Keystone logo
Esami Business School

Esami Business School

Esami Business School

Johdanto

Meistä

Itä- ja eteläisen Afrikan hallintokeskus (ESAMI) on hallitustenvälinen aluehallinnon kehittämiskeskus. ESAMI: n pääkonttori sijaitsee Arusha, Tansania.

Instituutti perustettiin ensisijaisen tavoitteenaan tarjota alueelle koulutettua henkilöstöä useilla kriittisillä aloilla, kuten politiikan hallinta, liikenteenhallinta, taloushallinto, tietotekniikan hallinta, terveydenhoidon hallinta, henkilöstöhallinto, projektinhallinta, energia- ja ympäristöhallinta sekä sukupuolihallinta muun muassa.

Painopisteenä oli kouluttaa keskusta ylimmille johtajille alueelta, jotta he voisivat parantaa johtamistaitoaan ottaen huomioon globaalit asiat, mutta alueellisen painopisteen, joka liittyy Afrikan ympäristöön.

ESAMI: n toimeksianto, tehtävä, visio ja filosofia

Itä- ja eteläisen Afrikan hallintokeskus (ESAMI) on Pan African aluehallinnon kehittämiskeskus, jonka omistavat kymmenen jäsenmaan hallitukset itäisestä ja eteläisen Afrikan alueesta. Nämä ovat Kenia, Malawi, Mosambik, Namibia, Seychellit, Swazimaa, Tansania, Uganda, Sambia ja Zimbabwe. Se on palvelu ja markkinasuuntautunut laitos, joka tarjoaa korkeatasoista erikoistunutta johtamiskoulutusta, konsultointia, koulutusohjelmia ja toimintasuuntautuneita johtamispalveluja. Muut maat, jotka osallistuvat säännöllisesti ESAMI-ohjelmien kehittämiseen, ovat Lesotho, Botswana, Etelä-Afrikka, Angola, Ruanda, Sierra Leone, Nigeria, Eritrea, Norsunluurannikko, Liberia, Ghana, Gambia, Sudan, Etiopia ja Burkina Faso.

Toukokuussa 1997 YK: n Afrikan talouskomissio virallisesti nimitti ESAMI: n Afrikkalainen huippuyksikkö johdon kehittämisessä. Tämä tunnustaminen on edellyttänyt, että ESAMI laajentaa palvelujaan kaikkiin Afrikan maihin. Afrikan johdon haasteeseen vastaamiseksi uuden vuosituhannen aikana ESAMI tarjoaa edelleen korkealaatuisia, asiakaskeskeisiä johtamisen kehittämistoimia koko Afrikassa.

mandaatti

ESAMIn tehtävänä on parantaa Afrikan julkisten, yksityisten ja kansainvälisten organisaatioiden tehokkuutta ja hallinnointia. Tämä tapahtuu seuraavasti:

 • Johtamiskoulutus ja koulutus;
 • Johdon konsultointi- ja neuvontapalvelut;
 • Johtamistutkimus, tiedon tuottaminen ja julkaisut;
 • Hallinnoinnin parhaiden käytäntöjen edistäminen.

Näkemys

Vuoteen 2020 mennessä ESAMI on kansainvälisesti tunnustettu johtajuus ja liiketoiminnan muutosyhtymä

Tehtävä

Tavoitteenamme on muuttaa instituutiot johdon kehittämisen, innovatiivisen koulutuksen, johtamiskoulutuksen, uuden tiedon tuottamisen ja neuvonnan avulla.

Asiakkaidemme maailmankaikkeus ovat yksityishenkilöitä, julkisia, yksityisiä ja kansainvälisiä organisaatioita.

ESAMI: mennyt ja läsnä

ESAMI on 1980-luvulta lähtien tehnyt merkittävää panosta alueen henkilöresurssien ja johtamisen kehittämiseen. Sen tärkein aluehallinnon kehittämisinstituutti on laajentunut merkittävästi alueen maiden ja sen ulkopuolisten asiakkaiden kysynnän lisääntyessä. Tähän mennessä yli 75 000 julkisen, yksityisen ja kansalaisjärjestön keskus- ja huipputason henkilöstö on osallistunut instituutin tarjoamiin avoimiin johtamisohjelmiin.

ESAMIn strateginen painostus

ESAMI-ohjelmat perustuvat asiakkaan kasvaviin tarpeisiin kaikkialla mantereella. Instituutti on edelleen varmistanut, että ohjelmat hyötyvät tarvearvioinnin ja osallistujien palautteen muodossa toteutetusta tutkimuksesta. Ohjelman arviointi, jäljitystutkimukset ja vaikutusten arviointi ovat tärkeä osa ESAMI: n koulutus- ja valmiuksien kehittämisprosessia. Tässä esitteessä esitetyillä koulutusohjelmilla on vahva yhteys hallinnon ja suorituskyvyn parantamisen välillä yksittäisissä ja organisaatiotasolla.

Räätälöityjä ohjelmia toteutetaan asiakkaiden erityisten ongelmien ja ongelmien ratkaisemiseksi. Nämä tehdään normaalisti pyynnöstä ja tilaajille sopivissa paikoissa ja päivinä.

ESAMI käynnisti Executive MBA -ohjelman, joka on osoittautunut varsin onnistuneeksi. Tähän mennessä Business Schoolin ilmoittautuminen on 3600 opiskelijaa, jotka jakautuvat kymmenessä Afrikassa sijaitsevassa kampuksessa.

ESAMI on myös ottanut käyttöön Business Management -ohjelmassa todistus-, tutkintotodistus- ja kandidaatin tutkinto-ohjelmat.

ESAMI: n kyky ja vertailevat edut

Hallinnollisena kehittämiskeskuksena ESAMI on ollut lähentymiskeskus, jossa eri maista tulevat ihmiset jakavat ja vaihtavat kokemuksiaan alueellisissa puitteissa. Instituutin tarkoituksena on parantaa vuorovaikutusta asiakasorganisaatioiden johtamisen ja tehokkuuden parantamiseksi. Yhtenä Afrikan suurimmista alueellisista instituutioista ja johtavista johtajiston kehityksestä ESAMI: n kyky on suurelta osin syvennetty seuraavissa ominaisuuksissa:

 • Sen ydin on erilainen, alkuperäiskansalainen, korkeasti koulutettu ja kokenut ammattitaitoinen henkilökunta, joka ymmärtää maat, joissa he työskentelevät hyvin
 • Menestyvä laitos, jota hallitsevat afrikkalaiset ammattilaiset, jotka tuntevat afrikkalaisen ympäristön ja ovat sitoutuneet sen palveluun.
 • ESAMI: n laaja ja joustava toimeksianto, jota ohjaa dynaaminen johtokunta
 • ESAMI: n taloudellinen omavaraisuusaste koulutus- ja konsultointituloista, joka ei riipu pelastusmahdollisuuksista
 • Henkilöstö, jolla on halukkuus ja sitoutuminen tehokkaaseen parantamiseen ja innovaatioihin.
 • ESAMI: n valmiudet ottaa nopeasti käyttöön ammattitaitoinen henkilökunta, jota täydentävät asiakkaiden lähellä sijaitsevat kenttätoimistot
 • Vuosien kokemus monista eri taustoista ja maista koostuvan asiakaskunnan vuorovaikutuksesta
 • Institutionaalisten ja yksilöllisten yhteyksien verkosto
 • Joustavuus ja valmius sopeutua muuttuvan ympäristön ja odotusten mukaisesti
 • Alueellinen maku ja luonne vastaamaan instituutin toimintaa ja vastaamaan nopeasti erityisiin vaatimuksiin, huolenaiheisiin ja prioriteetteihin.

Sijainnit

 • Arusha

  Headquarters P. O. BOX 3030, Arusha, Tanzânia, , Arusha

  • Nairobi

   ESAMI KENYA 4th Floor International House P. O. Box 566628 – 00200, , Nairobi

   • Dar es Salaam

    ESAMI DAR ES SALAAM 3rd Floor, NIC Investment House P.O. Box 22290, , Dar es Salaam

    • Lusaka

     ESAMI - ZAMBIA 2ND Floor, Superannuation House Ben Bella Road P.O. Box 32132, , Lusaka

     • Kampala

      ESAMI – UGANDA ESAMI Centre, Plot 52 Bombo Road P.O. Box 824, , Kampala

      • Windhoek

       ESAMI – NAMIBIA Cnr Nelson Mandela/Sam Nujoma HIDAS Centre P.O. Box 1836,, 9000, Windhoek

       • Mbabane

        ESAMI – eSWATINI 3RD Floor, Lilunga House Somhlolo Rd P.O. Box 4234, , Mbabane

        • Harare

         ESAMI – ZIMBABWE 6 Bantry Road, Alexandra Park P.O. Box 2627, , Harare

         • Maputo

          ESAMI MOZAMBIQUE No. 657 Floor No. 1 Avenida Julius Nyerere P.O. Box 2077, , Maputo

          • Lilongwe

           ESAMI MALAWI 1st Floor, Development House, City Centre P.O. Box 31127 Lilongwe 3, , Lilongwe

           Kysymyksiä