Keystone logo
Óbuda University

Óbuda University

Óbuda University

Johdanto

Óbuda University on 140 vuotta vanha oppilaitos myös lain edeltäjänsä huomioon ottaen. Nykyään se on avaintoimija Unkarin korkeakoulutuksessa ja johtava käytännönläheinen teknistä koulutusta tarjoava laitos Unkarissa, jossa yli 12 000 opiskelijaa jatkaa opintojaan. Óbuda University perustettiin 1. tammikuuta 2010 Budapest Techin lailliseksi seuraajaksi. Óbuda University on ominaista perinteiden vaaliminen sekä edistymisen ja kehityksen seuranta. Elokuusta 2021 lähtien Óbuda University toimii uusissa olosuhteissa, entistä joustavammissa puitteissa. Óbuda University Rudolf Kalman -säätiö tekee parhaansa, jotta yliopisto voisi tarjota opiskelijoilleen laadukasta ja kilpailukykyistä osaamista ja opiskelumahdollisuuksia teknisten, IT-, luonnon- ja taloustieteiden sekä opettajankoulutuksen aloilla.

"Muutamme ideat suunnitteluksi."

Käytännön yliopistona se tarjoaa täyden valikoiman akateemisia ohjelmia sekä unkariksi että englanniksi. Ohjelmaan kuuluu 4 korkea-asteen ammatillista koulutusta, 17 perustutkinto-ohjelmaa, 11 maisteriohjelmaa ja 3 tohtoriohjelmaa sekä erikoistuminen kokopäivä-, ilta- ja etäopetukseen. ÓU:n opiskelijoilla on mahdollisuus tehdä perus- ja soveltavaa tutkimusta useilla eri aloilla vastatakseen Teollisuus 4.0:n haasteisiin ja yliopiston strategian mukaisesti, joka perustuu ensisijaisesti neljään pilariin: robotiikkaan, terveysinformatiikkaan, tekoälyyn ja kyberturvallisuuteen, joka nivoutuu yhteen. koko suunnittelupaletin kautta klassisen sähkö-, konetekniikan, arkkitehtuurin ja luovan alan. Koulutuksen laadusta kertoo se, että korkeakoululla on ISO-standardin vaatimusten mukainen laatusertifikaatti ja korkein tunnustus, Higher Education Quality Award. Emerging Economies University -yliopistojen mukaan Rankings of the Times Higher Education Óbuda University on sijalla 351-400. vuonna 2022.

Kansainvälinen yhteisö – Erasmus+, Stipendium Hungaricum

Tarjoamalla 8 BSc, 5 MSc ja 4 Ph.D. englanninkielisten ohjelmien ja ns. Erasmus-moduulien aikana yliopistossa on vuosittain yli 500 kansainvälistä opiskelijaa yli 50 maasta, suurin osa heistä Stipendium Hungaricum -stipendiohjelman tuella. Óbuda University johto tekee yhteistyötä monien tunnettujen kotimaisten ja kansainvälisten korkeakoulujen ja yritysten kanssa. Tämän ansiosta suuri joukko opiskelijoita voi osallistua Erasmus+ -stipendiohjelmiin. Ohjelman puitteissa monet kansainväliset opiskelijat voivat tulla opiskelemaan myös Óbuda University .

Budapestissa kampukset löytyvät Óbudasta (3. kaupunginosa), Józsefvárosista (8. kaupunginosa) ja Zuglósta (14. kaupunginosa). Yksi kampus sijaitsee Budapestin ulkopuolella, Székesfehérvárissa.

Ohjelmat englannin kielellä

Kaupan ja markkinoinnin BSc
Tietotekniikkatekniikan BSc
Sähkötekniikan BSc
BSc insinöörijohtamisessa
Ympäristötekniikan BSc
Teollisen tuotesuunnittelun BSc
BSc maanmittauksesta ja maankäytöstä
BSc mekatroniikkatekniikassa

Sovelletun matematiikan maisteri
Arkkitehtuurin maisteri
Yrityskehityksen maisteri
Tietotekniikkatekniikan MSc spec. Kyberlääketieteen järjestelmissä / Robotiikan erikoisala
MSc mekatroniikkatekniikassa

Ph.D. sovelletussa informatiikassa ja sovelletussa matematiikassa
Ph.D. materiaalitieteissä ja teknologioissa
Ph.D. sotatekniikassa / Turvallisuustieteet

Kampuksen ominaisuudet

Opiskelijaelämä

Opiskelijat voivat nauttia vilkkaasta yhteisön elämästä Óbudan yliopistossa, jossa on urheilumahdollisuuksia ja kiehtovia ohjelmia. Opiskelijat voivat myös testata taitojaan ja tietojaan useissa kansainvälisissä akateemisissa kilpailuissa, mm. Design Challenge Robotics Building, Bosch Electromobil, Shell Eco-marathon ja viimeisenä mutta ei vähäisimpänä Pasta Bridge Buildingin maailmanmestaruuskilpailut , jotka vaativat sekä tietoa että leikkisyyttä. Óbudan yliopiston joukkue on pitänyt ennätystä tässä kilpailussa pitkään.

Tiedekunnat

Alba Regian tekninen tiedekunta (Székesfehérvár)
Bánki Donát Kone- ja turvallisuustekniikan tiedekunta
Keleti Károly Liiketalouden tiedekunta
Kandó Kálmán Sähkötekniikan tiedekunta
Rejtő Sándor Kevyen teollisuuden ja ympäristönsuojelutekniikan tiedekunta
John von Neumann Informatiikan tiedekunta
Ybl Miklós Arkkitehtuurin ja rakennustekniikan tiedekunta

    Sijainnit

    • Budapest

      Bécsi út,96/B, 1034, Budapest

      Kysymyksiä