Keystone logo
Budapest University of Technology and Economics, Faculty of Mechanical Engineering

Budapest University of Technology and Economics, Faculty of Mechanical Engineering

Budapest University of Technology and Economics, Faculty of Mechanical Engineering

Johdanto

Keski-Euroopan sydämessä on yliopisto, jonka täytyy oppia tuntemaan. Budapestin teknillisellä yliopistolla , tai kuten me yksinkertaisesti kutsumme BME: tä, on rikas menneisyys - kuten se perustettiin vuonna 1782. BME on Unkarin ensimmäinen paikka, jossa insinöörejä koulutettiin yliopistotasolla, kun taas itse konetekniikan tiedekunta luotiin vuonna 1871.

Kampus sijaitsee Budapestissa ( Unkarin pääkaupunki) Tonavan vieressä, joka on maailman kansainvälisin joki, joka yhdistää 10 maata.

Kaupungissa on keskiaikainen linna-alue, jossa on palatseja, kulttuurikohteita ja historiallinen keskusta, täynnä nähtävyyksiä. Budapestia ympäröivät laajat metsät länteen, ihanteellinen patikointiin. Jos haluat halusi ladata itsellesi pitkän päivän vaellus, tiesitkö, että Budapest on alueella ainutlaatuinen, niin sanottu 'pilata pubit' ? Tietysti löydät pubien lisäksi myös paljon klubeja ja katuruokapaikkoja ympäri. Ja kaikki alle 10 minuutin matkan päässä Budapestin tiheästä julkisen liikenteen verkosta.

Oletetaan, että päätät rentoutua luentojesi jälkeen. Ei ongelmaa! Voit kävellä mukavasti 200 metrinGellért-kukkulalla (josta on upeat näkymät kauniiseen kaupunkiin) tai käydä Gellértin kylpylässä (rakennettu 1200-luvulla). Muuten, kaupungissa on 14 kylpylää ja vesipuistoa, jotka tarjoavat laajan valikoiman virkistysmahdollisuuksia.

Kesäviikonloppuina historiallisesta Liberty Bridge -sillasta (myös muutaman minuutin kävelymatkan päässä Uniista) tulee vain jalankulkijoille tarkoitettu silta, jossa on live-konsertteja, jam-istuntoja tai jopa ulkona joogatunteja.

BME: llä on 3 Nobel-palkinnon saajaa; yksi heistä oli tiedekuntamme opiskelija ja luennoitsija: Dénes Gábor , joka ansaitsi Nobel-palkinnon hologrammin löytämisestä, Theodor von Kármán , '' raketiteknologian isä '' Yhdysvalloissa, ja László Heller , Hellerin jäähdytysjärjestelmän luoja voimalaitokset.

Jos et ole varma, minkä alan valita konetekniikasta, meillä on hyviä uutisia. Konetekniikan tiedekunta tarjoaa konetekniikan kandidaatin tutkinnon kahdella erikoisalalla: prosessitekniikka ja tekniikan suunnittelu. MSc-tasolla mahdollisuutesi ovat vielä laajemmat; MSc-konetekniikan mallinnus tarjoaa viisi erikoisalaa:

- Suunnittelu ja teknologia,

- Lämpötekniikka,

- Kiinteä mekaniikka

- nestemekaniikka ja

- Ydintekniikka.

Erikoisalojen joukosta on valittava kaksi, pääaine ja sivuaine. Ydintekniikka voidaan valita yhdeksi pääaineeksi + pieneksi spec.

BME: n konetekniikan tiedekunnassa et todellakaan ole yksin. Kansainvälinen mentoritiimi antaa apua Budapestin asettumiseen.

Jos olet kiinnostunut tietystä aiheesta, voit liittyä ammattimaiseen opiskelijaryhmään, saada syvällisempää tietoa ja luoda uusia saavutuksia.

BME: ssä on laaja valikoima vapaa-ajan viettämistä. Aluksi BME: llä on vilkas sosiaalinen elämä: konsertteja, juhliin asti kestäviä juhlia, joissa päästät höyryäsi ja pidät hauskaa.

Ja siellä on itse kaupunki: Budapestissa et voi olla tylsää, ei päivällä eikä yöllä. Voit tavata uusia ystäviäsi, kiihdyttää kofeiinitasoa, sammuttaa janoasi satoissa hienoissa uuden aallon kahviloissa lähellä BME: tä tai käydä ravintoloissa tai pikaruokapalveluissa kaupungin keskustassa.

Jos olet kiinnostunut, tule opiskelemaan BME: n konetekniikan tiedekuntaan!

Lisätietoja: href = "https://gpk.bme.hu/fi/

Linkit, jotka voivat auttaa sinua:

href = "https://www.imt.bme.hu/

href = "https://gpk.bme.hu/fi/

BME-urheilukeskus

Kampuksen ominaisuudet

Jos pidät myös opiskelusta ja urheilusta, olet oikeassa paikassa BME: ssä. 20 BME: n opiskelijaa on sen virallisen urheiluliiton (MAFC) jäseniä ja voitti olympialaisissa 32 kultamitalia (heistä 8 oli konetekniikan tiedekunnasta).

BME-opiskelijana sinulla on alennuspääsy BME:n urheilukeskukseen , jossa on kuntosali, aerobic, futsal, spinning, squash, judo, sisäkiipeily ja jooga.

Kampuksen eteläpuolella on upouusi uimahalli , jossa on 25 metriä pitkä uima-allas.

Mutta tietysti Tonavan rannat ovat ihanteellisia pitkiä lenkkeily- tai polkupyörätilanteita varten.

    Sijainnit

    • Budapest

      Műegyetem rkp. 3.

      Kysymyksiä