Keystone logo
© TESS
EC2U

EC2U

EC2U

Johdanto

Mikä on EC2U?

European Campus of City-Universities (EC2U) on monikulttuurinen ja monikielinen allianssiliitto , joka koostuu seitsemästä pitkäaikaisesta, koulutus- ja tutkimusvetoisesta paikallisesti ja maailmanlaajuisesti mukana olleesta yliopistosta neljältä eri alueelta Euroopan unionissa: Coimbran yliopistosta, Iașin yliopistosta, Jenan yliopistosta, Pavian yliopistosta, Poitiersin yliopistosta (koordinaattori), Salamancan yliopistosta ja Turun yliopistosta.

Allianssin tavoitteena on kehittää innovatiivinen tila, joka mahdollistaa liikkuvuuden liikkumisen vapaasti seitsemän yliopiston ja niihin liittyvien kaupunkien välillä.

EC2U numeroina

 • 160 000 Opiskelijat
 • 20 000 Hallintohenkilöstö, opettajat ja tutkijat
 • 30 Yhteistyökumppanit
 • 1 600 000 Kansalaiset suorassa tavoittavuudessa

Jäsenet

Coimbran yliopisto (Portugali)

Coimbran yliopistolla on tulevaisuuteen keskittynyt ja merkittävä muutoksen edistäjä, ja sillä on yli 7 vuosisadan kokemus tiedon, kulttuurin, tieteen ja teknologian luomisesta ja levittämisestä tutkimuksen, opetuksen, huippututkimuksen ja innovaatioiden avulla monipuolisimmilla osaamisalueilla.

UC on Portugalin vanhin yliopisto ja yksi maailman vanhimmista, ja sen historia ulottuu vuosisadalle, joka seurasi itse Portugalin perustamista, koska se perustettiin vuonna 1290. Yliopisto levisi koko Coimbran kaupunkiin samalla kun se muutti maisemaansa ja teki siitä todellisen City-Universityn, josta löydät kosmopoliittisen akatemian.

Iasin yliopisto (Romania)

Alexandru Ioan Cuza University of Iasi, ensimmäinen Romaniaan perustettu moderni yliopisto (vuonna 1860), on jatkuvasti sijalla 1-3 Romanian yliopistojen joukossa tutkimuksen, koulutuksen ja institutionaalisen avoimuuden suhteen. Yliopistomme 15 tiedekunnassa on noin 23000 opiskelijaa ja 2000 kokopäiväistä henkilökuntaa, ja yliopistomme akateeminen tarjonta sisältää 80 tutkintoa kandidaattitasolla (4 englanniksi, 1 ranskaksi), 116 maisteriohjelmaa (14 englanniksi, 1 ranskaksi) ja 27 opintoalaa tohtoritasolla (kaikki tarjotaan myös englanniksi).

Jenan yliopisto (Saksa)

Vuonna 1558 perustettu Friedrich Schillerin yliopisto Jena on yksi Saksan vanhimmista yliopistoista. Kun se oli saksalaisen filosofisen ajattelun keskus, siitä on tullut laajapohjainen, tutkimusintensiivinen laitos, jolla on maailmanlaajuinen ulottuvuus ja kukoistava kansainvälinen yhteisö, jossa on yli 18,000 110 perustutkinto- ja jatko-opiskelijaa yli XNUMX maasta ympäri maailmaa.

Pavian yliopisto (Italia)

Pavian yliopisto (UNIPV) on yksi maailman vanhimmista akateemisista laitoksista: se perustettiin vuonna 1361 ja 20-luvulle asti se oli Ainoa yliopisto Milanon alueella ja Lombardian alueella.

Nykyään se on kattava yliopisto, joka kattaa kaikki aihealueet - luonnontieteet ja teknologia, tiedetekniikka, biotieteet, humanistiset tieteet ja yhteiskuntatieteet - ja koostuu 18 osastosta, jotka tarjoavat opinto-ohjelmia kaikilla tasoilla kandidaatin tutkinnoista tohtoriohjelmiin. Akateemiseen henkilökuntaan kuuluu yli 900 professoria ja tutkijaa. Pavian yliopistossa opiskelee 21 000 opiskelijaa sekä Italiasta että ulkomailta.

Poitiersin yliopisto (Ranska)

Vuonna 1431 perustettu Poitiersin yliopisto on monitieteinen yliopisto, johon ilmoittautuu 29 000 opiskelijaa, joista 4200 on kansainvälisiä opiskelijoita 120 eri maasta ja jota valvoo 2700 henkilökunnan jäsentä (hallinto-, opetushenkilöstö- ja tutkijat). Poitiers sijoittuu 2. sijalle Ranskan suurimpien opiskelijakaupunkien kokonaissijoituksessa vuosina 2018-2019 ja on kansallisen keskiarvon yläpuolella 16% ulkomaalaisista opiskelijoista.

Salamancan yliopisto (Espanja)

Salamancan yliopisto perustettiin vuonna 1218, ja se on yksi Euroopan kolmesta vanhimmasta yliopistosta, jossa on laaja valikoima tiede- ja taidealan tiedekuntia ja tutkimuslaitoksia. Vuonna 2011 sille myönnettiin Campus of International Excellence -asema. Se on viiteyliopisto alueellaan ja sen ulkopuolella (Kastilia ja León) ja lähes kaikkien historiallisten Latinalaisen Amerikan yliopistojen "Alma Mater".

Turun yliopisto (Suomi)

Turun yliopisto (UTU) on kansainvälinen tutkimusyliopisto ja aktiivinen akateeminen yhteisö, johon kuuluu 25 000 opiskelijaa ja henkilökuntaa yli 100 eri maasta. Yliopiston pääkampus sijaitsee Turun historiallisessa keskustassa – lähellä Varsinais-Suomen ainutlaatuista luontoa ja saaristoa. Turun yliopisto on yksi Suomen johtavista yliopistoista, ja se tarjoaa opiskelu- ja tutkimusmahdollisuuksia seitsemässä tiedekunnassa ja seitsemässä erikoisyksikössä.

Sijainnit

 • Poitiers

  Université de Poitiers - 15, rue de l'Hôtel Dieu - TSA 71117 - 86073 POITIERS Cedex 9, 86000, Poitiers

 • Iași

  Bulevardul Carol I, Nr.11, 700506, Iași

  • Salamanca

   Patio de Escuelas Mayores, 1, , Salamanca

   • Coimbra

    Rua Larga 3000-370, , Coimbra

    • Jena

     Universitätshauptgebäude Fürstengraben 1, 07743, Jena

     • Pavia

      C.so Strada Nuova, 65, 27100, Pavia

      • Turku

       Turun yliopisto, 20500, Turku

       Kysymyksiä