillä, jos he ovat Itävallan kansalaisia ​​ja € 700 (950 dollaria), jos ne eivät ole Itävallan kansalaisia.

Hankkiminen kandidaatin 's tutkinto Itävalta kestää yleensä kolme vuotta. Ansaita maisterin tutkinnon tai tohtorin yleensä kestää vielä kaksi kolmen vuoden riippuen aihe ja tekniset tiedot, joissa opiskelija ilmoittautuu.

Yliopistoissa (Fachhochschulen)

Ammattikorkeakoulut eroavat perinteisistä Itävallan yliopistoissa ne räätälöidään vastaamaan hakevia opiskelijoita oppimaan käytännön taitoja yli tieteellistä tietoa.Koska opiskelija osallistuu Fachhochschule, et saa valita kursseja vapaasti kuin voisi olla akateeminen suuntautunut yliopisto. Näin varmistetaan, että kaikki opiskelijat tulevat ammattikorkeakoulun jatko kuluessa suositellun kolme vuotta.

Itävallan yksityisten yliopistojen

Vuodesta 2001 lähtien yksityisten yliopistojen on akkreditoitu ennen niiden laillinen oikeus antaa akateemisia tutkintoja. Liittovaltion opetus-, tiede-ja kulttuuriministeriö on oikeus antaa akkreditoinnin. Tällä hetkellä 13 yksityistä toimivat yliopistot Itävalta ovat täysin akkreditoitu. Jotkut näistä ovat Euroopan rauhan yliopisto, Sigmund Freud University (Wien) ja Paracelsus Medizinische Privatuniversität (Salzburg).

Korkeakoulututkinnot

Magister tutkinto on ensimmäinen aste annetaan opiskelijoille, jotka suorittavat neljä-kuusivuotta kurssi yhteiskuntatieteissä, luonnontieteet, humanistiset tieteet, lain tai taloustieteen. Opiskelijat pääaineenaan maatalouden tai tekniikan saavat Diplom-Ingenieur kun viimeistely koulutusohjelman. Viime aikoina jotkut Itävallan yliopistot ovat alkaneet antaa AMK 's astetta ennen Magister, tai Master ' s tutkinto.

Lääketiede on vain tutkimuskohde, jossa opiskelija voi ansaita tohtorin tutkinnon jälkeen vähintään kuusi vuotta käydäkseen yliopistoa. Monet koulutusalat, kuten lääketieteessä, vaativat, että opiskelija kirjoittaa ja toimittaa tutkimuksen paperi nimeltään Diplomarbeit, joka yleensä keskiarvot vähintään 100 sivua.

Tunnetuin itävaltalainen Yliopistot

Perustettu vuonna 1365, Wienin yliopisto on tunnetuin Itävallan yliopistot ja tarjoaa kolme keskuksissa ja 15 tiedekuntaa, jotka sisältävät Tiedekunnat of Computer Science, psykologia, Business and Economics, fysiikka, kemia ja matematiikka. Myös Centers for Molecular Biology, käännöstiede ja Sport Science. Kaksi muuta top Itävallan yliopistoissa ovat Innsbruckin yliopiston ja Karl-Franzens-Universität Graz.


Hakeminen Itävallan yliopisto

Sovelletaan niin perustutkintoa (nimeltään "ensimmäisen jakson "), opiskelijan tulee olla voimassa oleva todistus aikaisemmasta koulun toteamalla, että heillä pätevyys päästä korkeakouluun. Opiskelijat, jotka ovat ETA: n jäseniä on suorittanut lukion ennen oikeutettuja osallistumaan Itävallan yliopistossa.Voit myös pyytää todistamaan, voit puhua saksaa ja Englanti sekä toteuttaa ylimääräisiä karsinnat luokkia tarvittaessa.

Ennen opiskelijat voivat hakea Master 's-ohjelma Itävallassa, ne on ansainnut Bachelor ' s tutkinto tai muu tutkinto vastaa Bachelor 's diplomi mukaisesti Itävallan koulutusvaatimusten.

Jotkut kilpailukykyä koulutusohjelmien Itävalta hyväksyä opiskelijoita mukaan arvosanojen keskiarvot poimittu edellisen koulutyötä. EU: n opiskelijat voivat muuntaa GPA Itävallan järjestelmän avulla EGC (Euroopan Grade Converter). Ei-eurooppalaiset opiskelijat pääsevät standardilaatujen vertailutaulukosta joita eurooppalaiset opiskelijat laskevat Itävallan GPA.

Saksan on opetuskieli Itävallassa. Opiskelijan tulee liittää hakemukseen tietonsa saksan kielen antamalla saatuja tuloksia aiempia tutkimuksia tai tutkintotodistusten ansainnut ottamasta saksan kielen kursseja.

Sairausvakuutus

Euroopan unionin ja ETA-opiskelijat täytyy saada eurooppalaisen sairaanhoitokortin heidän opiskellessaan itävaltalaisessa yliopistossa. Overseas opiskelijat voivat joko saada Itävallan julkisen tuen sairausvakuutus tai ostaa sairausvakuutus yksityisen operaattorin.

Miksi opiskella Itävallassa?

Tarjoaa poikkeuksellisen kehittynyt sosiaalinen markkinatalous, monipuolisia työllistymismahdollisuuksia ja yksi korkeimmista elintason maailmassa, Itävalta on yksi top 15 rikkaimmista maista maailmassa. Kukoistava matkailuala, mielenkiintoisia historiallisia maamerkkejä ja kauniita vuoristoinen maisema, Itävalta on edelleen suosittu Euroopan ja ulkomaiset lomalaiset sekä opiskelijat haluavat jatkaa korkea-asteen astetta arvostetun itävaltalaisen yliopistossa.

Viisumivaatimukset

  1. Matkustusviisumi C ("Schengenvisa"):oikeuttaa sinut oleskelemaan Itävallassa ja kaikissa muissa Schengen-maissa enintään 90 päivää.
  2. Viisumi D (Itävallan kansallinen viisumi, Aufenthaltsvisum D) - vähintään 91 päivän mutta enintään 6 kuukauden oleskeluun; ei välttämättä, jos olet Japanin kansalainen.
  3. Aufenthaltsbewilligung Studierende (opiskelijoiden väliaikainen oleskelulupa) - yli 6 kuukauden oleskelua varten.

Millaisen Visan tarvitset?

Visan nimi

Matkustusviisumi C; Viisumi D; Aufenthaltsbewilligung Studierende

Hinta ja valuutta

EUR 71

  • For Visa C: 71 EUR
  • For Visa D: 176 EUR
  • Oleskelulupa: 141 EUR

Hinnat voivat muuttua.

Kuka voi hakea viisumia?

EU- ja ETA-maiden kansalaiset sekä Sveitsin kansalaiset eivät tarvitse viisumia Itävaltaan. Kun he oleskelevat Itävallassa yli 3 kuukautta, heidän on kuitenkin haettava "Lichtbildausweis für EWR-Bürger/innen", joka on vahvistus rekisteröinnistä maahanmuuttovirastossa 3 kuukauden kuluessa Itävaltaan saapumisesta.

Muiden ulkomaalaisten on haettava oleskelulupaa opiskelua varten (Aufenthaltsbewilligung Studierende) Itävallan edustavalta viranomaiselta ennen maahantuloa Itävaltaan maahanpääsyilmoituksen vastaanottamisen jälkeen.

Missä voit tehdä hakemuksen?

Itävallan edustusto (suurlähetystö, pääkonsulaatti)

Sinun on haettava opiskelijaviisumia henkilökohtaisesti Itävallan edustustosta (suurlähetystö, pääkonsulaatti) ennen kuin matkustat Itävaltaan.

Verkkosivusto:

Kuinka tehdä hakemus?

Kaikkien viisuminhakijoiden on saavuttava henkilökohtaisesti Itävallan suurlähetystöön/konsulaattiin. Rekisteröintiä varten toimitettavia asiakirjoja ovat:

  1. Täysin täytetty ja allekirjoitettu hakulomake (saatavilla edustavalta viranomaiselta; voidaan ladata myös Internetistä)
  2. Voimassa oleva passi (sen pitäisi olla voimassa koko Itävallassa oleskelusi ajan)
  3. Passin kokoinen värivalokuva (3,5 x 4,5 cm – 4,0 x 5,0 cm)
  4. Syntymätodistus
  5. Todistus hyvästä käytöksestä (jos saatavilla)
  6. Sairausvakuutus
  7. Ilmoitus Itävallan oppilaitoksen ottamisesta
  8. Todiste riittävistä varoista elinkustannusten kattamiseksi 12 kuukauden ajan etukäteen (alle 24-vuotiaille opiskelijoille: 426,57 EUR/kk; yli 24-vuotiaille opiskelijoille: 772,40 EUR/kk (nämä summat sisältävät majoituksen vuokran enintään 239,15 EUR vuonna 2009), esim. säästöpankkikirja/tili Itävallassa / Itävallassa asuvan henkilön takuuvakuutus/Matkashekit
  9. Todistus majoituksesta (vuokrasopimus, majoitussopimus opiskelijatalon kanssa).

Itävallassa on pakollista rekisteröityä kunnallisille viranomaisille (Meldeamt: Gemeindeamt, Magistratisches Bezirksamt) kolmen työpäivän kuluessa maahan saapumisesta.

Milloin kannattaa hakea?

Lyhytaikaista oleskelua varten myönnettävät viisumit (D-viisumi): Käsittely kestää 15 päivää. Ihannetapauksessa viisumihakemukset olisi jätettävä vähintään 3-4 viikkoa ennen lähtöä, mutta enintään 3 kuukautta ennen lähtöä.

Pitkäaikaiset viisumit: Viisumihakemuksesi lähetetään Itävaltaan ja päätöstä on odotettava kotimaassa - siksi hakemus on jätettävä vähintään 3 kuukautta ennen aiottua saapumista Itävaltaan. Oleskeluluvan yleinen käsittelyaika on kolmesta kuuteen kuukautta, kunnes saat päätöksen Itävallan viranomaiselta.

Itävallassa voidaan uusia vain oleskeluluvat (oleskeluluvat (Aufenthaltsbewilligung) ja asutusluvat (Niederlassungsbewilligung). Sinun on haettava uusimista ennen alkuperäisen luvan voimassaolon päättymistä. Kunnes päätös uusimisesta on tehty, voit oleskella Itävallassa myös alkuperäisen luvan voimassaolon päättymisen jälkeen.

Käsittelyaika

3 Months

Työmahdollisuudet

EU-maiden sekä Liechtensteinin, Islannin, Norjan ja Sveitsin kansalaiset eivät tarvitse työlupaa työskennelläkseen Itävallassa. Jos työlupa myönnetään, näitä opiskelijoita ei rajoiteta heidän työnsä laajuuden osalta, eli heidän sallittu työnsä ei rajoitu kausityöhön tai vähimmäispalkkatyöhön (geringfügige Beschäftigung). Yksi työluvan edellytyksistä on, että avointa työpaikkaa ei voi täyttää työvoimapalveluun ilmoittautuneella työttömällä.

EU:n ulkopuolisista maista ja Kroatiasta tuleviin opiskelijoihin sovelletaan ulkomaalaisten työllistämisestä annettua lakia ja he tarvitsevat työluvan (Beschäftigungsbewilligung). Opiskelijat, jotka ovat kolmansien maiden kansalaisia, saavat työluvan enintään 10 tunniksi viikossa, jos he opiskelevat kandidaatin tutkinto-ohjelmissa, maisteriohjelmien opiskelijat saavat työskennellä työluvalla enintään 20 tuntia viikossa. Kokoaikatyö on mahdollista niinä ajanjaksoina, joina luentoja ei järjestetä. Työnantajan on haettava työlupaa työnvälityspalvelusta (Arbeitsmarktservice, AMS) vähintään 6 viikkoa ennen työsuhteen alkamista, ja se on voimassa vain tiettyyn työhön kyseisen työnantajan palveluksessa.

Tuntia viikossa

10

Miksi tarvitset tämän tyyppisen viisumin?

Viisumihakemuksesi voidaan hylätä, jos et pysty osoittamaan todisteita vaadituista varoista tai jos toimitat virheellisiä tai puutteellisia asiakirjoja.