Keystone logo
ICDA Escuela De Noegcios

ICDA Escuela De Noegcios

ICDA Escuela De Noegcios

Johdanto

Kuusikymmentäluvun puolivälissä isä Jean Sonet SJ: n aloitteesta pieni joukko UCC: n talous- ja hallintotieteellisen tiedekunnan ensimmäisen luokan valmistuneita matkusti Belgiaan kyseisen valtion hallituksen tukemana. harjoittelusta Leuvenin katolisessa yliopistossa.

Matkan todellinen tarkoitus ylitti kuitenkin tiukasti muotoilun. Isä oli vakuuttunut siitä, että organisaatioiden suuri ongelma - oli se sitten yksityisellä, julkisella tai kansalaisyhteiskunnan sektorilla - johtamisvälineiden tietämättömyys tai epäasianmukainen käyttö ja että oppilaitosten esimiesten oli otettava vastuu sen korjaamisesta, isä Sonet antoi apurahanhaltijoille tehtäväksi tutkia ja tietää yksityiskohtaisesti eri belgialaisten yliopistojen asiaa käsittelevien erikoistuneiden keskusten ominaisuudet ja dynamiikka, jotta tämä malli voitaisiin toistaa Córdobassa.

Tämä aloite johti siihen, että elokuussa 1967 perustettiin UCC: n yrityshallinnon kehittämiskeskus (Cepade) - nykyisen ICDA: n historiallinen alkuperä - maan ensimmäinen johtamiskoulutuskeskus.

Cepaden hyvä vastaanotto Cordoban yhteiskunnalta oli kannustin, jotta vuosina 1972 ja 1977 käynnistettiin kaksi rinnakkaista ja toisiaan täydentävää hanketta: julkishallinnon tutkimuskeskus (Cipeap) ja osuuskunnan tutkimuskeskus ( Cipac).

Vuotta jälkimmäisen perustamisesta, vuonna 1978, silloinen Argentiinan Jeesuksen seuran maakunta, isä Jorge Mario Bergoglio SJ, allekirjoitti päätöslauselman, jossa hyväksyttiin kolmen keskuksen yhdistäminen nykyiseen nimeen Instituto de Ciencias de the Hallinto - ICDA.

Tämän historian mukaisesti ICDA on ollut puoli vuosisataa edelläkävijä sellaisten hallintatyökalujen luomisessa, siirtämisessä ja soveltamisessa, jotka auttavat ihmisiä ja organisaatioita luomaan vaurautta, työpaikkoja ja hyvinvointia kestävällä tavalla.

Sijainnit

  • 323

    Obispo Trejo,323, X5000, 323

    Kysymyksiä