Keystone logo
Ranska

Opiskelu Hallita sisään Ranska 2024

Opiskelu paikassa Ranska

Ranska on yksi keskeisiä toimijoita Euroopan poliittinen ja taloudellinen peli. Toimiminen rajan Iberian niemimaan ja Manner-Euroopassa Ranska on pitkään ollut kulttuurin keskipiste Euroopassa. Paris, erityisen, on korkeus muotialan, ja monet maailman 's johtava muoti vaikutteita tulevat Pariisin muotitalot. Maassa on myös tuottanut joitakin maailman 's kuuluisimman kirjailijoita, kuten nimiä kuten Rousseau ja Voltaire. Sen yhteydet Saksaan, Ranskaan toimi yksi johtavista yhdistämään Euroopan ja alkaa Euroopan unionissa.

Muodin lisäksi ja kirjoittaminen, Ranska on tunnettu ruokaperinteeseen. Yli 250 eri lajikkeiden juuston tulevat sen ylittävää, ja viinin ystäville tietävät voivansa kääntyä Ranskan herkkää, herkullisia viinejä.

Olitpa harkitsee Ranskassa sen kulinaarisen perinnön, taiteellinen tyyli tai yksinkertaisesti siksi, että haluat kokea kulttuuria uuteen paikkaan, löydät erilaisia ​​tekijöitä vetää sinua kohti opiskelee tällä Euroopan johtava maa. Koska Ranska vetoaa niin paljon ulkomaalaisia ​​opiskelijoita, elämä yliopistolla on runsaasti kulttuurista monimuotoisuutta. Kulttuurisesti valaiseva kokemuksia on helppo löytää Ranskassa. Museot, erityisesti Pariisissa, jotta EU: n kansalaiset, jotka ovat opiskelijat alle 26 vapaa pääsy. Opiskelija kortteja on myös alennuksia kuljetus, ruokaa ja viihdettä.

Ilmasto Ranskassa

Ranska on leuto ilmasto erittäin vaikutteita Välimeren. Mukava ympäri vuoden lämpötilat ja runsas auringonpaiste tarkoittaa runsaasti mahdollisuuksia ajasta ulkona.Vuoristossa, löydät runsaasti lunta viikonlopun hiihtoretkiä ja kelkkailua, kun taas Nizzan ja Cannesin tarjoavat mahdollisuuksia uida alkaa kevättalvella. Kesällä voit löytää kuuma, ranta sää monissa osissa maata, kun taas vuoret tarjoavat jäähdytin, mukavat lämpötilat vaellukselle.

Elinkustannukset ja asuntojen

Elinkustannukset Ranskassa on par että useimmissa Euroopan maissa. Kuitenkin Paris, jossa monet huippuyliopistojen sijaitsevat, on paljon korkeammat elinkustannukset. Myös asunnon löytämisessä Pariisissa voi olla vaikeaa, koska suuri väestötiheys. Jos tiedät opiskella Pariisissa, löytää asunto aikaisin, ennen alkusyksystä kamppailu vapaita paikkoja.

Monet opiskelijat valitsevat elää Cite Universitaire Internationale de Paris, suuri oleskelu paikalla Etelä-Pariisissa. Tilat ovat rajalliset, joten jos haluat pysyä täällä, sovelletaan vuosi ennen aiot pysyä.

Jos tulee opiskella Pariisin ulkopuolella, olet todennäköisesti löytää tuetun majoitukset kampuksella tai lähellä yliopistoa suunniteltu erityisesti ulkomaisille opiskelijoille. Kansalliset oppilashuollon toimisto (CNOUS) tukee myös asuntolat ulkomaisille opiskelijoille, jotka voivat olla vaihtoehto kohtuuhintaisia ​​asuntoja.

Vaihda valuutta

Perus kuukausittaiset elinkustannukset

 • Vuokrataan yhteisessä asunnossa

  459
 • Osuus apuohjelmista

  57
 • Internet-liittymä

  30
 • Paikallinen kuljetus

  61

Esimerkki elämäntapakustannuksista

 • Pikaruokayhdistelmä

  10
 • Elokuvalippu

  12
 • Tuoppi paikallista olutta

  6

Tietoja Ranska

Korkeakoulujen Ranskassa

Ranska on tällä hetkellä neljänneksi suosituin tutkimuksen kohde maailmassa, ja se 's ei ole ihme sen erinomainen kulttuuria, arvostettujen yliopistojen järjestelmän ja piirtää suhteellisen alhainen lukukausimaksuista. Joka vuosi lähes 300000 opiskelijaa matkustaa Ranskaan, jonka ainoana tarkoituksena on opiskelu sen kouluissa.

Korkeakoulujärjestelmä Ranskassa voi olla hieman sekavaa. -Järjestelmä on standardoitu osaksi kolmitasoinen järjestelmä, mikä tekee siitä hieman helpompi ymmärtää. Nykyään opiskelijat alkavat noudattamalla License, joka on samanlainen kuin kandidaatin 's tutkinto. Tämän jälkeen Master-tason koulutus. Lopullinen koulutustaso on doctorat. Lisenssin kestää kolme vuotta, kahden vuoden tarpeen maisteriohjelman. Doctorat ohjelma vaatii yleensä kolme lisävuotta.

Ranska 's yliopistot ovat valtion rahoittamia, joten opetusta ei ole korkea.Pelaa viettää noin 200 € - 400 € vuodessa, riippuen opintojen toteuttavat ja yliopistojen olet läsnä. Poikkeuksena tästä ovat Ranskan kauppakorkeakouluissa. Useimmat kauppakorkeakoulujen ovat yksityisessä omistuksessa, ja opetusta voi olla yli 15.000 € vuodessa.

Ranska on melko avoin ilmoittautuminen ensimmäisen vuoden perustutkintoa ohjelmia. Kuitenkin, kun ensimmäisen vuoden opiskelijat täytyy läpäistävä useita kokeita, jotka voivat olla erittäin kilpailukykyinen, löytää paikkansa toisen vuoden opiskelijoille. Maalla on myös valikoiva koulut kutsutaan Grandes Ecoles, joista vain valitsemalla opiskelijat valitaan, ja nämä ovat valikoivia pääsykokeisiin, korkeampi opetus ja lisää arvovaltaa.

Lukuvuoden Ranskassa alkaa syyskuun lopulla, ja kevätlukukausi alkaa helmikuun alussa. Lomat pidetään joulun ja uudenvuoden sekä All Saints 'Day ja pääsiäisen. Useimmat koulut myös keväällä tauko ja kolmen kuukauden kesäloma.

Valmistuttuaan monet opiskelijat mennä jatkamaan tieteellisen tutkimuksen ohjelmia. Nämä yhdestä kolmeen kuukauden ohjelmat voivat tuettavien korkeatasoista tieteellistä tutkimusta ohjelman avustus, joka kattaa matkakulut, lukukausimaksuista ja elinkustannukset.

Viisumipakon

Jos olet tulossa opiskelemaan Ranskaan maa Euroopan unionissa, sinun ei tarvitse hakea opiskelija viisumi. Jos kotimaassa on EU: n ulkopuolella, sinun täytyy käydä Ranskan konsulaattiin saada opiskelija viisumi ennen matkaa maahan. Viisumin toimii todisteena oman asuinpaikkansa aikana ensimmäisenä opiskeluvuonna. Vuoden kuluttua, sinun tulee hakea Carte de Sejour. Lisäksi sinun täytyy rekisteröityä paikallisten maahanmuuttovirasto 30 päivän kuluessa saapumisesta maahan.

Vinkkejä

Koska menetetty kustannukset opetusta ja korkeat korot kansainväliset opiskelijat, haluat tehdä suunnitelmia opiskelusta Ranskassa alussa. Vaikka sisäänkäynti yliopistoissa ei ole paljon vaikeuksia, jos olet ensimmäisen vuoden opiskelija, asunnon löytämisessä ja saada paperityöt, jotta kestää jonkin aikaa. Jos tarvitset taloudellista tukea, sinun kannattaa hakea opinto-tai kurssin avustuksen samoin.

Kun valmistaudut opiskella Ranskassa, sinulla on joukossa joitakin maailman 's top ajattelijoita. Et 'll on mahdollisuus opiskella hallit, jotka olivat kerran koristi nimiä kuten Sartre, Durkheim tai Marie Curie. Vaikka hakuprosessi on yliopistojen ja toiminnan kautta byrokratiaa voi olla pelottava, lopulta saat laadukkaan koulutuksen yllättävän edulliseen hintaan, tehdä työtä kannattaa ottaa.

Viisumivaatimukset

Opiskelijaviisumeja on erityyppisiä riippuen siitä, kuinka kauan aiot opiskella Ranskassa:

 1. Visa de court séjour pour etudes (lyhytaikaista oleskelua varten myönnettävä Schengen-opiskelijaviisumi) - Jos opintosi kestävät alle kolme kuukautta, sinun tulee hakea niin sanottua Schengen-opiskelijaviisumia. Se myönnetään maksutta, eikä sitä voi uusia. 41 maata ei välttämättä tarvitse viisumia alle kolmen kuukauden oleskeluun.
 2. Etudient concours (viisumi istumakokeisiin) - Tällä viisumilla voit tulla Ranskaan suorittamaan pääsykokeen korkeakoulussa. Jos läpäiset, voit hakea suoraan paikalliselta prefektuuriltasi (Ranskan paikallisviranomainen/hallintovirasto) Ranskassa yhden vuoden oleskelulupaa, joka voidaan uusia.
 3. Visa de long séjour temporaire pour etudes (väliaikainen pitkäaikaisen oleskelun viisumi) - Tämän viisumin avulla voit opiskella Ranskassa kolmesta kuuteen kuukauteen ilman oleskelulupaa. Se ei ole uusiutumaton.
 4. Visa de long séjour etudes (pitkäaikaisen oleskelun viisumi) - Jos haluat opiskella yli kuusi kuukautta, sinun on haettava pitkäaikaista opiskelijaviisumia Ranskassa. Vuodesta 2013 lähtien tämäntyyppinen opiskeluviisumi kestää nyt kurssin ajan Ranskassa. Pitkäaikaiset viisumit toimivat oleskelulupina ja niitä kutsutaan VLT-TS: ksi.
 5. Pidennetyn oleskelun tutkijaviisumi - Jos sinulla on maisterin tutkinto tai korkeampi ja haluat tulla Ranskaan osallistumaan tutkimukseen tai opettamaan yliopistotasolla, laitos voi tuoda sinut pitkäaikaiseen oleskeluun tutkijaviisumilla VLS-TS.

Millaisen Visan tarvitset?

Visan nimi

Opiskelijan viisumi

Hinta ja valuutta

EUR 50

Opiskelijaviisumimaksut vaihtelevat suuresti viisumityypistä ja maasta, josta tulet. Schengen-alueen opiskelijoille kustannukset vaihtelevat 50-99 EUR. Lyhytaikainen Shengen-opiskelijaviisumi on ilmainen.

Kuka voi hakea viisumia?

Jos olet EU:n kansalainen tai ETA:n, Sveitsin, Norjan, Islannin tai Liechtensteinin kansalainen, et tarvitse ranskalaista opiskelijaviisumia.

Jos olet kansalainen mistä päin maailmaa tahansa, sinun on hankittava opiskelijaviisumi Ranskaan. Sinun on oltava varmistanut paikka kurssilla ranskalaisessa oppilaitoksessa ennen viisumin hakemista.

Missä voit tehdä hakemuksen?

Ranskan suurlähetystö / konsulaatti

Jotkut maat edellyttävät, että rekisteröidyt ensin CampusFranceen, Ranskan kansalliseen korkeakouluvirastoon ja kansainvälisiin opiskelijoihin, jotta voit hakea pääsyä ja saada opiskelijaviisumin CEF-menettelyn kautta. Muussa tapauksessa sinun tulee hankkia viisumi Ranskan suurlähetystöstä/konsulaatista kotimaassasi.

Verkkosivusto:https://france-visas.gouv.fr/

Kuinka tehdä hakemus?

Jotta voit hakea viisumia, tarvitset seuraavat:

 1. Virallinen hyväksymiskirje akkreditoituun ohjelmaan ranskalaisessa laitoksessa. Tämän pitäisi olla virallisesti nimetyllä paperilla, jossa ilmoitetaan täydelliset tiedot, tiedot ranskalaisesta laitoksesta ja määritetään akateemisen ohjelman alkamis- ja päättymispäivät.
 2. Todiste siitä, että sinulla on riittävästi varoja (tällä hetkellä 615 euroa kuukaudessa), esimerkiksi tiliote, takaajan kirje tai ilmoitus avustuksesta tai rahoituksesta virallisesta lähteestä.
 3. Todistus paluulipusta kotiin. Usein tämä on todellisen lipun tai varauksen muodossa, jossa näkyy lähtöpäivä, mutta se voi olla käsinkirjoitettu aiejulistus, mukaan lukien suunnitellut lähtöpäivät.
 4. Todistus sairausvakuutuksesta (vähimmäisturva 30 000 euroa).
 5. Todiste majoituksesta. Voidaan näyttää opiskelija-asuntovahvistuksen tai hallituksen ja majoituksen todistuksen tai "attestation d'accueil" muodossa (jos asut ystävien tai sukulaisten kanssa).
 6. Todistus ranskan kielen taidosta, jos opiskelet ranskankielistä kurssia.

Viisumihakemuksesta peritään maksu, ja sinulla on myös oltava passi, joka on voimassa kolme kuukautta pyynnön vastaanottaneen osapuolen viimeisen voimassaolopäivän jälkeen. Sinun on täytettävä allekirjoittamasi hakemus ja toimitettava hakemukseen kolme valokuvaa.

Milloin kannattaa hakea?

Viisumihakemuksen hyväksyminen voi kestää jopa kaksi kuukautta, joten sinun tulee toimittaa kaikki tarvittavat tiedot mahdollisimman nopeasti ennen kuin aiot lähteä. Lyhytaikaista oleskelua varten myönnettävä Schengen-opiskelijaviisumi kestää 90 päivää, väliaikainen pitkäaikaiseen oleskeluun tarkoitettu viisumi kolmesta kuuteen kuukauteen ja pitkäaikaiseen oleskeluun tarkoitettu viisumi kurssin keston ajan: kolme vuotta kandidaateille, kaksi vuotta maisterille ja neljä vuotta tohtorille.

Käsittelyaika

2 Months

Työmahdollisuudet

Kansainvälisenä opiskelijana, jolla on opiskeluviisumi Ranskassa, voit työskennellä jopa 964 tuntia yhden vuoden aikana (noin 60 prosenttia kokopäivätyöstä vuoden ajan) - kurssilla ollessasi ja niin kauan kuin sinulla on voimassa oleva oleskelulupa.

Tuntia viikossa

0

Miksi tarvitset tämän tyyppisen viisumin?

Kun täytät Ranskan viisumihakemustasi, on tärkeää, että täytät hakemuksen kokonaisuudessaan. Sinun ei pitäisi jättää mitään tyhjäksi, koska tämä voi viivästyttää hakuprosessia huomattavasti. Sinun on myös varmistettava, että sinulla on kaikki tarvittavat asiakirjat, ja toimitettava ne hakemuksen mukana.