Keystone logo
Brno University of Technology

Brno University of Technology

Brno University of Technology

Johdanto

Brnon teknillinen yliopisto (BUT)

Mikä tekee Brnosta niin erityisen?

Teknologiateollisuuden yhdistelmä on valtava työllisyyspotentiaali, maailman arvostettu arkkitehtuuri, joka ulottuu upeista historiallisista palatseista funktionaalisiin jalokiviin kuten kuuluisa Unescon maailmanperintöluetteloon kuuluva Villa Tugendhat ja kansalaisläheiset palvelut ovat vain muutamia elementtejä kaikille, jotka etsivät nykyaikaista elämäntapaa näkökulmasta. Asukkaat ja vieraat huomaavat, että Brno on myös erittäin turvallinen paikka elää.

Kun otetaan huomioon Brnon strateginen sijainti Keski-Euroopassa, on helppo matkustaa ulkomaille ja saada naapurimaita inspiroimaan. Kauniit maisemat, läheiset Moravian Karst ja ainutlaatuiset kulttuuriset, folk- ja viininviljelyn perinteet Etelä-Moravian alueella hämmästelevät vierailijoita, jotka etsivät lepoa ja ulkoilua.

Miksi opiskella Brnon teknillisessä yliopistossa?

 • yli sadan vuoden perinteet, perustettu vuonna 1899
 • yli 55 kandidaatin, maisterin ja tohtorin tutkintoa. ohjelmat englanniksi
 • Kansainvälinen opiskelijaklubi, Erasmus Student Networkin jäsen - kaveri-ohjelma ja tervetuliaisviikko kansainvälisille opiskelijoille
 • erinomaiset urheilumahdollisuudet (olympiavarsinainen stadion), jossa on laaja valikoima urheilutoimintoja
 • suurimmat opiskelijahuoneistot asuinpaikka Brno
 • tutkimus- ja kehitysyhteistyö (IBM, FEI, Honeywell, Bosch, Siemens, Škoda Auto jne.)
 • huippuyksikköjä (Keski-Euroopan teknologiainstituutti, IT4innovaatiot)
 • suotuisa sijoitus QS World Universityin rankingissa ja World Universityin rankingissa

Brnon teknillinen yliopisto (BUT) on Tšekin tasavallan toiseksi suurin teknillinen yliopisto ja yksi Keski-Euroopan johtavista koulutus-, tiede- ja tutkimuslaitoksista. Sen perinteet juontavat juurensa vuoteen 1899, ja yli 125 vuotta myöhemmin yliopistossa on 17 000 opiskelijaa. nykyään BUT:ssa on kahdeksan tiedekuntaa ja kolme yliopistollista instituuttia, viisi alueellista tutkimuskeskusta (AdMaS, CVVOZE, MRC, NETME, SIX) ja se on osa kahta huippuosaamiskeskusta (CEITEC, IT4Inovation).

Tiedekunnat

 • Arkkitehtuurin tiedekunta - FA
 • Liiketoiminnan ja johtamisen tiedekunta - FBM
 • Graafisen alan tiedekunta - FCE
 • Kemian tiedekunta - FCH
 • Sähkötekniikan ja viestinnän tiedekunta - FEEC
 • Kuvataiteen tiedekunta - FFA
 • Tietotekniikan tiedekunta - FIT
 • Konetekniikan tiedekunta - FME

Yliopistoinstituutit

 • Oikeustieteellisen tekniikan instituutti - IFE
 • Keski-Euroopan teknologiainstituutti - CEITEC
 • Urheilutoiminnan keskus - CESA

MAALA-ohjelmat kattavat paitsi tekniikan, myös luonnontieteiden, arkkitehtuurin, kuvataiteen, tietotekniikan ja taloustieteen alat, joilla on vahva tieteidenvälinen painopiste ja läheinen yhteys teollisuuteen. Nykyaikaisella tutkimuslaitoksella ja akateemisella huippuosaamisellaan maalla on erinomainen maine opiskelijoiden ja ammattilaisten keskuudessa.

Brnon teknillinen yliopisto sai yhtenä ensimmäisistä Tšekin tasavallassa ECTS- ja DS Label -sertifikaatit. Molemmat sertifikaatit ovat osoitus siitä, että BUT täyttää EU:n kriteerit korkeakoulutuksen alalla, ja lisäksi ne edistävät merkittävästi liikkuvuuden laajentamista ja yliopiston kansainvälistymistä.

Yliopisto tekee yhteistyötä sekä EU:n että EU:n ulkopuolisten kumppaneiden kanssa (tällä hetkellä yli 600 sopimusta) ja osallistuu erilaisiin liikkuvuusohjelmiin (Erasmus+, CEEPUS, Aktion, ETA:n ja Norjan apurahat jne.).Yliopiston pitkän aikavälin suunnitelmana on vahvistaa asemaansa johtavien, kansainvälisesti arvostettujen tutkimusyliopistojen joukossa. Kansainvälinen yhteistyö on siksi yksi Brnon teknillisen yliopiston strategisista painopisteistä. Tämän tavoitteen saavuttamiseksi BUT toteuttaa toisaalta toimia, joilla pyritään rekrytoimaan lisää kansainvälisiä opiskelijoita, mutta toisaalta myös palkkaamaan tutkijoita ja opettajia ulkomailta. BUT on European University Associationin (EUA), CESAERin ja muiden järjestöjen jäsen, ja se osallistuu aktiivisesti yhteisiin hankkeisiin ja toimiin.

MUTTA on tehnyt pitkäjänteistä yhteistyötä johtavien kansainvälisten yritysten, kuten Škoda Auton, Siemensin, FEI:n, Honeywellin, Boschin ja IBM:n kanssa.MUTTA yhdistää nämä yritykset opiskelijoihin, joilla on mahdollisuus harjoittaa opintoalaansa liittyvää harjoittelua. tai jopa olla alan asiantuntijoiden ohjaamana opinnäytetöidensä parissa. Työtarjouksia jaetaan sekä opiskelijoille että valmistuneille. Yliopisto tarjoaa laajan valikoiman urheilua CESA-urheilukeskuksessa, joka on yksi Tšekin tasavallan parhaiten varustetuista keskuksista, jossa on olympiatason stadion. MUTTA opiskelijoille suurin osa urheilutoiminnasta on ilmaista.

BUT: lla on kaikkien Brnon yliopistojen suurin opiskelijakapasiteetti. Yliopisto-opiskelijakodin majoituskulut ovat noin 170 euroa kuukaudessa, kaikissa huoneissa on nopea internetyhteys. Lähes kaikki palvelut sijaitsevat kampuksen läheisyydessä - ruokaloissa, kahviloissa, urheilukentillä, kansainvälisillä opiskelijaklubilla ja yliopistoklubilla. MAASISSA kodit olivat TOP-kolmen joukossa kilpailussa parhaista Tšekin tasavallan asuinhuoneista, mikä todistaa niiden hyvästä laadusta. Useimmat yliopistokaupat sijaitsevat Brnon kaupungin pohjoisosassa yliopiston kampuksella (Pod Palackeho Vrchem).

Yliopistossa on monia ravintoloita, jotka ovat saatavilla tiedekunnissa ja oppilaitoksissa, joihin kuuluu: kahviloita, ravintoloita, pizzerioita, kahviloita, baareja ja välipaloja. Laaja valikoima valikoita on kuuma ja kylmä, tilaustyönä, erityisruokavaliota ja kasvisruokia kahviloissa ja ravintoloissa. On tietokoneavusteinen ruokapalvelujärjestelmä online-tilaukselle ja käteisrahaan opiskelijakortilla.

Sijainnit

 • Brno

  BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY Antonínská 548/1 601 90 Brno Czech Republic, , Brno

Kysymyksiä