Keystone logo
Tšekki

Opiskelu Hallita sisään Tšekki 2024

Opiskelu paikassa Tšekki

Tšekin tasavalta sijaitsee Keski-Euroopassa ja on rikas kulttuurihistoria ja elämäntapa. Maa on sisämaassa ja on rajoilla Itävallassa, Saksassa, Puolassa ja Slovakiassa. Vaikka Tšekki on EU: n jäsen, valuutta on Tšekin Crown (CZK). Maa on myös jäsenenä Pohjois-Atlantin liiton (Nato). Tšekki on erityisen tunnettu pitkä historia tuottavat laadukkaita soittimia kuten puhaltimia, pianot, pilliurkuja ja jousisoittimet, tunnettuja tuotemerkkejä ovat Amati, Petrof, Reiger-Kloss ja Strunal.

Tšekki on rikas kulttuuri taiteen, kuten ooppera, elokuvia, tanssia ja teatteria. Opiskelijat myös monia mielenkiintoisia museoita ja kauniita puutarhoja ja puistoja vierailla vapaa-aikana. Kuuluisa tšekkiläistä ruokaa erikoisuuksia ovat Nuudelikeitto maksan nyytit, paistettua härän kermakastikkeessa, gulassi ja paistettu juusto.

Ilmasto

Yleinen ilmapiiri on maltillinen ja kaikki neljä vuodenaikaa esiintyy Tšekissä. Keskilämpötilat alkaa alimmillaan -4 astetta C tammikuussa korkeimmillaan 24 astetta C heinäkuussa. Paikat lähellä rajaa vuoristot ovat paljon kylmempää.

Elinkustannukset

Elinkustannukset Tšekki on paljon pienempi kuin suurimmassa osassa Eurooppaa. Kuukausittaiset kulut, lukuun ottamatta lukukausimaksuja tai maksuja, on noin $ US 350 dollaria USA 750. Kansainväliset opiskelijat pitäisi saada kansainvälinen opiskelijakortti (ISIC) ennen lähtöään kotimaastaan, tämä kortti voidaan käyttää monenlaisia ​​alennuksia ravintoloita, teattereita, museoita, konsertteja ja kuljetuspalvelut.

Kansainväliset opiskelijat voivat työskennellä täydentää heidän tuloistaan, vaan on oltava työlupamääräyksiä.Työlupamääräyksiä ei tarvita, jos opiskelija on alle 26-vuotias ja toimii alle 7 vuorokauden pituinen tai 30 päivää yhteensä vuodessa.

Vaihda valuutta

Perus kuukausittaiset elinkustannukset

 • Vuokrataan yhteisessä asunnossa

  405
 • Osuus apuohjelmista

  94
 • Internet-liittymä

  22
 • Paikallinen kuljetus

  21

Esimerkki elämäntapakustannuksista

 • Pikaruokayhdistelmä

  7
 • Elokuvalippu

  8
 • Tuoppi paikallista olutta

  2

Tietoja Tšekki

Tšekki on vanhin korkeakoulun Keski-Euroopassa, Kaarlen yliopisto. Kaupungissa Praha sijaitseva koulu on perustettu vuonna 1348.

Modern Tšekin korkeakoulutuksen käyttää kolmiportainen rakenne kandidaatin, maisterin ja tohtorin tutkinnot. Korkeakoulut jaetaan yliopistot ja korkeakoulut. Non-yliopistot tarjoavat yleensä vain kandidaatin tutkinnot, kun taas yliopistot tarjoavat opinto-ohjelmiin kaikilla tutkinto tasoilla ja akateemisten.

Tšekki on 26 julkista, 2 valtion ja 44 yksityisten korkeakoulujen. Kahden valtion laitokset ovat erikoistuneita kouluja hoitaa puolustusministeriö ja sisäasiainministeriö.Yhdessä koulut tarjoavat maisterin tutkinnot monenlaisia ​​tieteenaloja, kuten arkkitehtuuri, taidehistoria, veistos, teatteri, teologisia opintoja, suunnittelu, tietotekniikka, kemia, fysiikka, luonnontieteiden, kaupallisten, yhteiskuntatieteet, metsätalous, koulutus ja monet muut. Monet yksityiset laitokset keskittyvät erityisalueita tutkimuksen kuten liiketoimintaa.

Miksi opiskella Tšekin tasavallassa?

Tšekki on pitkät perinteet korkealaatuisia koulutuksen ja tutkimuksen, erityisesti tieteen, tekniikan ja lääketieteen. Kansainväliset opiskelijat löytävät viihtyisä ympäristö; tällä hetkellä yli 37000 ulkomaisia ​​opiskelijoita opiskelee Tšekin kouluissa.

Monet ohjelmat ovat nyt tarjotaan Englanti ja muut kielet paitsi Tsekin. Lisäksi Mater of Business Administration (MBA) tutkinnot ovat kasvava suosio, useimmat MBA-ohjelmat käyttävät tapaustutkimuksen lähestymistapaa.


Opetus ja Ohjelman kesto

Lain mukaan opetusta on ilmainen kaikille kansallisuuksia kaikkien julkisten korkeakoulujen Tšekissä. Jotkin palvelut, joita voidaan soveltaa, kuten tunnustuksia, laajentaminen tutkimusten jälkeen alkuperäinen suorittamat tutkimukset lisäksi opiskelijan alkuperäisen suunnitelman, ja palkkiot opiskella muulla kielellä kuin Caech.

Yksityisten laitosten asettaa omat opetusta ja maksuja, ja nämä yleensä vaihtelevat $ Yhdysvaltain 2000 dollaria Yhdysvaltain 15000 vuosittain.

Maisteriohjelmat voi kestää missä tahansa yksi kolme vuotta. Master-ohjelmat ovat hyvin teoreettisia ja opiskelijat ovat velvollisia ottamaan lopullisen valtion tentti ja puolustaa opinnäytetyön julkisella foorumilla.

Lukuvuosi

Tarkka aloituspäivät on perustettu yksittäisten laitosten, mutta useimmat alkavat lukuvuoden lokakuussa. Lisäksi useimmat laitokset jakaa lukuvuoden kahteen 20 viikon talvella ja kesällä lukukautta, joista jokainen sisältää 15 viikon neuvonta ajan, viiden viikon tentit, ja loma. Kaksi kuukautta lomaa otetaan yleensä heinä-ja elokuussa.

Jatko-arvoasioiden

On monia mahdollisuuksia työllisyyden Tšekki saatuaan maisterin tutkinto kaikille opiskelijoille, kansallisuudesta riippumatta. Kolmasosa yritysjohtajia Tšekki ovat ulkomaalaisia. Vaikka liike on yhä käydään Englanti, opiskelijat, jotka ovat opiskelleet Tšekin tai ovat jo taitavia Tšekin löytävät etu saada töitä.

Visa vaatimukset

Kaikki kansainväliset opiskelijat vaativat pitkäaikaisten viisumien opiskeluun Tšekin tasavallassa. Lisätietoja on saatavilla verkkosivuillaCZ / mvcren / artikkeli / tietoa-for-koulujen ja-students.aspx "> Sisäasiainministeriö. Pitkäaikainen opiskelija viisumi voi kestää 3-4 kuukautta saada, joten opiskelijoiden tulee suunnitella vastaavasti.
Sairausvakuutuslain

Opiskelijat EU-maat, Islanti, Liechtenstein, Norja ja Sveitsi voivat käyttää eurooppalaista sairaanhoitokorttia, jonka kotimaassaan saada terveyspalveluja.

Opiskelijat muista maista ei ole oikeutta yleisen sairausvakuutuksen ja täytyy ostaa kaupallinen sairausvakuutus, joka kattaa vähintään € 30.000 arvoinen hoito. Opiskelijat pitkäaikaista oleskelua tulee esittää todiste palkkio.

Lisäksi sairausvakuutus, kaikki suuret sairaalat hyväksyvät yleisimmät luottokortit tai käteistä maksuvälineenä hoitoon.

Vinkkejä

On monia opiskelijajärjestöt Tšekissä omistautunut auttamaan kansainvälisiä opiskelijoita.Nämä järjestöt ovat Erasmus Student Network ja International Association for Exchange Students for Technical Experience ( IAESTEa ).

Opiskelijat eivät hallitsee Tšekin löytää monia kursseja Tšekki auttamaan heitä. Vaikka nämä kurssit vaativat yleensä lisämaksu, jotkut kuuluvat stipendejä. Institute for Kieli-ja valmistelevia tutkimuksia tarjoaa useita kursseja opiskelijoille kielen puutteita, myös intensiivisiä kursseja ja verkkokursseja.

Viisumivaatimukset

 1. Lyhytaikainen viisumi - enintään 90 päivän oleskeluun
 2. Pitkäaikainen viisumi - yli 90 päivän oleskeluun.
 3. Pitkäaikainen oleskelulupa opiskelua varten - yli vuoden ajaksi saapuville opiskelijoille.

Millaisen Visan tarvitset?

Visan nimi

Opiskelijan viisumi

Hinta ja valuutta

CZK 2500

Nykyinen viisumimaksu opiskelijaviisumista Tšekin tasavaltaan on 2.500 CZK (noin 98 EUR). Maksu voi muuttua.

Kuka voi hakea viisumia?

EU/ETA-maista ja Sveitsistä tulevat opiskelijat eivät tarvitse viisumia opiskellakseen Tšekin tasavallassa. EU:n opiskelijoilla on kuitenkin saapumisensa jälkeen ilmoitusvelvollisuus, jos aiottu oleskelu Tšekissä kestää yli 30 päivää. Tässä tilanteessa 30 päivän kuluessa Tšekin tasavaltaan saapumisesta sinun on ilmoitettava läsnäolostasi ulkomaiselle poliisilaitokselle.

EU:n ulkopuolisista maista tulevien opiskelijoiden on haettava opiskelijaviisumia.

Missä voit tehdä hakemuksen?

Tšekin tasavallan suurlähetystö/konsulaatti

Haet opiskelijaviisumia asuinmaasi Tšekin tasavallan suurlähetystöstä/konsulaatista.

Verkkosivusto:https://www.mzv.cz/jnp/en/diplomatic_missions/czech_missions_abroad/index.html

Kuinka tehdä hakemus?

Sinun on ensin hyväksyttävä Tšekin tasavallan oppilaitokseen. Koulun/ohjelman on oltava Tšekin tasavallan opetus-, nuoriso- ja urheiluministeriön akkreditoima. Jos sitä ei ole akkreditoitu, sinun on haettava viisumia muihin tarkoituksiin.

Ensimmäistä kertaa viisumia on haettava (ja hankittava) ennen niiden saapumista Tšekin tasavaltaan – Tšekin tasavaltaan matkustaminen ilman sitä on kielletty

Seuraavat asiakirjat vaaditaan pääasiassa opiskelijaviisumin tai oleskeluluvan saamiseksi:

 • hakemuslomake
 • opintojen hyväksymiskirje
 • voimassa olevat passi- ja passikuvat
 • todiste oleskeluun liittyvistä taloudellisista resursseista (esim. pankkitiliote tai vahvistus avustuksen saajasta)
 • Taatun majoituksen vahvistaminen
 • voimassa oleva kansainvälinen sairausvakuutus
 • tiivistelmä rikosrekisteristä

Kaikkien asiakirjojen (paitsi matkustusasiakirjan ja tiliotteen) on oltava tšekinkielisiä. Käännökset tšekin kielelle on vahvistettava virallisesti.

Hakemusta jätettäessä voidaan suorittaa hakijan haastattelu. Kirjallinen tallenne haastattelusta voi olla osa hakemusta. Pöytäkirja kirjoitetaan tšekin kielellä, ja hakija ja haastattelun suorittava konsulaatin virkailija allekirjoittavat sen. Jos et ymmärrä tšekkiä, voit ottaa tulkin mukaasi kääntämään kirjallisen tietueen.

Milloin kannattaa hakea?

Koko viisumin hankkimismenettely opiskelua varten voi kestää jopa 60–90 päivää, joten viisumia kannattaa hakea hyvissä ajoin etukäteen.

Pitkäaikainen viisumi kestää jopa 6 kuukautta. Laajennuksia voidaan tehdä. Pitkäaikainen oleskelulupa opiskelua varten on voimassa yhden vuoden.

Käsittelyaika

90 Days

Työmahdollisuudet

EU- tai ETA-maista tulevien opiskelijoiden työllistymiselle ei ole rajoituksia. Työlupaa ei tarvita, ja näillä työntekijöillä on sama oikeudellinen asema kuin Tšekin tasavallan kansalaisilla.

EU/ETA-alueen ulkopuolelta tulevat opiskelijat ovat velvollisia hankkimaan työluvan. On kuitenkin joitain poikkeuksia:

 • he eivät tarvitse työlupaa, jos he harjoittavat toimintaa Tšekin tasavallan alueella osana korkeakoulujen opiskelijoiden ja vastavalmistuneiden nuorten vaihtoharjoittelua
 • he eivät tarvitse työlupaa, jos he ovat alle 26-vuotiaita opiskelijoita eivätkä työskentele enempää kuin 7 peräkkäistä kalenteripäivää tai yhteensä 30 päivää kalenterivuoden aikana
 • he eivät tarvitse työlupaa, jos he ovat saaneet keskiasteen tai korkea-asteen ammatillisen koulutuksen tai korkea-asteen ammatillisen koulutuksen konservatoriossa Tšekin koulutuslain nojalla.

Muissa tapauksissa sinun on haettava työlupaa. Sen voi toimittaa henkilökohtaisesti tai toinen henkilö kirjallisen valtakirjan perusteella mihin tahansa julkisen työvoimapalvelun paikallisesti sopivaan aluetoimistoon. Myönnetystä luvasta peritään 500 CZK:n hallinnollinen maksu.

Tuntia viikossa

0

Miksi tarvitset tämän tyyppisen viisumin?

Viisumihakemuksesi voidaan hylätä, jos et pysty osoittamaan todisteita vaadituista varoista tai jos toimitat virheellisiä tai puutteellisia asiakirjoja.