Keystone logo
Faculty of Architecture and Design, Slovak University of Technology in Bratislava

Faculty of Architecture and Design, Slovak University of Technology in Bratislava

Faculty of Architecture and Design, Slovak University of Technology in Bratislava

Johdanto

Tiedekunta
tutkimus
tutkimus
Kansainvälinen toiminta
Arkkitehtuurin opetus STU: ssa aloitettiin vuonna 1946 arkkitehtuurin ja rakennustekniikan laitoksena. Vuonna 1976 aloitti toimintansa riippumaton arkkitehtuuritieteellinen tiedekunta.

Yliopistollisissa opinnoissamme kaikissa opintovaiheissa ja muodoissa noin 17 000 paikallista ja ulkomaista opiskelijaa korkeakouluissa ja instituuteissa, jotka sijaitsevat Bratislavassa ja Trnavassa.


STU on tutkimuslähtöinen yliopisto. Olemassaolonsa aikana se on edistänyt merkittävästi tieteellisen tiedon kehittämistä, levittämistä ja käyttöä.


Kansainvälinen yhteistyö on merkittävä alue, joka perustuu vuorovaikutteiseen kontaktiin eri puolilla maailmaa sijaitsevien oppilaitosten ja tutkimuslaitosten kanssa. Se keskittyy yhteishankkeisiin EU: n puitteissa.

Arkkitehtuurin opetus STU: ssa alkoi vuonna 1946, jolloin arkkitehtuurin tiedekunta (FA) oli uusin lisäys Slovakian teknillisen yliopiston (STU) tiedekuntaan. Tuolloin arkkitehtuurin ja rakennesuunnittelun laitos perustettiin osana Slovakian ammattikorkeakoulun (SVŠT) rakennustekniikan osastoa, jota nykyään kutsutaan rakennustekniikan tiedekunnaksi. Seuraavien seitsemänkymmenen vuoden aikana tiedekunta on muuttunut elintärkeäksi ja kilpailukykyiseksi laitokseksi ja palvelee yli 1000 opiskelijaa vuosittain. Vaikka muotoilun opinto-ohjelmat ovat olleet katon alla yli 25 vuoden ajan, vuonna 2020 Design on saavuttanut myös laitoksen virallisen arvon. Arkkitehtuurin tiedekunta on nimetty uudelleen ja syyskuusta 2020 lähtien arkkitehtuurin tiedekunta on aloittanut uuden yhteisen historiansa kirjoittamisen.

Nykyään arkkitehtuurin tiedekunta STU on Slovakian tasavallan suurin arkkitehtien ja suunnittelijoiden oppilaitos. Tiedekuntaprofiili heijastaa yliopiston periaatteita ja asettaa edellytyksen ammatilliselle suoritukselle kotimaassa ja EU: n puitteissa. Tässä suhteessa on selvä suuntaus valmistella arkkitehteja, kaupunkisuunnittelijoita ja suunnittelijoita luovissa puitteissa. Nykyinen kaksivuotinen opiskelujärjestelmä keskittyy valmistuvan valmiuteen. Tietoisuus taiteen ja teorian aiheista korostuu, samoin kuin erilaisissa teknisissä ja muotoilussa aiheissa kaupunkisuunnittelusta sisustukseen.

133912_19243099_1079581128853671_5558553825703417584_o.jpg

133907_19221677_1079540255524425_8550423801749395434_o.jpg

133910_21.jpg

Kampuksen ominaisuudet

Arkkitehtuurin ja muotoilun tiedekunta sijaitsee rakennuksessa, jonka on suunnitellut Emil Belluš, 1900-luvun tärkein slovakialainen arkkitehti ja koulun perustaja, jonka mukaan sali "Professori Belluš" (asuu korkeakoulussa) on nimetty. Tällaisten luentoluokkatiloja, studioita, atk-tiloja ja tiedekunnan kirjastoa, jossa on merkittäviä ammattikirjoja ja lehtiä (monet ovat kansainvälisestikin arvostettuja), voidaan hyödyntää luovien kykyjen ja ammatillisten taitojen kehittämiseen.

Tukikeskukset

Palvelukeskukset ja tilat, jotka tukevat Slovakian teknillisen yliopiston arkkitehtuurin ja suunnittelun tiedekunnan toimintaa.

Kirjasto

Bratislavan Slovakian teknillisen yliopiston arkkitehtuurin ja muotoilun tiedekunnan kirjasto ( FAD STU ) on akateeminen kirjasto, jossa on pitkälle erikoistuneita aineistoja, jotka sisältävät kotimaista ja ulkomaista kirjallisuutta (kirjat, käsikirjoitukset, aikakauslehdet, sanakirjat, väitöskirjat jne.) Kirjasto tarjoaa käyttäjilleen monia etuja - ilmainen pääsy kaikkiin kirjastokantoihin (mukaan lukien pääsy kansainvälisiin online-kokotekstitietokantoihin tai ammattilehtien sähköisiin versioihin), pääsy uusimpaan opetettujen opinto-ohjelmien aiheiden mukaan hankittuun kirjallisuuteen tiedekunnassa modernit kirjasto- ja tietopalvelut (kirjaston online-luettelo, itsepalvelukopio- ja skannauskoneet, ilmainen Wi-Fi-yhteys), mukava opiskelu- ja työskentelyalue.

CEDA (Suunnittelu kaikille)

Suunnittelukeskus kaikille perustettiin Slovakian teknillisen yliopiston arkkitehtuurin tiedekuntaan Bratislavaan kesäkuussa 2007. Sen tehtävänä on luoda saumaton rakennettu ympäristö, jota kaikki ihmiset voivat käyttää iästä riippumatta. koko tai kyky.

CEDA on omistautunut universaalin suunnittelun periaatteelle, joka antaa Slovakian ihmisille mahdollisuuden integroitua inhimillisten erojen huomioon ottavaan yhteiskuntaan ja olla vuorovaikutuksessa ympäristönsä kanssa parhaan kykynsä mukaan.

Kehon tietoinen laboratorio

BCD Lab on Body Conscious Designiin erikoistunut tutkimus- ja koulutuskeskus, joka sijaitsee STU:n arkkitehtuurin ja muotoilun tiedekunnassa Bratislavassa. Se tarjoaa erikoistunutta koulutusta ja tutkimusta suunnittelun ja arkkitehtuurin alalla. Tämä tutkimuskeskus kokoaa yhteen arkkitehteja, muotoilijoita, opettajia, opiskelijoita, tutkijoita ja toimijoita eri aloilta – sisustussuunnittelusta, arkkitehtuurista, ergonomiasta, neuroergonomiasta, yhteiskuntatieteistä ja lääketieteestä.

BCD Lab on monialainen tutkimusryhmä, joka keskittyy kehotietoiseen suunnitteluun – ihmisen ja ympäristön väliseen suhteeseen. Jäsenemme ovat suunnittelun, arkkitehtuurien, ergonomian, neuroergonomian, yhteiskuntatieteiden ja lääketieteen asiantuntijoita.

Kestävän ja tehokkaan arkkitehtuurin keskus – "Arkkitehtuuri 2020"

Kestävän ja tehokkaan arkkitehtuurin keskus - "Arkkitehtuuri 2020" (jäljempänä A2k20) on tutkimus ja koulutus Arkkitehtuurin ja suunnittelun tiedekunnassa. Se on tiedekunnan erikoistunut osasto, joka harjoittaa arkkitehtisuunnittelua koskevaa tutkimus- ja koulutustoimintaa, joka täyttää rakennusten energiatehokkuusdirektiivin 2010/31 / EU kriteerit uusille rakennuksille vuoden 2020 jälkeen painottaen kestävyyttä ja ympäristön kunnioittamista. ympäristöön.

A2k20 yhdistää tutkijoita eri instituuteista (ja lopulta muista tiedekunnista ja instituutioista) yhteistyössä iEPD: n (Passiivitaloinstituutti), SKGBC: n (Slovakian Green Building Council), ArTUR: n (kestävän kehityksen arkkitehtuuri) ja muiden ammatillisten organisaatioiden kanssa.

Koulutus- ja tutkimuskeskus Banská Štiavnicassa

Arkkitehtuurin ja muotoilun tiedekunta tarjoaa myös mahdollisuuksia keskittyneeseen työskentelyyn erikoistuneessa koulutus- ja tutkimuskeskuksessaan Unescon kulttuuriperintöluetteloon kuuluvan Banská Štiavnican kaupungin sydämessä. Aidossa historiallisessa talossa (oikeasti opiskelijoiden entisöimässä) tiedekunta voi majoittua jopa 30 opiskelijaa ja 10 työntekijää työpajojen tai erikoiskurssien aikana ympäri vuoden.

  Pääsymaksut

  Sijainnit

  • Bratislava

   Námestie slobody 19, 81245, Bratislava

  Kysymyksiä