Keystone logo
Faculty of Engineering, The Chinese University of Hong Kong

Faculty of Engineering, The Chinese University of Hong Kong

Faculty of Engineering, The Chinese University of Hong Kong

Johdanto

Deanin viesti

Entisen varapääministerin, professori Charles Kaon, joka tunnetaan myös nimellä ”kuituoptiikan isä” ja fysiikan Nobel-palkinnon myöntäjä, vuonna 1991 perustaman tekniikan tiedekunnan muodostavat maailman johtavat asiantuntijat, jotka ovat alojensa eturintamassa ja sitoutuvat opetuksen ja tutkimuksen huippuosaaminen.

Tiedekunta tarjoaa innovatiivista koulutusta tekniikan opiskelijoillemme. Tällä hetkellä yli 3800 perus- ja jatko-opiskelijalla tarjoamme laajan valikoiman tekoälyn akateemisia ohjelmia: järjestelmät ja tekniikat, biolääketieteen tekniikka, tietotekniikka, tietotekniikka, sähkötekniikka, energia- ja ympäristötekniikka, finanssitekniikka, tietotekniikka, matematiikan ja tietotekniikan, mekaanisen ja automaatiotekniikan sekä järjestelmien ja tekniikan hallinnan. Rikastaaksesi opiskelijoiden oppimiskokemuksia, tarjoamme erilaisia tapoja saada opiskelijat mukaan oppimiseen, kuten käytännön kokemuksia, altistumista tekniikan yrittäjyydelle, opintomatkoja, kansainvälistä vaihtoa, perustutkintoa suorittavaa kesäharjoittelua ja harjoittelua.

Tiedekunta on tunnustettu kansainvälisesti hyvin huippuosaamisesta tekniikan tutkimiseen. Maailmanluokan laboratoriomme ja tilamme mahdollistavat erinomaisen tutkimuksen suorittamisen. Olemme tehneet tiivistä yhteistyötä hallituksen ja teollisuuden kanssa uuden teknologian kehittämiseksi vastaamaan yhteiskunnan tarpeita ja parantamaan ihmiskunnan laatua. Noin 25 vuotta sitten CUHK oli edelläkävijä Hongkongin Internet-infrastruktuurissa ja kehityksessä. Se, että yli 80% nykyisestä Hongkongin Internet-liikenteestä kulkee edelleen CUHK: n viestintälaitteiden kautta, on todistus ja perintö uraauurtavasta ja jatkuvasta panoksestamme Hong Kongiin. Nykyään tekoäly (AI) on valmis muuttamaan elämämme kaikkia näkökohtia. HK: n ensimmäisen Unicorn-startupin, SenseTime, valtava menestys korostaa johtavaa asemaamme AI-alueella. Tekniikan kansainvälisissä sijoituksissa olemme maailman parhaimpia. Reuters on juuri nimennyt CUHK: n innovatiivisimmaksi yliopistoksi Hongkongissa.

Teollinen vallankumous ja tietokausi ovat muuttaneet historian kulkua. Insinöörit kantavat kasvavaa vastuuta ihmiskunnan parantamisesta. Olemme nyt "neljännen teollisen vallankumouksen" partaalla, sulauttamalla fyysinen, digitaalinen ja biologinen maailma. Asioiden Internetin, tekoälyn, robotiikan, tietotekniikan, biotekniikan, materiaalitekniikan, mikroelektroniikan, itsenäisten ajoneuvojen, edistyneen valmistuksen ja nanoteknologian lähentyminen on tarkoitus häiritä kaikkia nykyajan elämän aloja ja kaikkia näkökohtia. CUHK Engineeringin on toimittava yhdessä muiden tiedekuntien kanssa avainasemassa neljännen teollisen vallankumouksen muotoilussa. Tulevina vuosina jatkamme vahvaa opetus- ja tutkimusosaamisemme vahvistamista sekä vastaamme maailman edessä oleviin suuriin haasteisiin.

Minulla on kunnia saada mahdollisuus toimia CUHK: n teknillisen tiedekunnan dekaanina. Odotan innolla yhteistyötä erittäin lahjakkaiden kollegoiden kanssa jatkuvan huippuosaamisen saavuttamiseksi tutkimuksessa ja koulutuksessa, jotka edistävät Hong Kongia, Kiinaa ja maailmaa.

Tekniikan dekaani

Professori Martin DF Wong (黃 定 發 教授)

Choh-Ming Li tietotekniikan ja tekniikan professori

ACM Fellow, IEEE Fellow

133375_IMG_9758-Crop.jpg

Tiedekunnan lähetys

Tekniikanalan tiedekunta

Tekniikan tiedekunnan perusti vuonna 1991 professori Sir Charles Kao, entinen CUHK: n varapuheenjohtaja ja kuituoptisen viestinnän kummisetä. Se on huipputeknisen tutkimuksen ja teknologian siirron keskus ja tehokas koulutuskenttä insinööreille. Sen vahva professuuriyhdyskunta koostuu muun muassa Kiinan tiedeakatemian akateemikoista, IEEE-tutkijoista ja ensimmäisestä kiinalaisesta tutkijasta, joka voitti arvostetun Turing-palkinnon. Opiskelijat saavat hyvän insinöörikoulutuksen tiukan tekniikan kandidaatin ja muiden opinto-ohjelmien sekä huipputeknisten palveluiden kautta. Rikas opiskelija-elämä ja runsas vaihto- ja käytännön työ-opiskelu-mahdollisuudet yhdistävät tämän koulutuksen lisäarvoa ja avaavat valtavia uranäkymiä Hongkongissa ja muualla maailmassa tekniikan tutkinnon suorittaneille.

Tiedekunnan tehtävä

Teknillinen tiedekunta on sitoutunut tulevien johtajien koulutukseen tekniikan suhteen, tiedon etsimiseen modernin tekniikan rajalla ja tekniikan soveltamiseen yhteiskunnan ja ihmisen tarpeiden täyttämiseksi.

133379_CUCampus2013-3.jpg

kunnioitus

Maailmanluokan tutkijat

35 IEEE-jäsentä, US NAE: n jäsen, CAE: n jäsenet jne.

Erinomaiset saavutukset opiskelijoille

Microsoft Research Asia -apurahan, Google PhD -apurahan, Google Anita Borgin muisto -stipendin, IBM PhD -apurahan voittajat

Elävä tutkimusympäristö

133376_entrance_1_high.jpg

Miksi CUHK?

  • Hongkongin suurin kampus (137,3 hehtaaria)
  • Sijaitsee Hongkongin tiedepuiston vieressä
  • Reutersin Aasian innovatiivisimmat yliopistot: 1. sija Hongkongissa vuosina 2016 - 2019
  • ARWU: n suosituimmat yliopistot Suur-Kiinassa: 1. Hongkongissa, 3. Suur-Kiinassa
  • QS World University Rankings: Aasiassa 10., 46. maailmanlaajuisesti
  • QS World University Rankings aiheittain 2019: 23 henkilöä sijoittui 50 parhaan joukkoon maailmassa
  • Times Higher Education Rankings: 7. Aasiassa, 57. maailmanlaajuisesti

Sijainnit

  • Ma Liu Shui

    Ma Liu Shui, Hongkong

Kysymyksiä