Keystone logo
© Eva Dang
Heriot-Watt University, University of South-Eastern Norway and Budapest University of Technology and Economics

Heriot-Watt University, University of South-Eastern Norway and Budapest University of Technology and Economics

Heriot-Watt University, University of South-Eastern Norway and Budapest University of Technology and Economics

Johdanto

Heriot-Wattin yliopisto Skotlannissa


Heriot-Wattin yliopisto (HWU) tarjoaa älykkäiden järjestelmien peruskäsitteet ensimmäisen lukukauden aikana ja tarjoaa kursseja Eurotraining-laatumerkillä palkitusta ohjelmasta. Puhdastilassa suoritetaan käytännön työtä, jossa opiskelijat voivat oppia ja harjoitella fotolitografiaa, joka on perusprosessi MEMS- ja antureiden valmistuksessa. Muita laboratorioita, kuten laserkäsittelyä ja 3D -tulostusta, käytetään tukemaan vaihtoehtoisten menetelmien tutkimusta älykkäiden järjestelmien valmistuksessa. Tietokonepohjaisia suunnittelu- ja simulointilaboratorioita tuetaan anturien ja toimilaitteiden teorian ja periaatteiden oppimiseen käyttämällä alan standardiohjelmistopakettia (COMSOL Multiphysics). Anturiverkkojen käytännön laboratorioita käytetään tukemaan IoT: n opetettua kurssimateriaalia. HWU nimettiin viisitoista vuotta sitten EU: n ESPRIT-ohjelman mikro-toimilaitteiden huippuyksiköksi. Tätä kokemusta käytetään anturien, toimilaitteiden ja esineiden internetin kurssin järjestämisessä.


University College of Kaakkois -Norja


University College of Southeast Norway (HSN) tarjoaa opetus- ja laboratoriotyötä piipohjaisissa mikrojärjestelmissä täydentäen siten HWU: n ensimmäisen lukukauden opetusta ja laboratoriotyötä. Se tarjoaa myös älykkään järjestelmän erikoistumisen toisella lukukaudella, jolloin opiskelijat valitsevat erikoistumisen mikro-/nanobiologisiin järjestelmiin (MNBS) tai MEMS -suunnitteluun. MNBS yhdistää osaamisen MEMS -tekniikassa, biotekniikassa ja mikrofluidisissa järjestelmissä käytettäväksi biolääketieteellisissä sovelluksissa, kun taas MEMS Design menee syvemmälle fyysisten antureiden ja toimilaitteiden suunnittelussa HWU: n ensimmäisen lukukauden tiedon perusteella. Toisen lukukauden laaja laboratoriotyö suoritetaan HSN: n huippututkimuslaboratoriossa “MSTLab”, joka on yksi Norjan mikro- ja nanovalmistuslaitoksen kolmesta solmusta, ja sillä on kansallinen johto järjestelmäintegraatiotekniikoissa.


Budapestin teknillinen ja taloustieteen yliopisto Unkarissa


Kahden ensimmäisen lukukauden aikana saatu perustiedot antavat perustan kolmannen lukukauden opetussuunnitelmalle Budapestin teknillisessä ja kauppakorkeakoulussa (BME). BME: n kurssin sisällön selkärangan varmistavat 15 vuoden kokemus mikrosysteemien suunnittelusta ja karakterisoinnista sekä viimeisimmät H2020-projektitoiminnot kyberturvallisten järjestelmien alalla. BME edistää jatkuvaa akateemista kumppanuutta Mentor Graphicsin, Cadencen, National Instrumentsin ja ANSYS: n kanssa, jotka ovat älykkäiden järjestelmien integroinnin uusimpien suunnittelutyökalujen keskeisiä toimittajia. Osaston CAD -laboratoriot on varustettu viimeisimmillä painoksilla näistä suunnittelupuvuista ja käyttövalmiita SSI -opiskelijoille. Opiskelijoilla voi myös olla pääsy BME: n keskeisiin suunnittelu- ja valmistusinfrastruktuureihin.


Kesäkoulu Unkarissa


Kesäkoulu ennen kolmatta lukukautta on poikkeuksellinen tilaisuus nykyisille ja valmistuneille (alumni) opiskelijoille tavata ja tutustua toistensa työhön ja antaa myös palautetta ohjelmasta. Viiden päivän ammatillinen ohjelma järjestetään Unkarissa, Balaton -järvellä Unkarin suosituimpina matkailukohteina. Älykkään järjestelmän integroinnin akateemisten ja teollisten asiantuntijoiden esityksiä "uusimmasta tekniikasta" ja työpajoja teollisuuden kanssa (assosioituneet kumppanit EPoSS ja NCE-MNT sekä muut yhteistyössä toimivat teollisuuskumppanit). Toisen vuoden opiskelijat esittelevät kesäkoulussa äskettäin valmistuneita pääprojektejaan.

128658_rsz_eliott-reyna-jcepn62owl4-unsplash.jpg

Sijainnit

 • Edinburgh

  Edinburgh, Scotland, UK EH14 4AS, , Edinburgh

  • Kongsberg

   Universitetet i Sørøst-Norge Postboks 235 3603 Kongsberg, , Kongsberg

   • Budapest

    Műegyetem rkp. 3. 1111 Budapest,, , Budapest

    Kysymyksiä