Keystone logo
© Hanken School of Economics
Hanken School of Economics

Hanken School of Economics

Hanken School of Economics

Johdanto

Hanken School of Economics (HSE), yksi Pohjoismaiden vanhimmista kauppakorkeakouluista, perustettiin yli sata vuotta sitten. Nykyään Hanken on Suomen ainoa itsenäinen kauppakorkeakoulu. Strategiamme sisältää koulun profiloinnin aidosti kansainväliseksi ja tutkimuslähtöiseksi kauppakorkeakouluksi, jolla on läheiset siteet yritysmaailmaan. Tarjoamme akateemisia ohjelmia kaikilla tasoilla (LUK, MSc ja Ph.D) kahdella paikkakunnalla, Helsingissä ja Vaasassa. Hanken School of Economics on kolme arvostetuinta kansainvälistä kauppakorkeakoulujen akkreditointia: EQUIS, AACSB ja AMBA. Vain yksi prosentti maailman kauppakorkeakouluista on saavuttanut tämän.

Hanken on kauppakorkeakouluna vankka perusta, jonka kansainvälinen tunnustus näkyy kansainvälisessä akkreditoinnissa, vakaassa taloudellisessa perustassa sekä arvokkaat kansalliset ja kansainväliset verkostot, jotka tukevat kansainvälisiä huippututkimus- ja kilpailukykyisiä koulutusohjelmiamme. Arvostamme akateemisia ja yrityskumppaneitamme ja varmistamme, että Hanken tutkijat ja opiskelijat saavat ensiluokkaisen koulutuksen samalla kun rakennamme mielekkäitä ammatillisia ja henkilökohtaisia verkostoja.

Hanken – kansainvälinen kauppakorkeakoulu, jolla on vahvat yhteydet liiketoimintaan ja yhteiskuntaan

Tervetuloa! Täältä löydät tietoa Hanken .

Hanken School of Economics , yksi Pohjoismaiden vanhimmista kauppakorkeakouluista, perustettiin yli sata vuotta sitten. Nykyään Hanken on Suomen ainoa itsenäinen kauppakorkeakoulu. Strategiamme sisältää koulun profiloinnin aidosti kansainväliseksi ja tutkimuslähtöiseksi kauppakorkeakouluksi, jolla on läheiset siteet yritysmaailmaan. Tarjoamme akateemisia ohjelmia kaikilla tasoilla (LUK, MSc ja Ph.D) kahdella paikkakunnalla, Helsingissä ja Vaasassa.

Hanken tutkimusta tehdään kaikilla osastoilla, painopisteenä on neljä valittua vahvuusaluetta. Monet tutkijoistamme ovat alansa ehdotonta eturintamassa. Yhteistyömme yritysmaailman kanssa näkyy yhteisinä tutkimusprojekteina, aktiivisessa vuorovaikutuksessa kumppaniohjelmamme kautta sekä avokätisessä tuessa, jota saamme varainhankinnassamme.

Hanken on ensimmäinen yliopisto Suomessa, joka otti pakollisen lukukauden ulkomailla kiinteänä osana opetussuunnitelmaa. Opiskelijoille tarjotaan näin ainutlaatuinen mahdollisuus luoda kansainvälisiä verkostoja elämäänsä vaihto- tai harjoittelujakson kautta ulkomailla. Näitä elinikäisiä verkostoja luodaan sekä kansainvälisesti että Hanken . Ne läpäisevät opinnot ja niillä on tärkeä rooli alumniemme erinomaisessa sijoittumisessa kansainvälisille työmarkkinoille. Huolehdimme alumniverkostomme ja -toiminnallamme myös siitä, että Hanken rakennettu verkosto ja siteet Kouluun säilyvät ja laajenevat valmistumisen jälkeen.

Hanken on kauppakorkeakouluna vankka perusta, jonka kansainvälinen tunnustus näkyy kansainvälisessä akkreditoinnissa, vakaassa taloudellisessa perustassa sekä arvokkaat kansalliset ja kansainväliset verkostot, jotka tukevat kansainvälisiä huippututkimus- ja kilpailukykyisiä koulutusohjelmiamme. Arvostamme akateemisia ja yrityskumppaneitamme ja varmistamme, että Hanken tutkijat ja opiskelijat saavat ensiluokkaisen koulutuksen samalla kun rakennamme mielekkäitä ammatillisia ja henkilökohtaisia verkostoja.

Strategia: Hanken 2030 – Kansainvälisen Suomen ja kestävän maailman puolesta

Hanken School of Economics uusi strategia, Hanken 2030 – Kansainvälisen Suomen ja kestävän maailman puolesta, hyväksyttiin Hanken hallituksessa 13.12.2023.

Hanken strateginen kehys

Strategia sisältää Hanken mission ja vision sekä Hanken -yhteisön arvot.

Hanken 2030 -strategia määrittelee Hanken strategiset tavoitteet. Missio määrittelee Hanken ydintehtävän ja visio Hanken pitkän aikavälin tavoitteet.

Se sisältää myös viisi integroitua alastrategiaa, joilla kullakin on omat tavoitteensa.

 • koulutus
 • tutkimus
 • Yhteiskunnallinen sitoutuminen
 • Kestävyys ja vastuullisuus
 • Mahdollisuudet

Lisäksi strategiassa yksilöidään viisi vuodesta 2024 eteenpäin toteutettavaa aloitetta, jotka tukevat strategian yleistä toteuttamista.

Strateginen toimintasuunnitelma laaditaan vuoden 2024 ensimmäisellä neljänneksellä ja se sisältää tunnusluvut, joita Hanken hallitus seuraa säännöllisesti ja jota käytetään kehityksen seurantavälineenä.

Kampuksen ominaisuudet

IT-palvelut Hanken

Tietoa Hanken WLANista, käyttöoikeuksista/tunnuksesta, tulostamisesta ja kopioinnista sekä Hanken käyttämistä järjestelmistä ja ohjelmistoista löydät IT-sivuilta.

Hanken tarjoaa useita IT-palveluita sinulle opiskelijana tai Hanken opettajana tai henkilökunnalla. Monet palvelut ovat käytettävissäsi vasta Hanken käyttäjätunnuksella ja salasanalla kirjautumisen jälkeen. Lukukaudelle ilmoittautuneena opiskelijana tai työntekijänä sinulla on oikeus käyttäjätunnukseen. Se avautuu uuteen ikkunaan

Ennen opintojen alkamista saat sähköpostiisi tiedon siitä, kuinka voit aktivoida käyttäjätunnuksesi. Kun sinulla on tarvittavat tiedot, voit jatkaa tilisi aktivointia. Käyttäjätunnuksesi on käytettävissä vain, jos sinulla on aktiivinen opiskeluoikeus opintorekisterissä.

Hanken Business Lab

"Missiomme on auttaa startup-yrityksiä, laajenevia yrityksiä, voittoa tavoittelemattomia järjestöjä ja yksityishenkilöitä saavuttamaan merkittävää kasvua."

Hanken Business Lab on uusi yrityshautomomuoto, jonka tavoitteena on auttaa start-up-yrityksiä, laajenevia yrityksiä, voittoa tavoittelemattomia organisaatioita ja yksityishenkilöitä saavuttamaan merkittävää kasvua Hanken . Hanken Business Lab löytyy ns. Torgetista (Helsinki) tai Stuganista (Vaasa). Nämä ovat co-working-tiloja, joissa Hanken opiskelijat, alumnit, opettajat ja henkilökunta sekä muut yhteistyökumppanit voivat tavata milloin tahansa vuorokauden aikana.

Kvantti

Quantum on monipuolinen kohtaamispaikka, joka tarjoaa pääsyn yritys- ja talousdatan tietokantoihin, jotka mahdollistavat big datan käsittelyn. Moderni tekniikka mahdollistaa kaiken opetuksen ja tapahtumien suoratoiston sekä talousuutisten reaaliaikaisen seurannan.

majoitus

Vaihto-opiskelijat joko yöpyvät Helsingin Vaasan seudun Opiskelija-asuntosäätiön (HOAS/VOAS) tarjoamassa asunnossa tai löytävät paikan yksityisiltä markkinoilta.

Hanken HOAS-huonekiintiö Helsingissä ei täytä kysyntää syyslukukaudella. Syyslukukaudella noin 60 % Helsinkiin tulevista vaihto-opiskelijoista saa majoituksen HOASin kautta. Hanken antaa Euroopan ulkopuolisille opiskelijoille etusijalle HOAS-asunnot, joten jos olet Euroopasta tuleva opiskelija syyslukukaudeksi, ole valmis etsimään majoitusta yksityisiltä markkinoilta. Kehotamme kuitenkin kaikkia opiskelijoita hakemaan HOAS:iin, ilman hakemusta et voi saada heiltä tarjousta.

 • HOAS Helsingissä
 • Helsingin yksityistori
 • VOAS Vaasassa
 • Vaasan yksityistori

Hanken opiskelija-asunnot Helsingissä

 • Jos olet ilmoittautunut tutkinto-opiskelijaksi Helsingin Hanken , voit hakea opiskelija-asuntoa.
 • Opiskelija-asunnolla tarkoitetaan voittoa tavoittelemattomien järjestöjen julkisilla lainoilla rakentamia asuntoja. Vuokra on noin 20 % pienempi kuin yksityisasuntojen vuokrat.
 • Kaikki opiskelija-asuntojen vuokrasopimukset ovat voimassa yhden lukuvuoden kerrallaan. Edellytyksenä uuden sopimuksen saamiselle seuraavaksi lukuvuodeksi tulee ilmoittautua läsnäolevaksi Hanken Helsingissä ja että olet hoitanut vuokrasopimuksen sitoumukset.
 • Vuokrasopimuksen voi irtisanoa vain erikoistapauksissa. Hanken pörssin kautta ulkomaille vaihto-opintoja suorittavat opiskelijat voivat edelleenvuokrata asunnon vaihtokaudeksi.
 • Asuntoa hakeva opiskelija sijoitetaan asuntojonoon senhetkisen etäisyyden asuinkunnasta opiskelupaikkaan. Saat lisätietoa jonojärjestelmästä hakemuksen jättämisen jälkeen.

Hanken Isabella Helsingissä

Jätkäsaaressa sijaitsevassa Hanken Isabellassa (rakennettu 2021) on 78 yksiötä ja kaksi yhden makuuhuoneen huoneistoa. Asuntoa hakeva opiskelija sijoitetaan asuntojonoon senhetkisen etäisyyden asuinkunnasta opiskelupaikkaan. Saat lisätietoa jonojärjestelmästä hakemuksen jättämisen jälkeen.

Majsporten Helsingissä

Hanken on 40 % Majsportenin asunnoista Arabianrannassa, Majstrandenissa. Majsporten-talo (katolla liikuntatila) on rakennettu vuonna 2019. Majsportenin opiskelija-asuntohanke on yhteistyö Arcadan ammattikorkeakoulun kanssa. Hakemukset käsittelee Arcada Nova.

  Pääsymaksut

  Apurahat ja rahoitus

  Hanken stipendijärjestelmä

  • Apurahoja myönnetään vain opiskelijoille, jotka ovat lukukausimaksuvelvollisia.
  • Stipendin hakeminen ei vaikuta tutkinto-ohjelmaan hakemiseen.
  • Hanken apurahat ovat ansioihin perustuvia. Kaikki stipendit myönnetään hakijan aiempien opintojen akateemisen huippuosaamisen ja sovellettavien testitulosten perusteella.
  • Stipendejä on rajoitettu määrä.
  • Kaikki stipendit edellyttävät vastaanottavilta opiskelijoilta hyvää vauhtia opintojensa kanssa.

  Apurahat - Pääsyvaihe

  Hanken Premium Waiver

  • Lukukausimaksuvapautus 50 % lukukausimaksusta Hanken ensimmäisen tutkinnon ajaksi.
  • Voimassaolo: 2 vuotta
  • Saajan valinta: Stipendi myönnetään erinomaisille opiskelijoille akateemisen menestyksen ja/tai sisäänpääsymenetelmän pisteiden perusteella pääsyvaiheessa.
  • Opintojen aikana vaaditaan vähintään 60 op kunkin lukuvuoden loppuun mennessä eli 31. heinäkuuta mennessä, jotta stipendi jatkuisi seuraavana lukuvuonna.
  • Jos opiskelija ei suorita 60 op/lukuvuosi, hän menettää Hanken palkkion luopumisstipendin.

  Hanken luopuminen

  • Lukukausimaksuvapautus 25 % lukukausimaksusta ensimmäisen ilmoittautumisvuoden aikana.
  • Voimassaolo: Vain ensimmäinen ilmoittautumisvuosi.
   Saajan valinta: Stipendi myönnetään erittäin hyville opiskelijoille perustuen akateemiseen menestymiseen ja/tai hakumenettelyn pisteisiin pääsyvaiheessa.

  Hanken Premium GBSN -stipendi (saatavilla vain maisteriopiskelijoille)

  • Lukukausimaksuvapautus 100 % Hanken ensimmäisen tutkinnon ajaksi ja 8000 euroa/vuosi elinkustannuksiin.
   • Lahjoituksen saaja sitoutuu osallistumaan rajoitettuun määrään opiskelijarekrytointitoimintaa opintojensa aikana Hanken .
   • Voimassaolo: 2 vuotta.
   • Saajan valinta: Apuraha myönnetään vain opiskelijoille, jotka tällä hetkellä opiskelevat GBSN:n jäsenkouluissa tai alumneille tietyistä kehitysmaista.
   • Edellytyksenä opintojen aikana on suorittaa vähintään 60 op ja saavuttaa GPA 3,0 kunkin lukuvuoden loppuun mennessä eli 31.7., jotta stipendi jatkuisi seuraavana lukuvuonna.
   • Huomautus! Apuraha myönnetään vain tukikelpoisille hakijoille pääottokierroksen aikana.
   • Lue lisää GBSN-apurahoista viralliselta GBSN-sivustolta ja tarkista, mistä oppilaitoksista stipendin hakijalla on oltava tutkinto / opiskelija täällä.

  Suomen stipendi (vain maisteriopiskelijoille)

  • Lukukausimaksuvapautus 100 % ensimmäiseltä lukuvuodelta ja 5000 euron muuttoavustus.
   • Uudelleensijoitusapuraha siirretään stipendin saajalle, jos hän on suorittanut 10 op opetusjakson 1 aikana (stipendi siirtyy marraskuun lopussa).
   • Suomi-stipendin rahoittaa opetus- ja kulttuuriministeriö.

  Huomautus! Apurahahakemus on osa Hanken maisteriopintoihin pääsyä koskevaa hakulomaketta, erillistä hakemusta ei tarvita. Apurahahakemus ei vaikuta hakijan mahdollisuuksiin tulla valituksi.

  Stipendin saaneille hakijoille tiedotetaan myönnetystä stipendistä hakukirjeessään ja stipendikirjeessä lisätietoa stipendin säännöistä.

  PhD-rahoitus

  Hanken tarjoaa rahoitusta päätoimisille jatko-opiskelijoille. Hanken tarjoaa myös apua rahoituksen hakemiseen.

  Akkreditoinnit

  EFMD Equis ‑akkreditoituAMBA-akkreditoituAACSB-akkreditoitu

  Ohjelman pääsyvaatimukset

  Osoita sitoutumistasi ja valmiutesi menestyä kauppakorkeakoulussa suorittamalla GMAT-koe – yleisimmin käytetty pääsykoe, joka mittaa kriittistä ajattelua ja päättelykykyäsi.

  Lataa GMAT-minivisa saadaksesi yleiskuvan kokeessa olevista kysymyksistä.

  Sijainnit

  • Helsinki

   Arkadiankatu 22 , 00100, Helsinki

  • Vaasa

   Kirjastonkatu, 16, 65100, Vaasa

  Kysymyksiä