Keystone logo
© Vladimir Sigut
Faculty of Humanities, Charles University

Faculty of Humanities, Charles University

Faculty of Humanities, Charles University

Johdanto

Alun perin Charles Universityn liberaalikasvatuksen instituuttina vuonna 1994 perustettu Charles University Humanistinen tiedekunta sai täyden akateemisen autonomian vuonna 2000. Se perustettiin tarjoamaan kandidaatin, maisterin ja tohtorin tutkinto-ohjelmia, joita ei aiemmin ollut saatavilla yliopistossa .

Entinen opetusministeri , Ph.D. dekaani professori Jan Sokol, Tšekin tasavallan presidenttiehdokas vuonna 2003, johti koulu kehitti useita edistyksellisiä ohjelmia, jotka vastasivat tärkeisiin siirtymätarpeisiin.

Sen työn perusta on vapaan taiteen ja humanististen tieteiden kandidaattiohjelma , joka tarjoaa opiskelijoille ennennäkemättömän yksilöllisen valinnan kurssivalinnassa sekä teoreettisen että soveltavan filosofian, historian, yhteiskuntatieteiden ja kielten taiteessa.

Erityispiirteet, tutkimus, mielenkiintoiset projektit:

Humanistisessa tiedekunnassa on kolme pääaihetta akateemisessa tutkimuksessa: filosofia, antropologia ja soveltavat yhteiskuntatieteet. Filosofian tutkimus keskittyy kahteen alueeseen: fenomenologiaan ja semiootiikkaan . Liittyvät tutkimusalat sisältävät toiminnan, luovuuden ja retoriikan keskinäiset suhteet esimerkiksi etiikan tai politiikan aloilla, mutta myös taiteen filosofiassa ja estetiikassa.

Monitieteisten yhteiskuntatieteiden alaan kuuluvat tiedon, instituutioiden ja organisaatioiden sosiologia, sukupuolitutkimus, kansalaisyhteiskunnan ja siviilialan tutkimukset, johtamista ja valvontaa koskevat palvelut hoidon tarjoavissa organisaatioissa.

Antropologian tutkimusalue koostuu kulttuurisesta, sosiaalisesta ja historiallisesta antropologiasta. Tämän akateemisen tutkimuksen alueen ydin on ihmisen käyttäytymisen ja (sosiaalisen) toiminnan ja kognition muodot paitsi niiden tyypillisten määritysten (hominisointiprosessin mielessä) lisäksi myös niiden historiallisen, kulttuurisen, sosiaalisen, sukupolvien ja ryhmien ehdollisuus ja vaihtelu.

Humanistinen tiedekunta on viime aikoina ollut mukana viidessä kansainvälisessä tutkimus- ja kehityshankkeessa, nimittäin Education for Democratic Intercultural Citizenship + (EDIC +) (Erasmus +: KA2, Yhteistyö ja innovaatio hyviksi käytänteiksi 2016-2019), Tšekin ja Norjan tutkimusohjelmassa, Norway Grants , 2015-2017), New Interpretation Communities: Contextus, Strategies and Processes of Religious Transform in Late Medieval and Early Modern Europe (Action COST, 2013-2017), Vahvistamalla eurooppalaisten valmiuksia perustamalla Euroopan laajuinen lukutaitoverkko (Action COST) , 2014-2018) ja uusi materialismi: Verkkotoimiva eurooppalainen apuraha aiheesta '' Matter Comes to Matter (Action COST, 2014-2018).

Humanististen tiedekuntien opiskelijajärjestö on järjestänyt monia mielenkiintoisia aktiviteetteja: ”Buddy” -ohjelma kansainvälisille opiskelijoille, elokuvaklubi, Humanity and Solidaarisuus -festivaali ja Migration Encyklopedy.

Sijainnit

  • Prague

    Pátkova 2137/5, 18200, Prague

Kysymyksiä