Keystone logo
Suomi

Opiskelu Hallita sisään Suomi 2024

Opiskelu paikassa Suomi

Reunustavat Norja, Venäjä ja Ruotsi, Suomi on harvaan asuttu maa Euroopan unionissa, mutta on kahdeksanneksi suurin maa massa verrattuna muihin Euroopan maihin. Yli kaksi miljoonaa ihmistä asuu Suomessa 's pääkaupunki Helsinki, joka on myös Suomen ' s taloudellinen, poliittinen, kulttuurinen ja koulutuskeskus. Lähes 70 prosenttia kaikista ulkomaiset yritykset ovat perustaneet perustason toimintansa pääkaupunkiseudulla.

Suomi on varakas kansakunta ja johdonmukaisesti riveissä kuin yksi viidestä maailman maat osalta elintaso, talouden vakaus ja koulutusjärjestelmä. Koska sen kattava sosiaaliturvajärjestelmä laajasti tarjoaa erinomaiset koulutusmahdollisuudet kaikille sekä terveydenhuollon ja muiden etuuksista verotetaan yhteiskunnassa, Suomi n talous on edelleen vauras koska sen kyky antaa kaikille tasapuoliset mahdollisuudet toteuttamaan heidän mahdollisuuksia kannattava jäsen suomalainen yhteiskunta.Lisäksi Suomi on rauhallinen maa, joka ei kuluta suuria määriä veroja sotilaallisia kohteita, minkä ansiosta se kuluttaa enemmän hyvinvointia kansalaisille.


Olennaiset seikat Suomi

 • Suomessa on 19 maakunta, tai alueet, joita valvoo julkisin alueelliset neuvostot edustavat yhteistyöfoorumeihin kullekin alueelle 's kunnissa.
 • Jokainen maakunta on valtion talouden ja työllisyyden kehityksen keskuksia, jotka hoitavat hallinnon metsä-, maatalous-, työ-ja kalastustuotteiden asioihin kyseisellä alueella.
 • Suomessa on lähes 190000 järvien ja 180000 saarilla opiskelijoille ja turisteja tutustumaan. Se sisältää myös neljänneksi suurin järvi Euroopassa - Saimaa.
 • Metsät koivu, mänty ja kuusi kattaa 86 prosenttia Suomen, tekijä, joka edistää maa on suurin puun tuottaja Euroopassa.
 • Ihmiset asuvat pohjoisin alue Suomessa kokemusta 73 päivää ikuinen auringonvaloa kesällä ja 51 päivän 24 tunnin yöllä talvella.
 • Koska parlamentaarinen demokratia Suomessa on pääministeri, joka on kaikkein vaikutusvaltaisin poliitikko. Vaihtoehtoisesti Suomi n presidentti pidetään "valtionpäämies ". Suomen kansalaiset saavat äänestää ja ajaa presidentin-, parlamentti-ja kunnallisvaalit sekä muita Euroopan unionin vaaleissa.
 • Koska EU: n jäsenenä, Suomi käyttää euroa ensisijaisena valuuttana, joka korvasi markan yli kymmenen vuotta sitten.

Kieli tiedot

Viralliset kielet Suomessa ovat suomi ja ruotsi. Ruotsin on ensisijaisesti puhutaan rannikkoalueilla sekä etelään, länteen ja Ahvenanmaan alueella. Suomen viittomakielen ja Suomen Romani hyväksytään myös maan 's perustuslakia. Yhdeksänkymmentä prosenttia Suomen 's väestöstä puhuu suomea. Opiskelijat ovat kiinnostuneita opiskelusta Suomessa pitäisi olla tietoinen, että vaikka Suomi on kuin Indo-eurooppalainen kieli ja se on hyvin erilainen kuin muut Euroopassa puhutuista lähinnä sen syntaksi - se on 15 eri substantiivi tapauksissa epätavallinen ääntämisen ja ei-perinteisten kieliopin rakenteen.

Suomi 's Ilmasto

Koska Suomi sijaitsee tarpeeksi lähellä Atlantin valtameren, se kokee jatkuva lämpö tuotetaan Gulf Stream.Suomessa on myös lämpimämpi kuin sen naapurimaissa, koska hillitsevä vaikutus Itämeren yhdessä sen tuhannet järvet vuorovaikutuksessa Gulf Stream kosteutta. Suomi on kuitenkin hyvin kylmä, hyvin lumiset talvet, että tyypillinen katso lämpötilat syöksyä -20 astetta Fahrenheit (-30 C), lunta makaa maassa marraskuusta huhtikuuhun. Suomi 's lämpimintä päivää tapahtua heinäkuussa, kun kansalaiset paistatella lämpimässä auringonpaisteessa ja 90 asteen Fahrenheit (35 Celsius) lämpötiloissa.

Uskonto Suomessa

Noin 75 prosenttia suomalaisista kuuluu evankelis-luterilainen kirkko Suomessa. Loput 25 prosenttia ei ole uskonnollista vakaumusta tai pitävät itseään protestanttisen, katolisen tai juutalaisen.

Virallinen Holidays

Säädökset parlamentin perustavat Suomi 's vapaapäivät, jotka kuuluvat New Year ' s, pääsiäinen, joulu, loppiainen, All Saints 'Day ja juhannus.Vappu itsenäisyyspäivä pidetään maallinen loma.

Vaihda valuutta

Perus kuukausittaiset elinkustannukset

 • Vuokrataan yhteisessä asunnossa

  441
 • Osuus apuohjelmista

  38
 • Internet-liittymä

  20
 • Paikallinen kuljetus

  60

Esimerkki elämäntapakustannuksista

 • Pikaruokayhdistelmä

  9
 • Elokuvalippu

  15
 • Tuoppi paikallista olutta

  7

Tietoja Suomi

Korkeakoulutus Suomessa

Ammattikorkeakoulut (kutsutaan myös ammattikorkeakoulun tai uiversities ammattikorkeakoulut) ja yliopistot ovat kaksi alaa, jossa Suomi 's korkeakoululaitoksen. Vaikka yliopistot nimenomaan edistää tutkimukseen perustuvan akateemisia opintoja, kuten biolääketieteen ja psykologisia ohjelmia, ammattikorkeakoulut tarjoavat opiskelijoille ammatillista-tyyppinen koulutuksen tarkoituksena on antaa heille tarvittavat taidot saada työtä valmistuttuaan. Voit vain ansaita post-Master 's tai tohtorin tutkinto yliopistosta.

AMK 's tarjoaa opiskelijoille pääsyn suurten yhtiöiden, jotka tarjoavat kandidaatin ja maisterin tutkintoja päätyttyä. Se kestää yleensä Opiskelen ammattikorkeakoulussa kolmesta viiteen vuotta ansaita kandidaatin 's ammattikorkeakoulun ja kaksi-kolme vuotta aikaa ansaita Master ' s tutkinto. Lisäksi Suomi 's ammattikorkeakoulun yliopistoilla on monia ohjelmia, jotka ovat saatavilla Englanti, sekä muutamia Master ' s ohjelmia, jotka ovat saatavilla myös Englanti.

Sisäänpääsy Suomen korkeakoulut perustuu opiskelijan 's GPA ansainnut taas lukiossa tai ottamasta yliopiston ' s oma pääsykoe. Nämä tutkimukset eroavat muista siinä, että niitä ei ole suunniteltu testaamaan opiskelijan 's kyky muistaa tietoja tai "arvaus " vastaus mutiple valinta kysymys. Sen sijaan kysymyksiä Suomen pääsykoe testi analyyttinen ja kriittisen ajattelun taitoja toteuttamalla enemmän lyhyen esseen tyyppi kysymyksiä.

Opiskelijat, jotka valmistuvat ammattikorkeakoulussa voi hakea yliopistossa jatkaa master 's tutkinto. Ammattikorkeakoulun jatko joutua ottamaan ylimääräisiä opintoja yliopistossa säilyttämiseksi koulutustason kokenut Akateemisten.

Suomi 's Opetus System

Suomi 's opetusministeriön varoista korkeakoulujen joten Suomen kansalaiset eivät tarvitse maksaa lukukausimaksut osallistuessaan ammattikorkeakoulussa tai yliopistossa.Tämä koskee myös kansainvälisiä opiskelijoita useimmissa tapauksissa. Esimerkiksi jotkut master 's koulutusohjelmassa saattanut liittyä lukukausimaksuja opiskelijoille, jotka eivät ole ETA: n jäseniä tai EU. Kuitenkin opiskelijamäärä ammattikorkeakoulussa laitos tai yliopisto täytyy ostaa kirjoja ja muita kurssin materiaalit sekä maksaa omat elinkustannukset. Suomi 's elinkustannukset on samanlainen kuin muissa Euroopan unionin maissa.

Viisumit ja Student oleskeluluvat

Jos käytät pääsykoe Suomessa, tarvitset viisumin, jonka avulla voit pysyä enintään kolme kuukautta. Koska tutkinto-opiskelija opiskelee Suomessa, joka ei ole EU: n tai ETA: n kansalainen, voit sitten täytyy hakea opiskelijan oleskelulupaa. Lisätietoja saat maan 's Suomen suurlähetystö selvittää, miten saada opiskelijan oleskelulupa. Voit myös vierailla verkkosivuilla Suomen Maahanmuuttoviraston selvittää, mitä sinun tulee hakea tätä lupaa.

Ole tietoinen siitä, että kun hakea opiskelijan oleskeluluvan, sinua pyydetään todistamaan, että voit tukea itse Suomessa asuessaan. Tällä hetkellä kansainvälisten opiskelijoiden on osoitettava, että on mahdollisuus saada 6000 € vuodessa eli 500 € kuukaudessa minimaalisesti kattaa elinkustannukset. Yhdysvaltain dollareina tämä vastaa noin 600 dollaria kuukaudessa tai 7000 dollaria vuodessa.

Miksi opiskella Suomessa?

Sen lisäksi, että Suomi maksaa eniten, jos ei kaikki lukukausimaksut, ainutlaatuisuutta suomalainen kulttuuri, läheisyys useita muita mielenkiintoisia maita ja maan 's painotetaan jatkuvasti parantamaan laatua korkeakoulujärjestelmän tekee Suomessa yksi parhaita paikkoja ansaita tutkinto maailmassa.

Viisumivaatimukset

 1. Lyhytaikainen viisumi - enintään 90 päivän vierailuille. Saatat tarvita viisumin esimerkiksi, jos sinut kutsutaan pääsykokeeseen Suomessa tai jos osallistut kurssille tai vaihtoon, joka kestää alle 90 päivää.
 2. Opiskelijan oleskelulupa - pitkäaikainen tilapäinen oleskelulupa, joka myönnetään yleensä vuodeksi kerrallaan. Jos tulet Suomeen yli kolme kuukautta kestävälle opiskelijavaihtojaksolle tai jos sinut on hyväksytty koko tutkinto-ohjelmaan, sinun tulee hakea siihen.

Millaisen Visan tarvitset?

Visan nimi

lyhytaikainen viisumi; Opiskelijan oleskelulupa

Hinta ja valuutta

EUR 330

Opiskelun Suomen oleskelulupamaksut paperihakemuksesta ovat tällä hetkellä 330 euroa; ja 300 euroa sähköisestä hakemuksesta.

Kuka voi hakea viisumia?

Jos olet Pohjoismaiden tai EU/ETA-maiden kansalainen, et tarvitse viisumia tai oleskelulupaa Suomeen. Sinun on kuitenkin rekisteröitävä oleskelusi Migrissä, jos oleskelusi Suomessa kestää yli 90 päivää (6 kuukautta Pohjoismaissa). Lisäksi, jos oleskelusi Suomessa kestää yli vuoden, sinun tulee rekisteröityä Suomen väestöjärjestelmään.

Jos olet EU:n/ETA:n ulkopuolinen kansalainen, tarvitset yleensä viisumin tai opiskelijan oleskeluluvan. Se, kumpaa sinun kannattaa hakea, riippuu Suomessa oleskelusi pituudesta.

Missä voit tehdä hakemuksen?

Online / Suomen suurlähetystö tai konsulaatti

Voit aloittaa opiskelijan oleskelulupahakemuksen verkossa osoitteessa Enterfinland.fi, mutta samalla sinun on myös käytävä henkilökohtaisesti Suomen suurlähetystössä tai konsulaatissa. Suomalaisen opiskelijan oleskelulupahakemusta ei voida käsitellä ennen kuin hakija vierailee suurlähetystössä riippumatta siitä, onko hakemus jätetty sähköisesti vai itse suurlähetystössä.

Verkkosivusto:

Kuinka tehdä hakemus?

Jotta voit hakea Suomen opiskelijaviisumia tai oleskelulupaa, sinun on täytettävä seuraavat ehdot:

 • Sinun on toimitettava isäntänä toimivan suomalaisen yliopistosi antama virallinen hyväksymiskirje.
 • Passisi voimassaoloajan on oltava pidempi kuin hakemasi viisumin tai oleskeluluvan kesto vähintään 3 kuukaudella.
 • Passisi on oltava myönnetty edellisten 10 vuoden aikana.
 • Sinulla on oltava kopio täytetystä ja allekirjoitetusta hakemuslomakkeesta.
 • Sinun on esitettävä selvitys taloudellisesta kyvykkyydestäsi, jotta voit elättää itsesi taloudellisesti koko Suomessa opiskelujaksosi ajan ja paluukuljetusta varten. Tällä hetkellä opiskelijalla tulee olla vähintään 560 euroa kuukaudessa Suomessa oleskelua varten. Tämä tarkoittaa, että opiskelijalla on oltava vähintään 6720 euroa vuodessa kuluihinsa Suomessa.
 • Sinun on toimitettava pankistasi äskettäinen selvitys taloudellisesta tilanteestasi, josta käy ilmi, että pankkitililläsi on vähintään 6720 euroa. Huomaa, että Suomessa tutkintokursseja suorittavalla opiskelijalla tulee olla varoja vuodeksi kerrallaan. Vaihto-opiskelijoilla tulee olla varoja koko Suomessa oleskelunsa ajan. Jos tililläsi ei ole edellä mainittua summaa, sinun on toimitettava kirjalliset todisteet siitä, että olet saanut stipendin tai stipendin tai sinut on valittu oppilaitoksesi tarjoamiin etuihin.

Huomaa, että hakijan vanhempien tiliotteita tai yhteis- tai yhteistiliä ei hyväksytä Suomen opiskelijaviisumiin tai oleskelulupaan. Sinun on esitettävä selvitys siitä, että olet hankkinut voimassa olevan sairaus- ja sairausvakuutuksen, joka kattaa koko Suomessa oleskelusi ajan. Sinun on oltava hyvässä fyysisessä ja henkisessä kunnossa ja vapaa kaikenlaisista tarttuvista taudeista. Sinulla ei saa olla rikosrekisteriä. Sinulta ei saa olla evätty pääsyä Suomeen aiemmin. Aiot poistua Suomesta sallitun oleskelusi päätyttyä.

Milloin kannattaa hakea?

Suomalaisen opiskelijaviisumin käsittelyajat vaihtelevat, voit tarkistaa ne täältä: http://migri.fi/en/processing-times

Opiskelijan oleskelulupa myönnetään yleensä vuodeksi kerrallaan. Ensimmäisen Suomessa viettämäsi vuoden jälkeen (hyvissä ajoin ennen edellisen luvan voimassaolon päättymistä) sinun tulee hakea jatkoa opiskelijan oleskeluluvalle Migriltä. Voit käyttää Enter Finland -palvelua myös tähän tarkoitukseen. On myös hyvä huomioida, että kun haet jatkolupaa, kun alkuperäisen lupasi voimassaolo on päättymässä, sinun on oltava Suomessa hakemusta jättäessäsi.

Käsittelyaika

Työmahdollisuudet

Jos työskentelet opintojen ohessa, työaikasi on rajoitettu. Voit työskennellä vain keskimäärin 25 tuntia viikossa lukukauden aikana. Työtuntien määrää ei ole rajoitettu viikkotasolla. Tämä tarkoittaa, että voit mukauttaa viikoittaista työaikaasi lukukauden aikana, kunhan työskentelet keskimäärin 25 tuntia viikossa.

Voit työskennellä ilman rajoituksia silloin, kun oppilaitoksesi ei tarjoa opetusta, eli kesä- ja joululomien aikana.

Voit myös suorittaa opinnäytetyösi yrityksessä tai osallistua harjoitteluun. Näissä yhteyksissä työaikaa ei ole rajoitettu.

Tuntia viikossa

25

Miksi tarvitset tämän tyyppisen viisumin?

Viisumihakemuksesi voidaan hylätä, jos et pysty osoittamaan todisteita vaadituista varoista tai jos toimitat virheellisiä tai puutteellisia asiakirjoja.