Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) on julkinen tutkimus- ja korkeakoululaitos tekniikan, arkkitehtuurin, luonnontieteiden ja teknologian aloilla ja yksi Euroopan johtavista teknisistä yliopistoista. Vuosittain valmistuu yli 6 000 kandidaatti- ja maisteriopiskelijaa, yli 500 tohtoriopiskelijaa ja 3 067 elinikäisen oppimisen tutkinnon suorittanutta. QS World University Rankingsin mukaan UPC on tietojenkäsittelytieteen ja tietojärjestelmien oppiaineessa Espanjan ykkönen ja maailman 79. sijalla.
Manresan insinööritieteiden korkeakoulu (EPSEM) tarjoaa vilkkaan kampuksen, jossa keskitytään insinööritieteisiin ja jolla on vahvat yhteydet paikalliseen teollisuuteen ja jonka koulutustarjonta keskittyy tulevaisuuden työvoiman taitojen kattamiseen.
Manresan teknillinen korkeakoulu
Koulu perustettiin vuonna 1942 paikallisen kaivosteollisuuden tarpeiden pohjalta. Vuosia myöhemmin siitä tuli yksi UPC:n peruskouluista.
Tällä hetkellä Manresan insinööritieteiden korkeakouluun kuuluu noin kahdeksankymmentä opettajakuntaa, jotka opettavat lähes tuhatta opiskelijaa eri tieteenaloilla, kuten rakennustekniikassa, sähkötekniikassa, ohjelmistotekniikassa ja kemiantekniikassa. Noin 10 000 neliömetrin alueella koulu hallinnoi huomattavaa määrää hyvin varustettuja opetus- ja tutkimuslaboratoriotiloja. Lisäksi se on integroitu kaikkien UPC:n kampusten tapaan yleiseen suurikapasiteettiseen tietokoneverkkoon.
Koulua arvostetaan keskeisenä tekijänä sekä alueellisessa että kansallisessa sosioekonomisessa kehityksessä. Tämä asema on ajan mittaan huipentunut vankan yritysverkoston luomiseen ja ylläpitämiseen eri yritysten kanssa. Korkeakoulu on tunnustettu merkittäväksi tahoksi, joka tukee yrityksiä, erityisesti pieniä ja keskisuuria yrityksiä, joilla ei välttämättä ole sisäisiä resursseja innovoida itsenäisesti. Keskeinen tekijä yhteistyösuhteiden edistämisessä teollisuuden kanssa on koulun neuvoa-antava lautakunta.
Tiedekunnan opettajat tekevät tutkimustyötä tutkimusryhmissä. Jotkin tutkimusryhmät keskittyvät erikoistuneisiin aiheisiin, kun taas toiset noudattavat monitieteisempää lähestymistapaa. Osallistuminen näihin ryhmiin vaihtelee, ja joihinkin ryhmiin kuuluu pääasiassa tiedekunnan jäseniä, kun taas toisissa ryhmissä on mukana tiedekuntia useista eri akateemisista laitoksista sekä yliopistosta että sen ulkopuolelta. Tutkimusryhmät ovat hyvin sopeutumiskykyisiä. Tärkeimmät vuosittaiset mittarit ovat yleensä noin 50 julkaistua artikkelia, noin 50 konferenssiesitystä, noin 6 väitöskirjaa tai noin 60 kilpailurahoitteista hanketta.