Keystone logo
Corvinus University of Budapest

Corvinus University of Budapest

Corvinus University of Budapest

Johdanto

Corvinus yhdellä silmäyksellä

Corvinus-yliopisto on Unkarin merkittävin taloustieteen, johtamisen ja yhteiskuntatieteiden oppilaitos. Yliopistotason koulutus, kuten maailman edistyneimmissä maissa, aloitettiin Budapestissa 1920-luvulla Unkarin kuninkaallisen tiedeyliopiston autonomisessa taloustieteellisessä tiedekunnassa.

Uskomme jatkuvaan kehitykseen. Meidän ei pidä tyytyä tähän mennessä saavutettuihin tuloksiin. Tämän vuoksi päätettiin, että heinäkuusta 2019 alkaen Corvinusta ylläpitää pikemminkin valtion itse säätiö. Vaikka tämä malli mahdollistaa joustavamman toiminnan, se varmistaa myös pitkän aikavälin ja ennustettavan suunnittelun.

Tavoitteenamme on melko kunnianhimoinen: muuttua kansainväliseksi yliopistoksi, tulla Keski-Euroopan johtavaksi instituutiksi talouden, johtamisen ja yhteiskuntatieteiden aloilla vuoteen 2030 mennessä.

Aikajana

1899: Corvinuksen, edelläkävijän, itäinen kaupallinen akatemia perustetaan

1917: Pääjohtaja Elemér Balogh'n ehdotuksesta Hangya Szövetkezet (tuottajien, jakelijoiden ja kuluttajien osuuskunta) tarjoaa miljoonan Unkarin kruunun rahaston tulevan kauppakorkeakoulun hyväksi.

1920: Unkarin kuninkaallisen tiedeyliopiston taloustieteellisen tiedekunnan perustamisesta annettu 1920. vuoden laki XXXI tulee voimaan 5. lokakuuta. Ensimmäinen kauden alkamisseremonia pidetään 31. lokakuuta.

1934: Kauppatieteellinen tiedekunta integroidaan Palatine Josephin teknilliseen ja taloustieteelliseen yliopistoon

1948: Unkarin itsenäinen kauppakorkeakoulu syntyy

1950: Yliopisto muutti entiseen päätullin palatsiin, joka sijaitsee Fővám térllä

1953: Yliopisto nimitetään uudelleen Karl Marxin taloustieteiden yliopistoksi

1956: Akateemikot ja opiskelijat osallistuvat kokoukseen, joka hyväksyy 22-pisteisen luettelon, joka sisältää keskeiset kansallisen politiikan vaatimukset. Opiskelijat osallistuvat 23. lokakuuta arvokkaaseen marssiin Bem-muistomerkkiin. Koulutus keskeytetään 1. helmikuuta 1957 saakka.

1968: Kálmán Szabó tulee rehtoriksi ja toteuttaa merkittävän uudistuksen opinto-ohjelmiin.

1970: Ensimmäinen laatuaan Unkarissa perustettiin Rajk László -opisto, Attila Chikánin johdolla.

1989: Tiedekuntien uudelleenjärjestelyjen tuloksena syntyvät kauppakorkeakoulu, kauppakorkeakoulu ja yhteiskuntatieteellinen tiedekunta.

1990: Yliopisto nimitetään Budapestin taloustieteiden yliopistoksi

1996: Yliopisto liittyy maailman johtavien kauppakorkeakoulujen ja yritysten CEMS-allianssiin.

2007: C-rakennus Közraktár- ja Czuczor-kadujen nurkassa vihitään käyttöön. Pestin puolella oleva kampus koostuu nyt kolmesta rakennuksesta yhdessä Tullin päähallinnon ja Suolatalon kanssa.

2019: Yhden maailman parhaan yliopiston, Shanghain Fudan-yliopiston kanssa perustetaan yhteinen MBA-ohjelma

137097_pexels-photo-1438072.jpeg

Akkreditointi

EQUIS-akkreditointi EFMD: ltä

Corvinus Business School on akkreditoitu 3 vuodeksi ensimmäistä kertaa, 2018.

Tämän akkreditoinnin myötä CBS on tullut maailman parhaiden 2%: n kauppakorkeakoulujen joukkoon, jotka omistavat tämän arvostetun akkreditoinnin

EFAS: n EPAS-akkreditoinnit

Executive MBA-ohjelma 4. kertaa 3 vuoden ajan

Kauppatieteiden kandidaatin tutkinto-ohjelma 3. kertaa 5 vuoden ajan

BSIS-tarra

Corvinus Business School, BSIS -merkki, 2018 toisen kerran

Business School Impact System (BSIS) -järjestelmä on suunniteltu määrittämään koulun vaikutukset sen paikallisiin ympäristöihin - kaupunkiin tai alueeseen, jossa se sijaitsee.

EAPAA-akkreditointi

Sertifioinnin omistaa vain noin kaksi tusinaa yliopistoa Euroopassa ja vain neljä Keski-kunniasta Keski- ja Itä-Euroopan alueelta, mukaan lukien Corvinus.

Master in Public Policy and Management - Ensimmäinen kerta 7 vuoden ajan

Sijoitukset, palkinnot

Olemme erityisen ylpeitä lukuisista akateemisista menestyksistä.

Menestys Unkarissa

Ensimmäisen sijan hakijoiden lukumäärän perusteella Corvinus Business School oli jälleen suosituin koulu. Sillä on myös johtava asema hyväksyttyjen opiskelijoiden huippuosaamisessa.

HVG-lehden mukaan Corvinus-yhteiskuntatieteiden ja kansainvälisten suhteiden korkeakoulu on opiskelijoiden huippuosaamisen ensimmäinen sija. Opiskelijoiden erinomaisuuteen viittaa myös se, että lähes 98 prosentilla hyväksytyistä opiskelijoista on ainakin yksi kielitesti ja tiedekunta on myös kymmenes kansallisessa tiedekuntien sijoituksessa. Kauppakorkeakoulujen luokittelussa Corvinus Business School sai 1. sijaan opiskelijoiden huippuosaamisen luokassa, kun taas Corvinus kauppakorkeakoulu sai 1. sijaan opettajien huippuosaamisen luokassa.

OTDK: n yhteiskuntatieteiden osastolla yhteiskuntatieteiden ja kansainvälisten suhteiden korkeakoulun opiskelijat saivat kaikkiaan 20 1., 2. ja 3. sijaa vuonna 2019. OTDK: n taloustieteen osastolla Corvinus sai yli 50% 1. kurssista. paikka. FT Corvinuksen ehdokas palkittiin hiljattain perustetulla Roska Tamás -palkinnolla.

Kansainvälinen menestys

Corvinus Business School saavutti ensimmäisen sijan Itä-Euroopan parhaiden kauppakorkeakoulujen joukossa Eduniversalin mukaan ja se sai myös EQUIS-akkreditoinnin EFMD: n vuosikokouksessa.

Corvinus Business School sijoittui myös Financial Times Business Schools Rankingin 100 parhaan liiketalouskoulun joukkoon.

Opiskelijoiden arvioinnin ja akateemisten johtajien äänestysten perusteella Corvinus nimitettiin 3. parhaaksi 32 CEMS: n jäsenestä vuonna 2019 vuoden CEMS-luokan luokassa.

Corvinus Science Shop tuotti kansainvälisesti tunnustetun kasvun vuonna 2019: 29 professorin ohjaamien kurssien puitteissa 765 opiskelijalle annettiin mahdollisuus tutkia 40 kumppanimme esittämiä kysymyksiä, minkä seurauksena he tekivät merkittävän positiivisen positiivisen tuloksen. sosiaaliset vaikutukset.

Corvinusin kauppakorkeakoulun vakuutusmatemaattisen ja taloudellisen matematiikan maisteriohjelma sai 31. sijan maailman 40 parhaan maisteriohjelman joukossa Eduniversalin sijoituksessa vakuutuksen, riskin ja vakuutusmatemaattisten tieteiden luokassa.

Vuonna 2019 julkisen politiikan ja johtamisen maisteriohjelma sai Euroopan julkishallinnon akkreditoinnin yhdistyksen (EAPAA) kansainvälisen akkreditoinnin ajanjaksoksi 2019-2026, mikä oli toisen kerran Unkarin ohjelman kohdalla ja ensimmäisen kerran vuonna 2002. englanninkielisen ohjelman tapaus. Lisäksi soveltuvan taloustieteen kandidaatin ohjelman stipendipaikkoihin hakevien opiskelijoiden määrä on lisääntynyt 30 prosentilla, mukaan lukien ensimmäisen asteen hakijoiden määrä.

Yhteiskuntatieteiden ja kansainvälisten suhteiden korkeakoulun alue- ja ympäristötieteiden maisteri sai korkean sijan yli 1000 yliopiston joukossa Eduniversalin maailmanlaajuisessa sijoituksessa: se sai 36. sijan 100 parhaan kestävän kehityksen ja ympäristöhallinnan ohjelman joukossa.

Sijainnit

  • Budapest

    Budapest, Fővám tér 8., 1093 Hungria, , Budapest

Kysymyksiä