Keystone logo
Ain Shams University

Ain Shams University

Ain Shams University

Johdanto

Ain Shams University , joka on kolmas Egyptiläinen yliopisto, perustettiin heinäkuussa 1950 nimellä "Ibrahim Pasha -yliopisto". Se osallistui kahteen aikaisempaan yliopistoon, Kairon yliopistoon (Fua'd the 1st) ja "Aleksandrian yliopistoon" (Farouk 1st), kun se täytti yliopistojen viestin ja täytti nuorten korkeakouluopetusta. Kun se perustettiin ensimmäisen kerran, Ain Shams University koostui Ain Shams University tunnetuista tiedekunnista ja akateemisista laitoksista, jotka myöhemmin kehittyivät yliopistoiksi.

Heinäkuun 1952 vallankumouksen jälkeen ehdotettiin, että Egyptin yliopistoille annettaisiin nimiä, jotka olivat voimakkaasti sidoksissa maan juurille ja historiallisille maamerkeille. Yliopiston nimi muutettiin siis Heliopolisiksi 21. helmikuuta 1954 ja muuttui samana vuonna nykyiseen nimensä "Ain Shams", arabiaksi "Heliopolis" tai "O'n" joka oli historian vanhin yliopisto. "O'n" -yliopisto perustettiin noin 5000 vuotta sitten, ja sillä oli laaja maine tietämyksen ja oppimisen keskuksena, etenkin tähtitieteessä, tekniikassa ja lääketieteessä. Ehkä täydellinen esimerkki "O'n" -opettajien tietämyksestä ja taidoista on pääpappi, ministeri ja arkkitehti Imhotep, joka 2700-luvulla oli suunnitellut Zoser's Step Pyramid Sakkarassa ensimmäisen suuren kalliorakenteensa historiassa. Westcar Papyrus toteaa myös, että viidennen dynastian perustaja oli "O'n" -yliopiston rehtori ennen kuin nousi valtaistuimelle. Kuitenkin O'n-yliopiston tärkein saavutus oli kehotus paljastamaan Atonin aurinkolevy, joka oli Akhenatonin käsissä, johon vaikutti "O'n" -papereiden ideat.

Yliopiston tunnus, obeliski ja kaksi haukkia muodostavat yhteyden yliopiston nimen ja muinaisen historian välillä. Obeliski edustaa "O'n" -kaupungin elämää, kun taas kaksi haukkaa ovat symbolinen Horusista, Egyptin jumalasta tuolloin.

Yliopisto sijaitsee nyt Khedive Ismailin hallinnon aikana rakennetun Zaafaran-palatsin alueella. Palatsi nimettiin niin, että ympäröivä alue oli kuuluisa sahrami (arabialaisessa Zaafaranissa) istutuksissa. Palatsia käytettiin Egyptiläisen yliopiston hallintovirastojen järjestämiseen, kun se perustettiin vuonna 1925. Ulkoministeriö (guest house) käytti sitä tärkeiden vierailijoiden vastaanottamiseen. Palatsi todisti myös Egyptin ja Ison-Britannian sopimuksen 1936 allekirjoittamisen. Lopulta vuonna 1952 sitä käytettiin Ain Shams University hallinnollisena päämajana.

Koska Ain Shams University on merkittävä tieteellinen ja kulttuurinen laitos, se on täysin tietoinen näistä haasteista ja on varma siitä, että se on - muiden Egyptiläisten yliopistojen kanssa - vaikea vastuu sukupolven luomisesta. Se on tietoinen ja ylpeä identiteetistään ja perinteistään, ja se on myös valmis luomaan paremman tulevaisuuden maalleen. Itse asiassa Ain Shams University on ollut kiistaton rooli Egyptin kulttuuri- ja tiedeelämän kehittämisessä ja ihmisarvon yleistämisessä yleensä.

Yliopistoon kuuluu 15 tiedekuntaa ja 2 korkeakoulua. Vuonna 1950 oli vain kahdeksan tiedekuntaa: taiteen tiedekunta, oikeustieteiden tiedekunta, kauppakorkeakoulu, tiedekunnan tiedekunta, insinööritieteiden tiedekunta, lääketieteellinen tiedekunta, maatalouden tiedekunta ja naistutkija. Vuonna 1969 opettajakorkeakoulu, joka tunnetaan vuodesta 1880 lähtien, tuli yliopiston yhdeksäs tiedekunta. Vuonna 1973 Al-Alsunin tiedekunta oli kymmenes jäsen yliopistossa. Kuitenkin tämän tiedekunnan historia on peräisin vuodelta 1835.

Vuonna 1994 annettiin asetusta kahden muun tiedekunnan perustamiseksi. apteekin ja hammaslääketieteen tiedekunta, varsinainen tutkimus aloitettiin seuraavana vuonna molemmissa tiedekunnissa. Samana vuonna päätettiin perustaa tietojenkäsittelytieteiden tiedekunta ja tutkimus aloitettiin seuraavana vuonna. Viimeinen tiedekunta liittyä yliopistoon on erityisopetuksen tiedekunta, vuonna 1998. Hoitotyöntekijä on perustettu vuonna 1980 ja Lastenkasvatuksen tutkimusinstituutti perustettiin vuonna 1981. Ympäristötutkimuslaitoksen perustaminen oli 1982 .

Ain Shams University koostuu yhdeksästä kampuksesta, jotka sijaitsevat Isossa Kairossa. Yliopiston hallinto, taiteen, oikeuden ja tieteen tiedekunnat sijaitsevat pääkampuksella El-khalifa El Mamoon Street Abassia. Kauppaministeriö, Al-Alsun (kielet), Apteekki, Hammaslääketieteellinen tiedekunta, Tietojenkäsittely- ja informaatiotieteet, Jatko-opinnot-instituutti ja Ympäristötutkimuksen ja -tutkimuslaitos sekä erikoistunut sairaala sijaitsevat toisen kampuksen toisella puolella edellä mainittu katu. Lääketieteellinen tiedekunta ja hoitohenkilökunta yhdessä yliopistollisten sairaaloiden kanssa sijaitsevat toisessa Abassian kampuksella. Teknilliset tiedekunnat, erityisopetus, koulutus, naiset ja maatalous sijaitsevat kukin erillisellä kampuksella Abassia, Heliopolis ja Shoubra El-Kheima vastaavasti.

Sijainnit

  • Cairo

    Zaafaran Palace – Ain Shams University – Abbaseyya, , Cairo

    Kysymyksiä