Keystone logo
Kiina

Opiskelu Hallita sisään Kiina 2024

Opiskelu paikassa Kiina

Kiinan kansantasavalta sijaitsee Itä-ja Keski-Aasiassa, jossa rajoja Tyynellämerellä ja 14 muissa maissa, kuten Intiassa, Vietnamissa, ja Pohjois-Korea. Kiina on maailman väkirikkain maa, jossa yli 1,3 miljardia kansalaista. Se on maailman neljänneksi suurin maa mitattuna maa massa ja monipuolinen maantiede kuuluvat metsät, rannat, vuoret, autiomaat ja 7600 saarta. Moderni Kiina sulautuu 5000 vuotta historiaa korkean teknologian ja vilkas kaupungeissa. Lisäksi suuria, esimerkiksi elektroniikka, Kiina on yksi maailman suurimmista maataloustuotteiden viejiä.

Ilmasto Kiinassa

Koska Kiina on erittäin suuri maa, ilmasto vaihtelee huomattavasti eri paikoissa, alkaen aurinkoinen rannat kolea vuorille. Maalla on kuitenkin yleensä nauttii kohtalaista vuoden ilmasto.Talvet ovat yleensä kylmiä ja kuivia, joiden lämpötila on etelässä on peräti 40 astetta C lämpimämpi kuin pohjoisessa. Kesät ovat yleensä sateinen, pienempiä lämpötilaeroja. Kaakkois osa maa saa eniten laskeumaa ja luoteeseen vähiten.

Kulttuuri

Vaikka on olemassa 56 eri etnisten ryhmien Kiinassa, yli 90 prosenttia väestöstä on Han-kiinalaisia. Yhteiskunnan arvot perustuvat konfutselaisia ​​ja Tao uskonnollisiin periaatteisiin ja yrityskulttuurin arvojen suhteita eikä jäykkä käyttösäännöt.

Kiinan on pitkä ja eri kirjallisuuden historia, musiikki, taide, arkkitehtuuri, kamppailulajeja ja muoti. Suuria kulttuurisia kohteita ovat Kielletty kaupunki ja 798 Art District Pekingissä, Tian Tan Buddha Hongkongissa, ja 2000-vuotiaan muuri.

Kiinalainen keittiö tulee lukemattomia lajikkeita eri alueilla ja sitä pidetään yhtenä maailman parhaista.

Elinkustannukset

Kokonaiskustannukset elintaso on erittäin alhainen, noin 200 dollaria - 400 dollaria (US) kuukaudessa riippuen sijainnista, suurissa kaupungeissa ovat yleensä kalliimpia, mutta silti hyvin kohtuullinen. Koska muutama kiinalainen kansalaisten omaa autoa, julkinen liikenne kuten bussit ja rautatie ovat hyvin kehittyneet ja edullinen käyttää.

Vaihda valuutta

Perus kuukausittaiset elinkustannukset

 • Vuokrataan yhteisessä asunnossa

  325
 • Osuus apuohjelmista

  17
 • Internet-liittymä

  11
 • Paikallinen kuljetus

  26

Esimerkki elämäntapakustannuksista

 • Pikaruokayhdistelmä

  5
 • Elokuvalippu

  6
 • Tuoppi paikallista olutta

  0.9

Tietoja Kiina

Korkeakoulujen Kiinassa

Kiinassa on yli 2000 yliopistoissa ja korkeakouluissa, jotka tarjoavat kandidaatteja, maistereita ja tohtorin tutkinnot. Korkeakoulut ovat keskittyneet Itä puolet maan. Kiina on tällä hetkellä isännöi noin 300000 kansainvälisiä opiskelijoita, suurin osa ulkomaalaisista opiskelijoista on Aasian maissa, Venäjällä, Yhdysvalloissa ja Ranskassa.

Vaikka kerran erittäin säännelty valtion, Kiinan korkeakoulujen nyt merkittäviä valinnanvara opetusohjelmia ja organisaatiorakenne, jolloin monet koulut houkuttelevammaksi kansainvälisille opiskelijoille.

Miksi opiskella Kiinassa?

Monet ihmiset saavat master 's tutkinto Kiinassa kulttuurin ja kielen kokemuksia. Lisäksi kustannukset maisteriksi on paljon pienempi kuin Euroopassa, Yhdysvalloissa tai jopa useimmissa Aasian maissa.Kiina on hyvin pidetty maisteriohjelmaa tieteenalojen, kuten tekniikan, tieteen, talouden ja liiketalouden sekä ainutlaatuiset ohjelmat sellaisilla aloilla kuten Kiinan kielen ja taistelulajeja. Vaikka useimmat maisteriohjelmiin vaativat taitoa Kiinan, monet ohjelmat ovat nyt tarjotaan Englanti, erityisesti tieteenalojen tekniikan ja liiketoiminnan.

Yliopistot

Hallituksen viimeaikaisia ​​uudistuksia ja investointeja on siirretty kolme kiinalaista kouluja top 200 paremmuusjärjestykseen Academic Ranking of World Yliopistot (ARWU) - Pekingin yliopisto, Shanghai Jiao Tong University, ja Zhejiangin yliopisto. Kiina perusti ARWU käyttää vertailukohtana laadun arviointiin Kiinan korkeakoulujen.

Maisterin tutkinnot ovat saatavilla monenlaisia ​​tieteenalojen, kuten lääketieteen, hallinto, talous, tekniikka, filosofia, oikeustiede, koulutus, historia, luonnontiede ja jopa sotilaallisia tiedettä. Jos olet kiinnostunut opiskelusta lähinnä Kiinan kielen ja kulttuurin opintoja, jotkut laitokset tarjoavat erityisiä ohjelmia kansainvälisille opiskelijoille, kuten Pekingin kielen ja kulttuurin yliopisto.

Opetus ja Ohjelman kesto

Opetus ja maksut yleensä ajaa noin 1000 dollaria - 2000 dollaria per lukukausi Yhdysvaltain dollareissa riippuen koulun ja koulutusohjelman. Maisteriohjelmat kestää 2-3 vuotta (4-6 lukukautta) loppuun. Insinööri-ja tekniset astetta vaativat yleensä 3 vuotta opintoja.

Lukuvuosi

Lukuvuoden perustuu kaksi lukukautta, syksyllä ja keväällä.Syyslukukausi alkaa syyskuussa ja päättyy tammikuun lopulla tai helmikuun alussa ja kevätlukukauden kulkee helmikuusta kesäkuuhun.

Jatko-arvoasioiden

Monet kiinalaiset yliopistot kamppailevat vielä seurauksilta kulttuurivallankumouksen ja vain noin 30 prosenttia professoreita on jatkotutkintoja. Tämän seurauksena on olemassa paljon työmahdollisuuksia yksilöiden jatkotutkintoja opettaa Kiinassa. Non-Kiinan maisteriksi valmistuneet myös erittäin kysyttyjä yritykset ympäri maailmaa, jotka tekevät kauppaa Kiinan kanssa.

Visa vaatimukset

Kaikki kansainväliset opiskelijat vaativat viisumin. On olemassa kahdenlaisia ​​viisumien opiskelijoille, opinto-viisumi (X-viisumi), joka on ohjelmia, jotka kestävät enintään kuusi kuukautta, ja Business viisumi (F-viisumi) ohjelmille alle kuusi kuukautta. Viisumihakemuksen kestää noin 2-4 viikkoa.Joissakin tapauksissa opiskelijat voivat saapua Kiinassa turistiviisumilla ja sitten muuntaa sen Study viisumia.

Sairausvakuutuslain

Korkeakoulut tarjoavat sairausvakuutus noin 100 dollaria (US) vuodessa. Opiskelijoilla tulee olla nykyistä lääkärintarkastuksessa ennen kuin he voivat aloittaa opiskelun, hän voi saada kotimaassaan tai saapumisensa jälkeen Kiinassa. Tarkastelu Kiinassa maksaa noin 100 dollaria (US).

Vinkkejä

Kiinan valuutta on nimeltään renminbi lyhennettynä RMB. RMB yksiköt ovat Yuan, kutsutaan joskus myös Jiao ja Fen. Käyttö valuutta Kiinassa on kielletty, mutta pankit ja monet hotellit tarjoavat välityspalvelut.

MasterCard, Visa, American Express, Diners Club ja JCB-kortti on ainoa luottokortit nykyisin sallittuja Kiinassa.

Virallinen kieli Kiinassa on Standard Mandarin, joka perustuu murretta Mandarin puhunut Pekingissä.Kuitenkin vain 70 prosenttia väestöstä puhuu mandariinikiinaa äidinkielenään ja monia erilaisia ​​murteita esiintyy eri puolilla maata.

Mahdollisten kansainvälisten opiskelijoiden pitäisi toimia Kiinan suurlähetystön maansa varmistamiseksi kaikissa maahanmuuttoon ja muut pääsyvaatimukset täyttyvät ennen matkaa Kiinaan.

Viisumivaatimukset

 • X1-viisumi - myönnetään niille, jotka menevät Kiinaan opiskelemaan yli 6 kuukautta.
 • X2-viisumi - myönnetään niille, jotka menevät Kiinaan opiskelemaan alle 6 kuukauden ajan.

Millaisen Visan tarvitset?

Visan nimi

Opiskelijaviisumi (X1 Visa; X2-viisumi)

Hinta ja valuutta

Opiskelijaviisumin anomismaksu vaihtelee kansallisuutesi, vaadittujen maahantulojen määrän, hakemasi maan ja sen mukaan, haluatko pikapalvelun. Maksut voivat olla noin 30–150 dollaria.

Kuka voi hakea viisumia?

Kaikkien ulkomaalaisten opiskelijoiden, jotka aikovat opiskella Kiinassa, on hankittava Kiinan opiskelijaviisumi (X-viisumi). Tämä viisumi myönnetään niille opiskelijoille, jotka Kiinan tunnustettu oppilaitos on jo hyväksynyt maahanpääsyä varten.

Missä voit tehdä hakemuksen?

Kiinan suurlähetystö tai konsulaatti tai Kiinan diplomaattinen edustusto

Voit lähettää viisumihakemuslomakkeen Kiinan suurlähetystöön tai konsulaattiin tai Kiinan diplomaattiseen edustustoon kotimaassasi. Jos et voi tulla henkilökohtaisesti lähettämään, voit lähettää sen matkatoimiston tai viisumitoimiston kautta toimitettavaksi puolestasi. Muista, että useimmat Kiinan suurlähetystöt tai konsulaatit eivät hyväksy postitse lähetettyjä hakemuksia.

Verkkosivusto:

Kuinka tehdä hakemus?

Voit ladata viisumilomakkeen täältä: http://www.china-embassy.org/eng/visas/fd. Täytä viisumihakemuslomake huolellisesti ja tarkasti tietokoneellasi. Ota tuloste täytetystä hakemuslomakkeesta ja allekirjoita se. Muista, että tuloste hakulomakkeesta on välttämätöntä, koska käsinkirjoitetut lomakkeet eivät ole hyväksyttäviä. Huomaa, että muutos tai korjaus ei ole sallittu painetussa lomakkeessa.

Seuraavat asiakirjat tulee toimittaa Kiinan suurlähetystöön tai konsulaattiin:

 1. Alkuperäinen passi, jonka voimassaoloaikaa on jäljellä vähintään kuusi kuukautta, ja tyhjät viisumisivut sekä valokopio passin tietosivusta ja valokuvasivusta, jos se on erillinen.
 2. Yksi täytetty viisumihakemuslomake, jossa on äskettäin otettu värillinen passikuva (paljain päin, koko kasvoin) vaaleaa taustaa vasten.
 3. Todistus laillisesta oleskelu- tai oleskeluasemasta (koskee niitä, jotka eivät hae viisumia kansalaisuusmaassaan)
 4. Alkuperäinen ja valokopio Kiinan koulun tai muiden yhteisöjen myöntämästä pääsykirjeestä.
 5. Alkuperäinen ja valokopio "Viisumihakemus opiskelua varten Kiinassa" (lomake JW201 tai lomake JW202).

Saapumisen jälkeen: X1-viisumin haltijoiden on rekisteröidyttävä paikalliseen yleisen turvallisuuden toimistoon (PSB) 30 päivän kuluessa saapumisesta Kiinaan ja haettava väliaikaista Kiinan oleskelulupaa paikalliselta PSB: ltä. X2-haltijoiden on oleskeltava Kiinassa viisumissa ilmoitetun ajan kuluessa, eikä heidän tarvitse hakea väliaikaista oleskelulupaa.

Milloin kannattaa hakea?

Hae opiskelijaviisumia vähintään muutama viikko ennen suunniteltua matkapäivääsi, jotta sinulla on riittävästi aikaa hakumenettelyn suorittamiseen ajoissa, jotta voit liittyä kurssillesi. Säännöllinen käsittelyaika on 4 työpäivää. Jos haluat noutaa viisumisi aikaisemmin, pikapalvelu ja ruuhkapalvelu ovat saatavilla lisämaksusta.

X1-viisumi myönnetään yleensä usealle maahantulolle, joka on voimassa enintään 5 vuotta. X2-viisumi myönnetään yleensä yhdelle maahantulolle, joka on voimassa enintään 6 kuukautta.

Käsittelyaika

4 Days

Työmahdollisuudet

Ulkomaalaiset opiskelijat saavat tehdä osa-aikatyötä Kiinassa. Yliopiston tulisi antaa suostumuskirje; palkkaavan yksikön/yrityksen tulisi antaa sertifikaatti; poliisiasema merkitsee sitten viisumiisi "Osa-aikatyö; Osa-aikainen opiskelu".

Tuntia viikossa

0

Miksi tarvitset tämän tyyppisen viisumin?

Tässä on joitain tärkeitä asioita, joita sinun ei pitäisi tehdä, kun haet opiskelijaviisumia Kiinaan:

 • Älä yritä lähettää opiskelijaviisumihakemuslomaketta lähettämällä sitä postitse, koska sitä ei hyväksytä.
 • Älä esitä vääriä asiakirjoja opiskelijaviisumistasi.
 • Älä piilota tai vääristele tosiasioita viisumihakemuksessasi.