Keystone logo
Puola

Opiskelu Hallita sisään Puola 2024

Opiskelu paikassa Puola

Puola sijaitsee keskellä Eurooppaa ja on rajoilla Itämeri, Saksa, Tsekki, Slovakia, Ukraina, Valko-Venäjä, Liettua ja Venäjä. Suurin osa maa on litteä, mutta kaksi vuoristot sijaitsevat etelässä. Puola on koti upea luonto ja kaunista arkkitehtuuria, joka sisältää linnoja, palatseja, puiset kirkot ja moderni urheilukentillä. Puolan valuutta käyttää zloty, lyhennetty PLN.


Ilmasto Puolassa

Koska sen keskeinen sijainti, Puola on lämpimät kesät ja erittäin kylmät talvet, jotka sisältävät raskas lumi. Kesän lämpötilat useimmissa maan välillä 20-30 astetta talven keskilämpötilat vaihtelevat 3 astetta C luoteesta -8 astetta C koilliseen.

Kulttuuri

Suurin osa Puolan väestöstä asuu kaupungeissa, ja Puolan tulli ja perinteet ovat sekoitus sekä Itä-ja Länsi kulttuuria.Lähes 300 taiteen festivaaleja järjestetään maassa vuosittain kuten teatterin, elokuvan ja musiikin, erityisesti jazz-musiikkia. Puolan ihmiset ovat erittäin ystävällisiä ja ateriat pidetään juhlat. Puolan ateriat valmistetaan erilaisia ​​vihanneksia, perunoita ja lihaa.

Elinkustannukset

Kustannukset elää Puolassa on suhteellisen alhainen, noin 1200-2500 PLN (noin € 300-600) kuukaudessa, ilman opetusta. Opiskelija asuntoloita maksaa noin 400-600 zlotya ja soluasuntoja ajaa 1000-1600 PLN kuukaudessa.

Vaihda valuutta

Perus kuukausittaiset elinkustannukset

 • Vuokrataan yhteisessä asunnossa

  363
 • Osuus apuohjelmista

  79
 • Internet-liittymä

  13
 • Paikallinen kuljetus

  27

Esimerkki elämäntapakustannuksista

 • Pikaruokayhdistelmä

  7
 • Elokuvalippu

  6
 • Tuoppi paikallista olutta

  3

Tietoja Puola

Korkeakoulujen Puolassa

Moderni Puolan korkeakoulujärjestelmän käyttää normaaleja kolme vaihetta astetta: kandidaatin, maisterin ja tohtorin tutkinto. Maisterin tutkinnot myönnetään Master of Arts (MA), Master of Science (MSc), tai Magister. On olemassa myös useita vastaavia maisteria, kuten Master of Art, Master-insinööri ja Master Engineer Arkkitehti. Kaikki korkeakoulujen Puolassa käytä European Credit Transfer System (ECTS).

Korkeakoulut Puolassa jaetaan yliopistojen tyyppi ja muita ei-yliopistollisia tyyppinen. Yliopisto-tyyppinen kursseja maisterin tasolla ovat teoreettisia, ja valmistuneet palkitaan "tutkintotodistus valmistumisen yhtenäinen master-tason opintoja." Non-yliopisto-tyyppinen kurssit pidetään "täydentävä" kursseja, jotka ovat enemmän käytännön soveltamista, ja valmistuneet saavat "tutkintotodistus loppuun täydentäviä Magister-opinnot."

Miksi opiskella Puolassa?

Korkeakoulujen Puolassa tarjoavat yli 200 maisterin tutkinto-ohjelmia Englanti. Ohjelmat ovat saatavilla monenlaisia ​​tieteenalojen, kuten maatalouden tieteen, taiteen, tekniikan, liike-, kielet, luonnontieteet ja yhteiskuntatieteet. Suosituin tieteenalojen tekniikan (lähes 70 ohjelmaa) ja liiketoiminnan (lähes 50 ohjelmaa). Jotkut ohjelmat ovat saatavilla myös saksan.

Puolan instituutiot ovat hyvin pitää kaikkialla maailmassa sekä koulutuksen ja tutkimuksen. Kaksi puolalaista laitokset, Jagiellonian University ja University of Warsaw, ovat kärjessä 400 maailman yliopistojen arvioima Times Higher Education World University Rankings .

Yliopistot

Puolassa on noin 500 yliopistoissa ja korkeakouluissa. Noin kolmasosa korkeakoulujen ovat julkisia ja loput kaksi kolmasosaa on yksityisiä. Puola on tyytyväinen kansainvälisten opiskelijoiden ja lisännyt merkittävästi ulkomaisten opiskelijoiden määrä on viime vuosina. Vuonna 2012 maa isännöi yli 24000 kansainvälistä opiskelijaa 141 maassa, eniten maasta Ukraina, Valko-Venäjä, Norja ja USA. Useimmat ulkomaiset opiskelijat Puolassa tutkimuksen taloustieteen, liiketoiminnan, lääketieteen ja tekniikan.

Korkeakoulut Puolassa taipumus erikoistua ja jaettu erilaisia ​​luokkia, kuten: yliopisto, teknillinen yliopisto, akatemia maatalouden, akatemian taloustieteen ja niin edelleen. Alueella on yhteensä 15 eri instituuttien.

Opetus ja Ohjelman kesto

Puolan opiskelijamäärä koko ajan ohjelmat saavat ilmaisen opetuksen klo valtion laitokset. Jotkut ulkomaiset opiskelijat voivat myös opiskella maksutta, mutta kaikki muut on maksettava lukukausimaksuja € 2000 vuodessa maisteriohjelmaa.

Maisteriohjelmat yleensä kestää 1,5-2 vuosi, mutta maisterin tutkintoa voi vaatia 2,5 vuotta opintojen jälkeen kandidaatin tutkinnon. Lisäksi kurssien opiskelijat useimmilla tieteenaloilla tulee suorittaa opinnäytetyön tai projekti ja puolustaa sitä ennen kuin se sai maisterin tutkinnon.

Lukuvuosi

Lukuvuosi on kaksi lukukautta, jokainen sen päätteeksi tarkastelujaksolla. Syyslukukauden alkaa lokakuusta helmikuun puolivälissä ja kevätlukukausi alkaa helmikuun puolivälissä kautta kesäkuussa.

Jatko-arvoasioiden

EU: n kansalaiset voivat työskennellä tahansa yritys Puolassa valmistumisen jälkeen ilman työlupaa. EU: n ulkopuoliset opiskelijat voivat hakea työtä, ja kun niitä tarjotaan työtä, voi hakea työlupaa. Kolmeen ryhmään työllisyyden eivät tarvitse työlupaa: yliopisto-opettaja, toimitusjohtaja Puolan yksikkö monikansallinen yritys, ja paina kirjeenvaihtaja.

Tutkinnon maisteriohjelmaa Puola voi myös jäädä jatko-ja tutkimusohjelmia, jos ne on otettu lukuvuoden ohjelma.

Visa vaatimukset

Opiskelijat EU / ETA-maiden kansalaiset eivät tarvitse viisumia, mutta he tarvitsevat tilapäisen oleskeluluvan. Ulkomarkkinoita opiskelijoilla tulee olla opiskelija viisumi, jonka saa Puolan suurlähetystö tai konsulaatti kotimaassaan.Tämä viisumi on vain hyvä kolme kuukautta, joten tarvitsevat opiskelijat pidempäänkin on haettava oleskelulupaa, joka kattaa pituus opintojaan. Opiskelijat tulee ottaa yhteyttä Kansainväliset suhteet toimistossa yliopistollisen apua saada oleskeluluvan.

Sairausvakuutuslain

Sairausvakuutus vaaditaan kaikille opiskelijoille. EU: n opiskelijat voivat käyttää eurooppalaista sairaanhoitokorttia saada terveyspalveluja. Puola on myös kahdenvälisiä sopimuksia Yhdistynyt kuningaskunta, Ruotsi ja Slovakia, joka oikeuttaa ne kansalaiset voivat saada ilmainen terveydenhoito.

Opiskelijat ulkomarkkinoita pitäisi ostaa sairausvakuutus kotimaassaan tai heti saapumisen jälkeen Puolassa. Jos opiskelija ei ole sairausvakuutusta, he joutuvat maksamaan terveyspalveluja.

Vinkkejä

Puola vaatii suurta ylpeyttä puolaksi, ja kursseja opiskella Puolan maassa runsaasti. Opiskelijat, jotka eivät ole jo taitavia Puolan pitäisi harkita täydentämällä opintojaan kielen opetusta, varsinkin jos ne harkitsevat työllistymismahdollisuuksia Puolassa valmistumisen jälkeen. Monet kurssit Puolassa on suunnattu aloittelijoille ja opetetaan kesäisin tai jopa verkossa. Erityisryhmät keskittyvät Puolan liiketoiminnan ovat myös saatavilla.

Viisumivaatimukset

 • C-tyypin viisumi – lyhytaikainen Schengen-viisumi.
 • D-tyypin viisumi – pitkäaikainen kansallinen viisumi, joka myönnetään enintään vuodeksi.

Millaisen Visan tarvitset?

Visan nimi

C-tyypin viisumi; D-tyypin viisumi

Hinta ja valuutta

USD 160

Opiskelijaviisumin hakemusmaksu Puolaan on noin 160 dollaria. Maksut voivat muuttua.

Kuka voi hakea viisumia?

Euroopan unionin maiden opiskelijat eivät tarvitse viisumia opiskellakseen Puolassa. Kun olet saapunut Puolaan, sinun on kuitenkin haettava väliaikaista opiskeluviisumia paikallisesta Voivodin toimistosta.

Euroopan unionin ulkopuolelta tulevien opiskelijoiden on yleensä haettava opiskelijaviisumia ennen Puolaan saapumista. On kuitenkin useita maita, jotka ovat vapaita tästä vaatimuksesta. Voit tarkistaa, onko maasi luettelossa täällä: http://www.msz.gov.pl

Missä voit tehdä hakemuksen?

Puolan suurlähetystö tai konsulaatti

Sinun tulee hakea opiskelijaviisumia Puolan suurlähetystöstä tai konsulaatista nykyisessä asuinmaassasi.

Verkkosivusto:

Kuinka tehdä hakemus?

Kun olet päässyt valitsemaasi yliopistoon, he lähettävät sinulle asianmukaiset asiakirjat, joita käytät opiskelijaviisumin saamiseen. Sinun tulee hakea opiskelijaviisumia lähimmästä Puolan suurlähetystöstä tai konsulaatista. Nämä ovat asiakirjoja, joita sinua yleensä pyydetään toimittamaan:

 • Allekirjoitettu ja täytetty Puolan viisumihakemus opiskelijoille.
 • Passi, jonka on oltava voimassa vähintään kolme kuukautta sen jälkeen, kun aiot lähteä Puolasta.
 • Valokopio kansallisesta henkilökortista.
 • Virallinen kirje Puolan yliopistosta tai korkeakoulusta, jossa aiot opiskella.
 • Lyhyt ansioluettelo tai ansioluettelo.
 • Kaikki aiemmat todistuksesi ja tutkintotodistuksesi.
 • Todiste siitä, että osaat kieltä, jolla haluat opiskella.
 • Todiste siitä, että olet taloudellisesti riittävän vahva vastaamaan koulutus- ja elinkustannuksistasi Puolassa.
 • Sairausvakuutustodistus, joka hyväksytään Euroopassa.
 • Kaksi passin kokoista valokuvaa.
 • Maksa viisumianomismaksu
 • Todiste majoituksesta Puolassa.

Kaikkien opiskelijoiden on laillistettava oleskelunsa Puolassa hakemalla väliaikaista oleskelulupaa. Tämä on tehtävä pian Puolaan saapumisen jälkeen. Yliopistot auttavat sinua hakumenettelyissä. Tilapäinen oleskelulupa oikeuttaa sinut oleskelemaan ja työskentelemään Puolassa.

Milloin kannattaa hakea?

Opiskelijaviisumihakemuksesi käsittely voi yleensä kestää noin 15 päivää. Käsittelyajat vaihtelevat kuitenkin maan ja hakemasi viisumityypin mukaan. Muista hakea mahdollisimman pian.

Opiskelijaviisumin pituus riippuu kurssin pituudesta.

Käsittelyaika

15 Days

Työmahdollisuudet

Kansainvälisillä opiskelijoilla on oikeus työskennellä opiskellessaan Puolassa, kunhan he ovat ilmoittautuneet oppilaitokseen. 20 tuntia työtä on sallittu opintojen aikana sekä 3 kuukautta kokopäivätyötä lomien aikana. Kokopäivätyö on sallittua oleskelukortin haltijoille.

Tuntia viikossa

20

Miksi tarvitset tämän tyyppisen viisumin?

Viisumihakemuksesi voidaan hylätä, jos et pysty osoittamaan todisteita vaadituista varoista tai jos toimitat virheellisiä tai puutteellisia asiakirjoja.