Keystone logo
© Domus Academy
Centro Studi Panta Rei

Centro Studi Panta Rei

Centro Studi Panta Rei

Johdanto

Centro Studi Panta Rei

Psykologian, lääketieteen ja neurotieteen integraatioon

Centro Studi Panta Rei -yhdistyksen yhdistys perustettiin vuonna 1997 Como-Italiassa Foglia Manzillon Maria Cristinan (psykologi, psykoterapeutti ja lääkäri) tahdon mukaan Lombardian psykologien rekisteriin (nro 03/4845) ja rekisteriin (nro 6539) ja Nasti Nunzio (psykologi ja psykoterapeutti), joka on kirjoittanut Lombardian psykologien rekisteriin (nro 03/4998). Keskus luotiin kahden psykoterapeutin (Nasti Nunzio ja Foglia Manzillo Maria Cristina) kasvoi yhdessä yliopiston vuosien ja neljän vuoden jatko-opiskelijan kanssa ja jotka sittemmin naimisiin.

Centro Studi nimeä ei ole valittu sattumanvaraisesti. Ilmaus "Panta Rei" viittaa välittömästi muinaiseen kreikkalaiseen filosofiaan ja tietylle filosofille Heraklitukselle. Lause on yleisesti käännetty italiaksi "Kaikki virrat" tai "Kaikki muuttuu". Se valittiin, koska se sopii hyvin sekä meidän elämän valintoihimme että aiheeseemme.

Olemme tehneet "Kaikki muutokset" viitekehykseksi elämäämme. Itse asiassa sovimme tästä: "Jos jotain elämässämme ei tyydytä meitä, kannattaa yrittää muuttaa sitä." Emme halunneet elää valitettavasti siitä, ettei ollut rohkeutta.

Koska nuoret, jotka eivät ole tyytyväisiä paikkaan, jossa elimme (entinen "Campania Felix") päätimme päästä pohjoiseen, valitsimme Comon täysin tuntemattomaksi paikaksi: tiesimme, että tämän päätöksen vuoksi olisimme maksaneet tai ansainneet Alussa maksoimme paljon, tiettyinä aikoina liikaa, mutta sitten ajan myötä olemme olleet tyytyväisiä sekä tehtyyn päätökseen että kestämään kipua ja rakentamaan keskuksemme. tiilen jälkeen, äärettömän kärsivällisyydellä, pieni projekti on kasvamassa. Kokemuksemme ei ole ollut erilainen kuin psykoterapiapolku, jolla on ennakoitavissa olevia vaikeuksia juurtua juuret uusien kasvien tuhoamiseen, pyrkimysten purkamiseen ja uudelleenrakentamiseen, pehmentää, laajentaa ja muuttaa horisonttia. Uskomme itse asiassa, ettemme voineet ottaa käyttöön potilaita ilman rohkeutta muuttaa mitä emme pitäneet. vai olisiko me voinut ohjata toista henkilöä matkalla, jota olimme välttäneet itsellemme?

Ja niin yritämme selvittää, mitä ammatti on opettanut meille ja käyttämään hyvällä välineellä, jonka se on antanut meille.

Tapa, jolla katsomme muutosta, ei ole äärimmäinen, kuten mitään, joka meitä luonnehtii. Meille ei ole äärimmäistä näkökulmaa. Olemme vakuuttuneita siitä, että liikaa muuttaminen on kuin ei muutu.

Tehtävämme

Pidämme tieteellisestä hengestä, koska se on mahdollisesti demokraattinen, sillä on kollektiivinen sielu, joka on avoin muuttamaan tiedon etuna. Me kirjoitamme "potentiaalisesti", koska tiede tehdään ihmisen tiedemiehiltä ja esitellään heikkouksia tieteellisellä alalla.

Rakastamme psykologiaa, lääketiedettä ja neurotieteitä. Olemme erittäin houkutelleet miehen kykyä kohdata vaikeita tilanteita, jotta voimme nousta raskasta sointua. Pidämme joustavuutta (ihmisen kykyä kohdata elämän välttämättömät vaikeudet rakentavalla hengellä). Siksi olemme tutkineet edellä mainittuja aiheita ja ovat täynnä ihailua uusia keksimättömiä neurotieteitä varten suurelta osin vanhasta tiedosta, joka on vastustanut sitä ja joka ei vieläkään yhdistä uusia löytöjä päivittäiseen kliiniseen käytäntöönsä.

Haluamme huolehtia muista (muista ei manipuloida tai hyödynnä, tai asianajajat syistä menettäneet alussa, huomio!). Uskomme, että laadukkaat sosiaaliset suhteet ovat kaunis hedelmällinen maa ihmisen tyyneydelle. Tämä on meille.

Luonto on toinen meidän etumme. Yritämme saastuttaa vähemmän, kierrättää paremmin, käyttää kompostointia kotona, ostaa paikallisten tuottajien "nolla kilometriä" ruokaa, kannustaa luomuviljelymenetelmiin, hyödyntää kävelyä tien puhdistamiseksi (kivut takaisin sallimatta).

Tärkeimmät edut:

psykologia

Vaikka olemme erikoistuneet kognitiiviseen käyttäytymiseen psykoterapiassa, joka on ammatillisen valmistelun perusta, olemme sitoutuneet tunnistamaan arvokkaan paikkansa psykologisissa klinikoissa monille muille lähestymistavoille. Tällöin neuvontatyömme "stimuloivat" ja "osallistuvat" sekä opiskelijoille että opettajille, mutta myös "haastavat".

lääketiede

Sekä niin psykologian tunne intohimo.

Tutkimukset ovat olleet ja ovat edelleen kiehtovia Maria Cristinalle, joka on mukana pitkän matkan aikana vakavista terveysongelmista, jotka ovat nähneet hänet sekä opiskelijana että sairaana naisena sairaalana eri osastoissa.

Tämä aiheuttaa syyn kärsimykseen, jos joskus tarkkaillaan lääketieteen asenteita, jotka eivät ole täsmälleen samansuuntaisia ​​kuin "lääketieteen ammattitaidon eleganssi ja ammattitaito".

Neuroscience

Rakkauden ja mielenterveyden rakkaus näkevät korkeimman ilmaisunsa neurotieteiden eduista, joiden pohjalta ovat modernit tutkimukset aivopiirien muodostumisesta elämässä ja sen plastisuus. Aivojen kykyä uudelleenohjelmoida ja ratkaista tapaturmia, jotka ilmenevät, vaikka se johtuu vuosien varrella tapahtuneesta aivohalvauksesta, on avaamassa epäiltyjä ja vastakkaisia ​​skenaarioita vuosisatojen ajan lääketieteessä ja "klassisessa" neurologiassa. Tulevaisuudennäkymät ovat erittäin lupaavia sairauksien ja neurologisten sairauksien tulevaisuudelle, jotka ovat vuosisatojen ajan muuttumattomia.

Sijainnit

  • Milan

    PIAZZA IRNERIO, 2 , 20146, Milan

Kysymyksiä