Keystone logo
© Prague Film School / Ali Shreim
Czech University of Life Sciences - Faculty of Economics and Management

Czech University of Life Sciences - Faculty of Economics and Management

Czech University of Life Sciences - Faculty of Economics and Management

Johdanto

Tshekin yliopisto Life Sciences Prague juhli 110-vuotisjuhlaansa vuonna 2016.

Tšekin yliopiston Life Sciences on julkinen yliopisto (lain nro 111/1998 Coll. Yliopistoista). Tällä hetkellä Tšekissä on 27 julkista yliopistoa ja 2 valtiollista yliopistoa. Sekä julkiset että valtion yliopistot rahoittavat opetus-, nuoriso- ja urheiluministeriö. Julkisten yliopistojen hallintoa hallinnoivat kuitenkin rehtorin hallitus ja akateemisen senaatin hallitus, kun taas valtionyliopistoja hallinnoivat asianomaiset ministeriöt (sisäasiainministeriö poliisikorkeakoululle ja puolustusministeriö puolustusministeriö).

Ensimmäiset maataloutta käsittelevät luennot pidettiin Prahan Charles-Ferdinand -yliopiston filosofian tiedekunnassa Prahassa vuonna 1776. Tämän jälkeen perustettiin maatalousministeriö Tsekin ammattikorkeakouluissa vuonna 1812. Metsätieteiden ensimmäiset luennot annettiin sitten syksyllä 1848 .

Yliopiston todellinen historia alkaa vuonna 1906, jolloin perustettiin Itävallan ja Unkarin keisarikunnan Franz Joseph I, maatalousministeriö, Tšekin ammattikorkeakoulu Prahassa. Tiedemiehen ensimmäinen dekaani tunnustettu maaperäkemian asiantuntija, professori Julius Stoklasa. Alusta lähtien (1906/1907) tiedekunta kehitti omaa elintärkeää toimintaa, joka perustuu suurelta osin opettajien ja opiskelijoiden epäitsekkyyteen.

WW1 väliaikaisesti keskeytti tiedekunnan kehityksen, mutta Tšekkoslovakian tasavallan perustuslain vuonna 1918 tiedekunta alkoi kehittyä hyvin dynaamisella tavalla. Uudistetun Tšekkoslovakian tasavallan opetusalan uudistukset johtivat Tšekin ammattikorkeakoulujen rakenteellisiin muutoksiin (nimetty Tšekin teknillinen yliopisto Prahassa vuonna 1920). Maatalousalan tiedekunta muutettiin vuonna 1920 maatalous- ja metsäekonomiaosastoiksi. Se oli edelleen osa Tšekin teknistä yliopistoa. Maa- ja metsätalouskoulu oli alunperin Prahan 2 alueella, Gröbe Villa Havlíčkovy sady. Vuonna 1936 se siirtyi uudelle rakennukselle, lähellä Tšekin teknistä yliopistoa, Prahan 6 - Dejvice-alueella.

Sijainnit

  • Praha-Suchdol

    129 Kamýcká, 165 00, Praha-Suchdol

    • Prague

      Kamýcká 129, 165 21, Prague

    Kysymyksiä