Keystone logo
Claretian University Foundation

Claretian University Foundation

Claretian University Foundation

Johdanto

Vuonna 1995 Quibdón kaupungissa (Chocó) oli joukko opettajia, jotka halusivat päästä pätevyyteen uskonnollisella alueella. Heidän täytyi opettaa uskontotunteja, eivätkä he tunteneet riittävän valmistautumistaan. Samana päivänä jotkut klareettalaiset (papit ja maallikot) päättivät aloittaa Quibdón kaupungissa jotain samanlaista kuin raamatullinen liike, joka alkoi vapauttaa kaupunkialueella uutta kristillistä tietoisuutta, kriittisempää tietoisuutta kristinuskostaan.

Opettajat, jotka tarvitsivat antaa pätevän vastauksen, vaativat klareettalaisia lähetyssaarnaajia Quibdósta järjestämään heidän kanssaan jonkin verran raamatuntutkistelua, joka tunnustettaisiin yliopistossa. Klareettalaiset lähetyssaarnaajat tarvitsivat 15 henkilöä tarvittavien menettelyjen aloittamiseksi tätä muodostuskokemusta varten. Opettajien vastaus ylitti vaaditun määrän ja saavutti alun perin 50 ja enemmän kiinnostuneita opiskelijoita. Väestön koulutustarve jo korkealaatuisella yliopistotasolla vaati muiden koulutuskokemusten tuen hakemista.

He kääntyivät Latinalaisen Amerikan Raamatun yliopistoon San José, Costa Rica, laitos, joka hyväksyi mielellään ehdotuksen. Tämän tuen vaikeus oli ilmeinen menettely, joka johti siihen, että kaikkien yliopistolehtien oli käytävä läpi suurlähetystöjen. Sitten käytettiin Kolumbian yliopistoja, joilla oli joitain akateemisia ohjelmia, jotka olivat samanlaisia kuin klareettalaisten lähetyssaarnaajien ehdottamat.

Näin vierailtiin Antioquian, Bolivarianan, Católica de Orienten, Mariana de Paston ja Antonio Nariñon yliopistoissa, joiden kanssa ei ollut mahdollista päästä sopimukseen useista syistä: joko he eivät olleet kiinnostuneita tai heille ei ollut selvää projekti tai The Chocó ei houkutellut heitä tai matala taloudellinen palkkio ei motivoinut heitä. Toimielinten välisen tuen hakemisessa otettiin vihdoin yhteyttä Lasallian University Corporationiin, jonka kanssa veli Humberto Murillon sovittelun ansiosta tehtiin alun perin neljän vuoden sopimus, joka saatiin päätökseen etuajassa. Tämän kokemuksen jälkeen Luis Amigón yliopistosäätiön kanssa allekirjoitettiin sopimus, joka on edelleen voimassa.

Sijainnit

  • Medellín

    Carrera 55a,61 - 06, 050010, Medellín

    Kysymyksiä