
MSc järjestelmät, ohjaus ja mekatroniikka
Gothenburg, Ruotsi
KESTO
2 Years
KIELET
Englanti
TAHTI
Täysaikainen
HAKEMUKSEN MÄÄRÄAIKA
Hakemuksen jättämisen määräaika
AIKAISIN ALOITUSPÄIVÄ
Pyydä aikaisinta alkamispäivää
LUKUKAUSIMAKSUT
SEK 160 000 / per year *
OPISKELUMUOTO
Kampuksella
* lukukausimaksut EU:n/ETA:n ulkopuolisille opiskelijoille
Johdanto
Hanki taidot ja pätevyys valmistautuaksesi ammattiuraan, joka keskittyy monimutkaisten, tietokoneohjattujen tuotteiden ja järjestelmien suunnitteluun. Koska tällaisilla järjestelmillä on jo suuri kysyntä monissa mahdollisissa sovelluksissa, tarve korkeasti koulutetuille insinööreille on suuri.
Tämä ohjelma antaa sinulle laajan järjestelmäsuunnittelupohjan, joka sopii monimutkaisten, tietokoneohjattujen tuotteiden ja järjestelmien suunnitteluun ja ymmärtämiseen.
Esimerkiksi nykyaikaisissa henkilöautoissa on erittäin integroituja älykkäitä järjestelmiä, joissa useat tietokoneet, anturit ja viestintälaitteet toimivat yhdessä luodakseen turvallisempia ja tehokkaampia ajoneuvoja. Muita alan nopeasti kehittyviä alueita ovat HVDC-sähkönsiirtoverkot, terveydenhuollon laitteet sekä älykkäät robotit sekä teollisuus- että kuluttajakäyttöön.
Mutta parantamisen varaa riittää. Kaikki nämä sovellukset ovat mahdollisia vain insinöörien panoksella, jotka tekevät niistä tarkkoja, mukautuvia, tehokkaita ja turvallisia. Olipa kyse energiansäästöstä, ympäristövaikutusten vähentämisestä tai tuotantoprosessien tehostamisesta taloudellisemmiksi, tämän maisteriohjelman avulla voit viedä alaa eteenpäin koulutuksella, joka on räätälöity ihanteellisesti alan tulevaisuuden haasteisiin ja vaatimuksiin. Osallistut kehitykseen suunnittelemalla ja parantamalla tunnistus-, valvonta- ja ohjaustoimintoja kaikenlaisille tuotteille ja järjestelmille.
Ohjelma tarjoaa myös kurssipaketteja, jotka keskittyvät ala-aiheisiin ja alan olennaisiin sovellusalueisiin. Tämä sisältää paketteja, kuten algoritmit ja tekoäly, koneoppiminen, teollisuus 4.0, tehojärjestelmät ja matemaattinen järjestelmäteoria. Saksalaisen Universität Stuttgartin kanssa tehdyn yhteistyön ansiosta on myös mahdollisuus suorittaa kaksoistutkinto.
Järjestelmäsuunnittelulla on rikas historia Ruotsissa, ja pitkäaikainen yhteistyö johtavien teollisuuskumppaneiden kanssa tekee Chalmers University of Technology täydellisen valinnan opiskelijoille, jotka haluavat tehdä uraa tällä nopeasti kehittyvällä tekniikan alalla.
Ura
Integrointiominaisuuksiensa ansiosta Järjestelmät, ohjaus ja mekatroniikka -ohjelma tarjoaa monenlaisia uramahdollisuuksia painottaen monimutkaisten teknisten järjestelmien käyttöä, suunnittelua, kehitystä ja tutkimusta lähes kaikilla teollisuudenaloilla. Monien menetelmien yleisyys tarjoaa suuria mahdollisuuksia valita useiden eri sovellusalueiden joukosta. Hankittuja taitoja tarvitaan valmistusyrityksissä, tavarantoimittajayrityksissä, konsulttiyrityksissä ja sähköyhtiöissä.
Työtehtävät vaihtelevat soveltavasta tutkimuksesta tuote- ja järjestelmäkehitykseen ja käyttöön sekä myyntitukeen ja tuotesuunnitteluun. Lisäksi voi syntyä muita uramahdollisuuksia, kuten akateemisia tutkijoita, teknisiä neuvonantajia, projektipäälliköitä ja opettajia eri tasoilla.
Yleiset pääsyvaatimukset
Luonnontieteiden, tekniikan, tekniikan tai arkkitehtuurin kandidaatin tutkinto
Täyttääkseen yleisen pääsyvaatimuksen maisteriohjelmaan Chalmers (edennyt taso/toinen jakso), tulevalla opiskelijalla on oltava ruotsalaista kandidaatin tutkintoa vastaava tutkinto (vähintään 3 vuotta, 180 ruotsalaista korkeakouluopintopistettä) joko tieteessä, tekniikassa, tekniikassa tai arkkitehtuurissa.
- Kaikkien hakijoiden on dokumentoitava muodollinen akateeminen pätevyytensä todistaakseen kelpoisuutensa. Ainoastaan kansainvälisesti tunnustettujen yliopistojen asiakirjat hyväksytään Ruotsin korkeakouluneuvoston toimesta, joka ylläpitää verkkosivua universityadmissions.se.
- Jos hakijalla on myös toinen tutkinto, kuten maisterin tutkinto, joka voi olla tiettyjen (kurssi)vaatimusten täyttämistä, sitä ei voida käyttää yleisen pääsyvaatimuksen täyttämiseen yksinään.
Kandidaatin opintojen viimeinen vuosi
Mukaan voidaan ottaa viimeisen vuoden opiskelijat, joilla ei vielä ole dokumenttia pian valmistuvasta tutkinnostaan.
Rajoitukset
Toisilleen rakennetut tutkinnot eivät voi koostua samasta kurssista
Maisteriohjelmaan voidaan hyväksyä hakijat, jotka täyttävät toisen syklin (maisteritason) ohjelmien yleiset pääsyvaatimukset ja mahdollisesti erityiset pääsyvaatimukset. Hakijoita ei voida arvioida kelpaamattomiksi pätevissä akateemisissa ansioissa, jotka sisältävät ohjelman suunnitelman kursseja niissä ohjelmissa, joihin he ovat hakeneet, jos näin tapahtuu.
Vähintään 180 op ansaituun ensimmäisen syklin tutkintoon (kandidaatin tutkintoon) tai ammattipätevyyteen sisältyvät kurssit. (180hv) tai vastaava ulkomainen tutkinto, joka on maisterin tutkinnon edellytys, ei saa sisällyttää ylempään tutkintoon. Tämä koskee myös maisteriohjelmien edellytyksiä riippumatta siitä, sisältyvätkö ne taustatutkintoon. *
*) Local Qualifications Framework for Chalmers University of Technology – ensimmäisen ja toisen syklin tutkinnot.
Korean demokraattisen kansantasavallan (Pohjois-Korea) kansalaisia koskevat rajoitukset
Chalmers ei voi ottaa vain Korean demokraattisen kansantasavallan kansalaisuuden omaavia hakijoita mihinkään ohjelmiin tai kursseihin Korean demokraattiseen kansantasavaltaa koskevista rajoittavista toimenpiteistä ja asetuksen (EY) kumoamisesta 30. elokuuta 2017 annetun neuvoston asetuksen (EU) 2017/1509 vuoksi 329/2007.
Hakijoille, joilla on kaksoiskansalaisuus, joista toinen on Korean demokraattinen kansantasavalta ja toinen jonkin muun maan kansalaisuus, toisen maan kansalaisuus on ensisijainen tässä suhteessa.
Pääsymaksut
Apurahat ja rahoitus
Scholarships are a great source of funding for Master's students who are liable to pay tuition fees. Some of these are administrated by Chalmers and others by external institutions. Additional scholarships may be appended to the list and applicants are therefore encouraged to check this webpage regularly.
Please visit the university website for more information.
Opetussuunnitelma
Compulsory courses year 1
Ensimmäisen vuoden aikana maisteriohjelma alkaa neljällä pakollisella kurssilla, jotka muodostavat yhteisen perustan järjestelmät, ohjaus ja mekatroniikka. Jokainen kurssi on yleensä 7,5 opintopistettä.
- Modelling and simulation
- Diskreetit tapahtumajärjestelmät
- Lineaarisen ohjausjärjestelmän suunnittelu
- Kyberfyysisten järjestelmien mallipohjainen kehittäminen
Pakolliset kurssit keskittyvät yleisiin järjestelmäsuunnittelun taitoihin ja pyrkivät tarjoamaan joukon yleisiä menetelmiä ja työkaluja:
- Mallinnuksessa ja simuloinnissa opit perustyökalut systemaattiseen mallintamiseen fysiikasta ja/tai niiden kokeista ja simuloinnista. Näitä taitoja käytetään monilla järjestelmätekniikan aloilla.
- Diskreetit tapahtumajärjestelmät tarjoavat perusteet järjestelmien mallintamiseen ja analysointiin monimutkaisella logiikalla, jota usein esiintyy ihmisen tekemissä järjestelmissä, esimerkiksi sulautetuissa tuotteissa ja tuotantojärjestelmissä.
- Lineaaristen ohjausjärjestelmien suunnittelu kuvaa takaisinkytkennän ohjausjärjestelmien perusideoita, jotka perustuvat kolmoistunnistukseen – päätös-toiminto, keskittyen mallipohjaiseen ohjausjärjestelmän suunnitteluun.
- Kyberfyysisten järjestelmien mallipohjaisessa kehittämisessä hyödynnät aiempien mallinnuksen ja ohjauksen kurssien tietoja todellisessa projektissa, joka sisältää kaikki vaiheet mallintamisesta, simuloinnista ja ohjaussuunnittelusta toteutukseen, validointiin ja testaukseen.
Compulsory courses year 2
Toisena vuonna sinun on suoritettava diplomityö valmistuaksesi. Opinnäytetyön arvo voi olla 30 opintopistettä.
- Suunnitteluprojektit järjestelmissä, ohjauksessa ja mekatroniikassa
- Master's thesis
Järjestelmät, ohjaus ja mekatroniikka -suunnitteluprojektissa käytetään strukturoitua projektimetodologiaa suuremman suunnittelu- ja toteutusongelman ratkaisemisessa tiimissä, jossa projektin onnistuneeseen ratkaisemiseen tarvitaan aiempien kurssien taitoja.
Ohjelman lukukausimaksu
Uramahdollisuudet
Integrointiominaisuuksiensa ansiosta Järjestelmät, ohjaus ja mekatroniikka -ohjelma tarjoaa monenlaisia uramahdollisuuksia painottaen monimutkaisten teknisten järjestelmien käyttöä, suunnittelua, kehitystä ja tutkimusta lähes kaikilla teollisuudenaloilla. Monien menetelmien yleisyys tarjoaa suuria mahdollisuuksia valita useiden eri sovellusalueiden joukosta. Hankittuja taitoja tarvitaan valmistusyrityksissä, tavarantoimittajayrityksissä, konsulttiyrityksissä ja sähköyhtiöissä.
Työtehtävät vaihtelevat soveltavasta tutkimuksesta tuote- ja järjestelmäkehitykseen ja käyttöön sekä myyntitukeen ja tuotesuunnitteluun. Lisäksi voi syntyä muita uramahdollisuuksia, kuten akateemisia tutkijoita, teknisiä neuvonantajia, projektipäälliköitä ja opettajia eri tasoilla.