Taideoikeuden ja taidehallinnon maisteriohjelma
KESTO
1 up to 3 Years
KIELET
Englanti
TAHTI
Täysaikainen, Osa-aikainen
HAKEMUKSEN MÄÄRÄAIKA
Hakemuksen jättämisen määräaika *
AIKAISIN ALOITUSPÄIVÄ
Pyydä aikaisinta alkamispäivää
LUKUKAUSIMAKSUT
EUR 3 000
OPISKELUMUOTO
Etäopiskelu
* kansainvälisille hakijoille | kreikkalaisille hakijoille: 30-09-2024
Johdanto
Taideoikeuden ja taidehallinnon maisteriohjelman tarjoaa Humanististen tieteiden, yhteiskuntatieteiden ja taloustieteiden korkeakoulu, joka kuuluu Kansainvälisen Helleenien yliopiston kansainvälisten koulutusohjelmien yliopistokeskukseen. Ohjelman tavoitteena on tutkia ja tuoda esiin taideoikeuden ja taidejohtamisen toiminnallista keskinäistä riippuvuutta. Erityistä huomiota kiinnitetään oikeudellisiin, taloudellisiin ja poliittisiin näkökohtiin ja niitä vastaaviin Euroopassa ja muualla toteutettuihin sääntelyn lähestymistapoihin, jotka koskevat digitaalisten taideteosten luomista, taidekauppaa, kyseisten markkinoiden toimintaa, immateriaalioikeuslainsäädännön toimintaa EU:n ja kansainvälisellä tasolla, kulttuuriperinnön suojelua ja suojaa laittomasti hankittuja taideteoksia vastaan. Ohjelma on monitieteinen, ja se on suunnattu erilaisista akateemisista aloista, kuten oikeustieteistä, taloustieteistä, valtiotieteistä, taidehistoriasta, filosofiasta jne. valmistuneille, jotka haluavat erikoistua taiteen, oikeuden ja talouden välisiin suhteisiin.
Tavoitteenamme on tarjota hakijoille:
- erikoistunut oikeudellinen, taloudellinen ja kulttuurinen tausta menestyksekkääseen uraan akateemisessa ja tutkimustoiminnassa, taideteoksia kaupallistavissa yksityisissä organisaatioissa, museoissa ja taidekokoelmissa, taideteosten hallinnointiin, oikeudelliseen suojeluun, takaisinperintään ja tukemiseen osallistuvien julkisen sektorin organisaatioiden alalla toimivissa asianajotoimistoissa;
- oikeudellinen ja taloudellinen asiantuntemus taidemarkkinoiden toiminnasta ja hallinnoinnista (mukaan lukien taideteosten myynti, taidesalkun hallinta, taidehuutokaupat jne.);
- kansallisen kulttuuriperinnön, muistomerkkien suojelua, taidelainoja tai arkeologiaa koskevan kansallisen ja kansainvälisen lainsäädännön perusteellinen tuntemus;
- immateriaalioikeuden asiantuntemus globalisoituneilla taidemarkkinoilla;
- taideteosten oikeudelliseen suojaan vaikuttavien oikeudenalojen (perustuslaillinen, siviilioikeudellinen, rikosoikeudellinen jne.) tuntemus.
Kurssit järjestetään yksinomaan englanniksi. Ohjelmassa opettavat tutkijat tulevat sekä ulkomaisista että kreikkalaisista yliopistoista.
Ajoittaa
Ohjelma kestää kolme lukukautta; kaksi ensimmäistä lukukautta on opetusta ja kolmas lukukausi on omistettu maisterin väitöskirjan tekemiselle. Kurssit opetetaan viikonloppuisin, kaksi tai kolme kertaa kuukaudessa, ja kirjalliset tentit pidetään perjantaisin klo 17.00. Maisterin tutkinnon saamiseksi opiskelijan on suoritettava yhteensä 90 opintopistettä.
Galleria
Pääsymaksut
Apurahat ja rahoitus
- Ollakseen oikeutettu akateemisen huippuosaamisen stipendiin, ehdokkaiden on toimitettava todisteet akateemisesta huippuosaamisesta, kuten ensimmäisen luokan kandidaatin tutkinto tai koulun virallinen asiakirja siitä, että he ovat olleet luokkansa 5 prosentin parhaiden valmistuneiden joukossa.
- Lain 4957/2022 mukainen vapautus lukukausimaksuista koskee vain Kreikan kansalaisia.
- Lisärahoitus on tarkoitettu humanististen, yhteiskuntatieteiden ja kauppatieteiden korkeakoulun tai muiden yliopiston kansainvälisten opinto-ohjelmien (UCIPS) korkeakoulujen IHU :sta valmistuneille, jotka päättävät osallistua koulun toiseen jatko-ohjelmaan, sekä IHU opiskelijoille. jotka opiskelevat samaan aikaan ja ovat toisen asteen sukulaisia (sisaruksia).
Edellisenä vuonna oli myös lukukausimaksualennuksia tiettyjen ohjelmien kriteerien perusteella, joista kerrottiin ohjelman sivulla ( välilehti: Maksut ja rahoitus ). Tulevien saamisten osalta tällaista ilmoitusta ei ole vielä julkaistu, ja pidämme sinut ajan tasalla kaikista päivityksistä.
Opetussuunnitelma
Ensimmäinen termi
- Kulttuuriomaisuuslainsäädäntö sekä kansallinen ja kansainvälinen perintölainsäädäntö. Kulttuuriomaisuuden kansainvälinen suojelu
- Taideteostapahtumat – kansainvälisen taidekaupan oikeudelliset näkökohdat (kauppiaat, museot, keräilijät, kokoelma sijoituskiinteistöinä, huutokaupat, huutokauppatalot)
- Kulttuuriesineitä koskevien riitojen ratkaisu
- Tekijänoikeuslaki (kansallinen – kansainvälinen)
Toinen termi
- Taiteen hallinta
- Digitaalisuus ja taiteet
Valinnaiset kurssit
Ohjelma tarjoaa valikoiman valittavia, jotka edustavat runsaasti erilaisia aihealueita. Osallistujat valitsevat kaksi seuraavista moduuleista (yksi jokaisella lukukaudella):
- Kulttuuriomaisuuden kansainvälinen suojelu aseellisen selkkauksen sattuessa
- Kilpailulaki ja immateriaalioikeudet. Tekniikka ja henkinen omaisuus
- Arkkitehtuurin suunnittelun, valokuvauksen ja muiden esineiden juridiset ongelmat (erityisesti digitaalisessa muodossa – multimedia)
- Taiteen hallinnan sovellukset
- Markkinointi kulttuurijärjestöille
- UNESCO: se on panos maailman kulttuuriperintöön
Väitöskirja
Kolmannella lukukaudella opiskelija valitsee väitöskirjan aiheen, joka liittyy taideoikeuden maisterin ja taiteen johtamisohjelman kursseihin. Opiskelija valitsee aiheen ohjaajana toimivan tiedekunnan jäsenen panosten ja neuvojen avulla ja tekee tiivistä yhteistyötä opiskelijan kanssa. Väitöskirja on yksittäinen 10 000 sanan mittainen omaperäisen tieteellisen työn artikkeli, joka valmistuessaan toimitetaan tutkittavaksi ja hyväksyttäväksi kolmihenkiselle toimikunnalle, jonka puheenjohtajana toimii opiskelijan ohjaaja. Väitöskirjan jättämisen jälkeen opiskelijan tulee esittää väitöskirja kolmijäseniselle toimikunnalle.