Keystone logo
© © University of Lille
Ghent University - Faculty of Pharmaceutical Sciences

Ghent University - Faculty of Pharmaceutical Sciences

Ghent University - Faculty of Pharmaceutical Sciences

Johdanto

Gentin yliopisto on 100 parhaan yliopiston joukossa ja yksi Belgian suurimmista yliopistoista. 11 tiedekuntaamme tarjoavat yli 200 kurssia ja syvällistä tutkimusta useilla tieteenaloilla. Gent University Global Campus on myös ensimmäinen eurooppalainen yliopisto Songdossa, Etelä-Koreassa.

Mitä Gentin yliopisto tarkoittaa?

Gentin yliopisto on moniarvoinen yliopisto, joka on avoin kaikille ideologisesta, poliittisesta, kulttuurisesta tai sosiaalisesta taustasta riippumatta. Uskontunnustuksemme on "Uskalla ajatella".

Gentin yliopisto perustettiin vuonna 1817. Vuonna 2017 Gentin yliopisto täytti 200 vuotta.

Yli 49 000 opiskelijan ja 15 000 työntekijän 100 parhaan yliopiston joukossa olemme yksi Hollannin kielialueen suurimmista yliopistoista, joka sijaitsee Belgian Flanderissa. Gent University Global Campus on myös ensimmäinen eurooppalainen yliopisto Songdossa, Etelä-Koreassa.

11 tiedekuntaamme tarjoavat yli 200 kurssia ja syvällistä tutkimusta useilla tieteenaloilla. Useat tutkimusryhmämme, keskuksemme ja laitoksemme ovat tunnettuja maailmanlaajuisesti sellaisilla aloilla kuin biotekniikka, vesiviljely, mikroelektroniikka, historia, ...

Vuonna 2017 Gentin yliopisto täytti 200 vuotta. Yliopistomme on viimeisten 200 vuoden aikana nähnyt monia merkittäviä tiedemiehiä, ministereitä ja jopa Nobel-palkinnon saajia henkilöstönsä ja alumniensa joukossa.

Tilastot

Kansainvälisiä faktoja ja lukuja

Kansainväliset opiskelijat

Joka vuosi yhä useammat kansainväliset opiskelijat valitsevat Gentin yliopiston opiskeluunsa. Yli 6 800 ulkomaalaista opiskelijaa (14 % koko opiskelijaväestöstä), mukaan lukien vaihto-opiskelijat, opiskeli Gentin yliopistossa lukuvuonna 2019-2020.

Euroopan alkuperämaiden viisi parasta ovat Alankomaat, Italia, Espanja, Saksa ja Ranska. EU:n ulkopuolisia maita edustaa vahvasti Aasian tilanne: Kiina, Intia, Turkki ja Iran.

Suurin osa ulkomaisista opiskelijoista vastaanottaa tekniikan ja arkkitehtuurin, luonnontieteiden ja biotieteiden tekniikan tiedekunnat.

Erasmus-vaihto-opiskelijat

Erasmus+ -ohjelma on tunnetuin opiskelijoiden ja henkilökunnan liikkuvuuden ohjelma Euroopassa ja Gentin yliopiston tärkein vaihto-rahoitusohjelma.

Lukuvuonna 2019-2020 yli 1 850 Gentin yliopiston opiskelijaa vietti osan opinnoistaan ulkomailla (heistä 1 037 Erasmus+ -ohjelman puitteissa). Näkyvimmät kohteet ovat Alankomaat, Espanja, Ranska, Saksa ja Italia.

Joka vuosi Gentin yliopisto toivottaa myös vaihto-opiskelijat tervetulleiksi. Vuosina 2019-2020 yli 1 450 vaihto-opiskelijaa 61 maasta valitsee Gentin yliopiston opiskeluunsa. Suosituimmat alkuperämaat ovat Italia, Espanja, Saksa, Ranska ja Kiina.

PhD

Gentin yliopistossa oli vuosina 2019-2020 5 183 tohtoriopiskelijaa, joista 46 % oli muun kuin Belgian kansalaisuus.

Kansainväliset tohtoriopiskelijamme ovat enimmäkseen aktiivisia eksaktien tieteiden parissa: Bioscience Engineering, Engineering ja Architecture ja Sciences ovat hallitsevia tiedekuntia. Ne ovat yleensä peräisin Kiinasta, Alankomaista, Italiasta, Iranista ja Intiasta.

Kansainväliset työntekijät

Gentin yliopistossa työskentelee noin 9 000 henkilöä ja yliopistollisessa sairaalassa 6 000 työntekijää. Jopa 12 prosenttia tästä määrästä on muiden kuin Belgian kansalaisia.

    Sijainnit

    • Ghent

      Ottergemsesteenweg,460, 9000, Ghent

      Kysymyksiä