Keystone logo
German University of Technology in Oman

German University of Technology in Oman

German University of Technology in Oman

Johdanto

Saksan teknillisen yliopiston (GUtech) historiaa voidaan jäljittää vuoteen 2003, jolloin visionäärinen Omanis suunnitteli korkealaatuisen teknillisen yliopiston perustamista Omaniin. Tätä näkemystä innoittivat Hänen Majesteettinsa Sultan Qaboosin ohjeet yksityisten sijoittajien tarjoamasta laadukasta korkeakoulutusta Omanissa.

RWTH Aachenin yliopistoa Saksassa lähestyttiin tarkoituksena tuoda saksalaista huippuosaamista Omaniin. Muutaman vuoden keskustelun ja neuvottelujen jälkeen perustajat olivat valmiita aloittamaan toimintasuunnitelman yliopiston perustamiseksi. Elokuussa 2006 Oman Educational Services LLC (OES), Omanin sulttaanilaitoksen alainen osakeyhtiö, perustettiin perustamaan yliopiston virallisesti. OES on myös oikeushenkilö, joka vastaa tuleviin hankkeisiin liittyvän koulutuksen aloittamisesta.

RWTH Aachenin yliopiston ja OES: n välinen yhteistyösopimus allekirjoitettiin joulukuussa 2006, ja sillä avattiin tie yksityisen yliopiston perustamiseen Omanin sulttaanissa. Tämä vahvisti perustan kaikelle, mitä perustaja suunnitteli: Omanin korkeatasoinen teknillinen yliopisto. Erityisesti sopimuksessa luotiin puitteet OES: n ja RWTH Aachenin yliopiston yhteistyölle akateemisten opetussuunnitelmien, laadunvarmistuksen ja asiantuntemuksen kannalta sekä teknisen yliopiston perustamisessa. Kaikki GUtech-ohjelmat on kehitetty GUtechin yhteistyössä RWTH Aachenin yliopiston kanssa Saksassa.

Näkemys

German University of Technology in Oman (GUtech) pyrkii tulemaan johtavaksi teknilliseksi yliopistoksi Omanissa ja laajemmalla alueella siten, että määritellään korkeimmat koulutuksen, tutkimuksen ja innovoinnin vaatimukset.

Tehtävä

GUtech tarjoaa opiskelijoille korkeakoulututkinnon ja sosiaalisesti vastuullisen tutkinnon suorittaneiden koulutuksen, jota ohjaa saksalainen huippuosaaminen tieteen ja teknologian alalla ja joka perustuu Omanin kulttuuriin ja perintöön. Yliopisto edistää luovaa ja kriittistä ajattelua tutkimuksen ja kehityksen edistämiseksi ja täten pyrkii palvelemaan yhteiskuntaa kokonaisuutena.

arvot

GUtech on sitoutunut eettisiin periaatteisiin kaikissa sitoumuksissaan. Erityisesti yliopisto toivottaa molempien sukupuolten opiskelijat ja työntekijät, kaikki etniset, maantieteelliset, kulttuuriset ja uskonnolliset taustat. Yliopisto rohkaisee assosiaatiota rauhassa ja suvaitsevaisuudessa ja suhtautuu myönteisesti Omanin ja Saksan väliseen kulttuurienväliseen vaihtoon.

Sijainnit

  • Muscat

    German University of Technology in Oman, , Muscat

Kysymyksiä