Keystone logo
Amazonas State University | Universidade Do Estado Do Amazonas

Amazonas State University | Universidade Do Estado Do Amazonas

Amazonas State University | Universidade Do Estado Do Amazonas

Johdanto

Amazonasin osavaltion yliopisto (UEA) on julkinen yliopisto, joka on itsenäinen koulutuspolitiikassaan ja jonka tehtävänä on edistää koulutusta, kehittää tieteellistä tietoa erityisesti Amazonista sekä eettisiä arvoja, jotka kykenevät integroimaan ihmisen yhteiskuntaan ja parantamaan henkilöstöresurssien laatu alueella, jolla se toimii.

Akateeminen toiminta alkoi 3. elokuuta 2001, ja 30. kesäkuuta 2005 valmistui ensimmäinen luokka, johon osallistui 7150 opiskelijaa Opettajankoulutusohjelman (Proforma) Normal Superior -kurssille - projekti, joka voitti Millennium Goals -palkinnon ja jonka nimitti Yhdistyneiden Kansakuntien koulutus-, tiede- ja kulttuurijärjestö (Unesco) mallina, jota muut maat noudattavat.

UEA: lla on yli 25000 opiskelijaa, jotka ovat säännöllisesti ilmoittautuneet perustutkinto- ja jatkokursseille. Se on maan suurin monikampusyliopisto, ts. Se on Brasilian korkeakoulu, jolla on eniten yksiköitä. Sen rakenteessa on viisi pääkaupungin akateemista yksikköä (korkeakoulut); kuusi korkeakouluopetusta ja 13 korkeakoulutuskeskusta valtion sisäpuolella.

Perustutkintojen lisäksi, jotka ovat kandidaatin, kandidaatin ja teknologian kursseja, yliopisto keskittyy myös laajentamaan jatko-opintojen tarjontaa monipuolisimmilla tutkimusalueilla. Tällä hetkellä laitoksella on 286 kurssia, joista 64 on säännöllisiä ja 22 erikoistarjouksia, tarjouksen kunnan mukaan laskettuna, ja 68 kurssia nimikkeistön mukaan. UEA tarjoaa myös 64 Lato Sensun jatkokurssia (erikoistuminen), 15 maisteri- ja viisi tohtorin (Stricto Sensu) kurssia kahdeksan Minter- ja Dinter-kurssien (toimielinten väliset maisteri- ja tohtoriohjelmat) lisäksi.

Laajennuksen alalla maan suurimmalla monikampusyliopistolla on merkittävä valikoima toimia, ohjelmia ja projekteja. Kaikkien näiden tarkoituksena on edistää yliopistojen laajentamisen institutionaalista politiikkaa ja vastata yhteiskunnan tarpeisiin tieteellisen ja teknisen tiedon avulla. Lisätty tähän on tuki ja kannustaminen toimille, joilla tuetaan ETA-yliopistoyhteisöä opiskelijoiden ja virkamiesten integraation ja hyvinvoinnin tavoittelemiseksi.

Sijainnit

 • Platô do Piquiá

  Rua Bloco Um e Três,4-40, 69850-000, Platô do Piquiá

  Ohjelmat

   Laitos tarjoaa myös:

   Kysymyksiä