Keystone logo
European University of Post-Industrial Cities (UNIC)

European University of Post-Industrial Cities (UNIC)

European University of Post-Industrial Cities (UNIC)

Johdanto

European University of Post-Industrial Cities (UNIC) perustettiin vuonna 2020 tavoitteena tarjota osallistava koulutus uudelle opiskelijasukupolvelle. Jälkiteollisissa kaupungeissa sijaitsevien 10 eurooppalaisen yliopiston yhteenliittymä, jota rahoittaa Euroopan komissio, tekee yhteistyötä kaupunkien oppilaitosten kanssa varmistaakseen, että kaupunkikysymykset otetaan huomioon opetuksessa ja tutkimuksessa tavalla, joka on kaikkien oppijoiden saavutettavissa ja osallistava. Allianssi käynnistää ensimmäisen yhteisen maisteritutkintonsa vuonna 2023 ja etsii opiskelijoita, jotka edistävät kaupunkiensa jälkiteollisia muutoksia ja tulevat korkeasti koulutetuiksi tutkinnon suorittaneiksi uusilla tieteenaloilla, jotka vastaavat muuttuvan talouden tarpeisiin Euroopassa ja ympäri maailmaa.

Kampuksen ominaisuudet

European University of Post-Industrial Cities (UNIC) koostuu kymmenestä yliopistosta, jotka sijaitsevat eri maissa eri puolilla Eurooppaa ja edustavat kymmentä erilaista jälkiteollista kaupunkia.

Kaikki kymmenen kumppania jakavat UNIC-identiteetin. Perustuimme jälkiteollisten muutosten aikoina ja olemme vaikuttaneet niihin, kuten Opel Fabricin sulkemiseen Bochumissa, Fordin autotehtaan lopettamiseen Corkissa, Nokian teollisuuden leikkauksiin Oulussa tai alan nopeaan digitalisoitumiseen. satama kaupungin Rotterdamissa ja muita tärkeitä sosiaalisia, taloudellisia ja kulttuurisia muutoksia. Siirtyminen tuotannosta palveluihin johtaa myös monenlaisiin sosiaalisiin, taloudellisiin, kulttuurisiin ja demografisiin muutoksiin. Postiteolliset kaupunkimme ovat tällaisten laajempien muutosten kuumia kohtia Euroopan sosiaalisessa maisemassa. Tämä sisältää muutoksia työmarkkinoilla ja (nuorten) työllisyydessä, muuttoliikemalleissa ja maahanmuuttoon liittyvissä eroissa, vanhoissa ja uusissa eriarvoisuuksissa, uusien teknologioiden vaikutuksissa, uusissa terveysmuutoksissa jne.

  Sijainnit

  • Rotterdam

   Burgemeester Oudlaan,50, 3062 PA, Rotterdam

  • Rotterdam

   Burgemeester Oudlaan,50, 3062 PA, Rotterdam

   • Bilbao

    Unibertsitate Etorbidea,24, 48007, Bilbao

    • Bochum

     Am Einkaufszentrum,1, 44791, Bochum

     • Istanbul

      Sarıyer Rumeli Feneri Yolu, 34450, Istanbul

      • Liège

       Place du 20 Août,7, 4000, Liège

       • Oulu

        Yliopistokatu,9, 90570, Oulu

        • Zagreb

         Unska ulica,3, 10000, Zagreb

         Kysymyksiä