Keystone logo
Maastricht University, Faculty of Health, Medicine & Life Sciences Työterveyden ja kestävän työn maisteri
Maastricht University, Faculty of Health, Medicine & Life Sciences

Työterveyden ja kestävän työn maisteri

Maastricht, Alankomaat

1 up to 2 Years

Englanti

Täysaikainen, Osa-aikainen

01 May 2025*

Sep 2025

EUR 32 000 / per year **

Kampuksella

* EU:n ulkopuoliset hakijat | 1. kesäkuuta EU:n hakijat

** lakisääteinen kokoaikamaksu (lakisääteinen osa-aikamaksu: 1 801 €) + 19 100 € institutionaalinen maksu.

Johdanto

Oletko kiinnostunut työterveyshuollon, organisaatiotieteen ja terveyskasvatuksen yhdistelmästä? Haluaisitko neuvoa organisaatioita ja poliittisia päättäjiä työntekijöiden terveyteen ja kestävään työllistyvyyteen liittyvissä kysymyksissä? Haluaisitko auttaa ihmisiä pysymään terveinä ja tuottavina koko työuransa ajan, samoin kuin ihmisiä, joilla on kroonisia sairauksia ja muita vammoja? Silloin olisi hyödyllistä, jos harkitsisit työterveyden ja kestävän työn maisterin tutkintoa.

Ohjelmassa yhdistyvät terveyttä ja työelämään osallistumista koskevat teoriat ja käytännön harjoittelu, jonka avulla voit laatia ja toteuttaa terveysstrategioita ja -interventioita. Opit myös, miten voit arvioida näitä strategioita ja interventioita. Lukuvuodesta 2022/2023 alkaen ohjelma päivitetään vastaamaan työn, terveyden ja uran nykyisiä haasteita sekä muuttuvaa työelämää. Valmistuttuasi sinulla on kaikki tiedot ja taidot, joita tarvitset työterveyshuollon konsultoinnin, johtamisen, poliittisen päätöksenteon ja tutkimuksen alalla.

Nopeat faktat

  • Parasta kolmesta maailmasta: työterveyshuolto, organisaatiotiede ja työntekijöiden terveyden edistäminen
  • Vahva painotus käytännön taitojen koulutukseen
  • Bio-psykososiaalinen lähestymistapa terveyteen ja työelämään osallistumiseen
  • 1 vuoden kokopäiväinen tai 2 vuoden osa-aikainen, opetetaan englanniksi
  • Opiskelukuormitus viikossa, kokopäiväinen ohjelma: 12-14 tuntia opetusta, 6 tuntia ryhmätyötä, 16-18 tuntia itsenäistä opiskelua; osa-aikainen ohjelma: yksi päivä viikossa
  • Alkaa syyskuussa

Miksi tämä ohjelma?

Kestävä työ on noussut viime vuosina asialistan kärkeen. Hallitukset ja yritykset tarvitsevat työntekijöitä, jotka pysyvät terveinä ja tuottavina koko työuransa ajan. Työntekijöiden hyvä terveys ja ihmisarvoinen työ kuuluvat myös YK:n kestävän kehityksen tavoitteisiin, ja tarvitaan kiireellisiä toimia. Miten luomme ihmisarvoisia työpaikkoja, joissa yksilö ja työ sopivat hyvin yhteen? Miten työ- ja perhe-elämä saadaan tasapainoon? Miten säilyttää työntekijöiden terveys, työllistettävyys ja toimintakyky vuosien ajan jatkuvasti muuttuvilla työmarkkinoilla ja sosiaalipolitiikassa? Näihin ajankohtaisiin kysymyksiin perehtyneille asiantuntijoille on todellista tarvetta - ja työmarkkinoita.

Työterveys ja kestävä työ keskittyy terveyteen, hyvinvointiin ja työllistyvyyteen koko elinkaaren ajan. Opit punnitsemaan työntekijöiden, perheiden ja yritysten erilaisia etuja. Sinulle opetetaan työn ja sosiaalisen hyvinvoinnin muuttuvaa maailmaa ja sitä, miten voit vastata siihen. Tämän mukaisesti kehität ja arvioit huippuluokan interventioita ja strategioita kestävän työelämän edistämiseksi.

Monialainen ja käytännönläheinen ohjelma

Työpaikalla kohdattavat terveysongelmat ovat hyvin erilaisia. Suuri työmäärä voi aiheuttaa stressiä, puutteellisesti suunniteltu työpaikka voi aiheuttaa fyysisiä ongelmia, ja joillekin työntekijöille kehittyy uran aikana kroonisia sairauksia. Ne voivat olla yhtä monenlaisia. Sinua saatetaan pyytää antamaan strategista neuvontaa, laatimaan terveyspolitiikkaa tai käsittelemään yksittäistapauksia.

Ohjelma tarjoaa siksi sinulle monialaista ja käytännön koulutusta, jossa yhdistyvät eri maailmojen parhaat puolet. Opit työterveyshuollosta, organisaatio- ja politiikkatieteestä sekä terveyden edistämisestä. Yhdistämällä tämän erityisiin viestintä- ja taitokoulutusistuntoihin opit muotoilemaan, toteuttamaan ja arvioimaan näyttöön perustuvia interventioita. Ohjelman monipuolisuus varmistaa, että sinulla on kaikki tiedot, joita tarvitset monien erilaisten tilanteiden käsittelemiseen myöhemmin urasi aikana.

Työkalupakki OHSW-ammattilaiselle

Saat ajantasaista tietoa ajankohtaisista aiheista, kuten muuttuvasta työelämästä ja sosiaalihuollosta, työ- ja yksityiselämän tasapainosta, työhön sitoutumisesta, terveyden edistämisestä, työelämän pidentämisestä sekä työntekijöiden mielenterveys- ja fyysisistä terveysongelmista. Jotta saisit paremman otteen näistä aiheista, sinua koulutetaan soveltamaan bio-psykososiaalista lähestymistapaa työelämään osallistumiseen, moraaliseen tapausharkintaan ja näyttöön perustuvaan työterveyshuoltoon.

Työterveyden ja kestävän työn maisterikoulutuksessa painotetaan erityisesti koulutusta, jonka tavoitteena on antaa työterveys- ja työterveysalan ammattilaiselle käytännön taitojen työkalupakki, jonka avulla hän pystyy siirtämään teoreettisen tiedon käytäntöön. Maisteriohjelmassa voidaan erottaa kolme pääkoulutuslinjaa, joilla kullakin on oma panoksensa tasapainoiseen työkalupakin sisältöön: 1. Biopsykososiaalinen lähestymistapa työelämään osallistumiseen: ICF-linja; 2. Näyttöön perustuva työterveyslinja; ja 3. Näyttöön perustuva työterveyslinja. Interventio- ja viestintätaidot. Sinulle opetetaan myös työterveyden ja kestävän työn alan tutkimuksessa tarvittavia asianmukaisia menetelmiä. Valmistuttuasi olet siis täysin ajan tasalla uusimmista huipputekniikoista.

Työterveyden ja kestävän työn tutkimus Maastrichtin yliopistossa

Maastrichtin yliopiston terveys-, lääke- ja biotieteiden tiedekunta tarjoaa erinomaisen opiskeluympäristön, sillä sillä sillä on pitkät perinteet terveysalan tutkimuksessa. Useissa tutkimusohjelmissa keskitytään työn, terveyden ja uran eri näkökohtiin. Merkittäviä esimerkkejä ovat mm:

  • Laajamittainen prospektiivinen kohorttitutkimus ikääntyvien työntekijöiden terveyteen ja työelämään osallistumiseen vaikuttavista tekijöistä. Tutkimuksessa selvitetään sekä työurien pidentämistä helpottavia tekijöitä että esteitä erikseen asiaankuuluvien työntekijöiden alaryhmien osalta (esim. ammattinimike/ala, sukupuoli, kroonisesti sairaat tai vuorotyöntekijät).
  • Intervention "Healthy HR" arviointi, joka on vuoropuhelupohjainen online-työkalusarja alempana koulutettujen työntekijöiden terveyden ja kestävän työllistettävyyden parantamiseksi.
  • Laadullinen tutkimus terveydenhuollon ja koulutusalan johtajien keskuudessa siitä, havaitsevatko he alaistensa keskuudessa varhaisia merkkejä työuupumuksesta ja ryhtyvätkö he toimenpiteisiin burn-outin ehkäisemiseksi.
  • Kvalitatiivinen tutkimus sairaalassa työskentelevistä terveydenhuollon työntekijöistä, jotka antavat työhön liittyvää hoitoa kroonisista sairauksista kärsiville potilaille, esteistä ja helpottajista sekä siitä, mitä he tarvitsevat tämän hoidon antamisen parantamiseksi.

Näistä tutkimushankkeista saatua tietoa käytetään työterveyden ja kestävän työn kursseilla.

Pääsymaksut

Apurahat ja rahoitus

Opetussuunnitelma

Ohjelman lukukausimaksu

Uramahdollisuudet

Ohjelman tarjonta

Tietoja koulusta

Kysymyksiä