Keystone logo
Charles University Faculty of Physical Education and Sport

Charles University Faculty of Physical Education and Sport

Charles University Faculty of Physical Education and Sport

Johdanto

Liikuntatieteellinen tiedekunta on yksi seitsemästätoista tiedekunnasta, jotka perustuvat arvostettuun Charlesin yliopistoon.

Tšekin fyysinen korkeakoulutus on peräisin ensimmäiseltä maailmansodalta. Aluksi lääketieteellisessä tiedekunnassa oli erilaisia koulutuskursseja. Edistyksellisten tutkijoiden ja pedagogien, kuten prof. Smotlacha, Borovanský, Jirásek ja Weigner johtivat lakiesitykseen Tyrsin valtion liikuntainstituutin perustamisesta vuonna 1930. Tämä idea toteutettiin sodan jälkeen muodostamalla ”Charlesin yliopiston liikuntakasvatuksen instituutti”.

Vuonna 1948 instituutti liitettiin kasvatustieteelliseen tiedekuntaan, josta itsenäinen korkeakoulu perustettiin vuonna 1953. Uusi korkeakoulu - ”Liikunta- ja urheilulaitos” perustettiin vuonna 1953 yhdessä ”Fyysisen tutkimuslaitoksen kanssa” Koulutus ”. Molemmat oppilaitokset tarjosivat koulutusta pedagogisille, tieteellisille ja johtaville työntekijöille, jotka halusivat jatkaa uraansa liikunnan ja liikuntatieteen alalla. Vuonna 1958 järjestettyjen korkeakoulujen uudelleenjärjestelyjen yhteydessä kolme korkeakoulun osastoa liitettiin liikunta- ja liikuntainstituuttiin. Uusi kokoonpano liittyi Charlesin yliopistoon yhtenä sen tiedekunnista.

Sijainnit

  • Prague

    Charles University in Prague José Martího 31 Praha 6, 162 52 Czech Republic, , Prague

    Kysymyksiä