Keystone logo
International Psychoanalytic University Berlin

International Psychoanalytic University Berlin

International Psychoanalytic University Berlin

Johdanto

Kansainvälinen psykoanalyyttinen yliopisto (IPU) Berlin on valtion tunnustama yksityinen yliopisto, jonka on akkreditoinut Saksan tiede- ja humanistinen tiedeneuvosto Wissenschaftsrat. Siinä yhdistyvät tiukat tieteelliset standardit käytännön psykologian opintokursseihin (BA- ja MA-kurssit), samoin kuin psykoositerapian, psykoanalyyttisen kulttuuritutkimuksen, johtamisen ja konsultoinnin opintokursseihin, jotka on tarkoitus suorittaa osa-aikaisesti työn rinnalla. Yliopistokampus sijaitsee suoraan Spree-joen varrella Berliinin Mitte-alueella.

Luentojen alkamisen myötä IPU: ssa vuonna 2009 kavennettiin aukko, joka oli syntynyt akateemisen psykologian opintojaksojen yksipuolisessa luonnontieteellisessä suunnassa. IPU: n opintokursseilla välitetään psykoanalyysi tieteenä, joka kuvaa ihmistä biologisena, sosiaalisena ja kulttuurimuotoisena olentona ja pyrkii ymmärtämään yksilöä heidän henkilökohtaisen historiansa taustalla ja tajuttoman vaikutuksen alaisena. Kaikki IPU: n opintojaksot ovat sekä tutkimuksellisia että sovelluslähtöisiä ja tarjoavat tiiviin yhteyden kliiniseen ja pedagogiseen käytäntöön ensimmäisestä lukukaudesta alkaen.

IPU: n operaation selvitys

IPU helpottaa opintoja, syventäviä opiskelua ja jatkokoulutusta sekä psykoanalyyttistä tutkimusta ja pyrkii poikkitieteelliseen ymmärrykseen tieteestä opetus- ja tutkimusalueillaan.

Vuoropuhelussa muiden tieteiden kanssa se edistää psykoanalyysin edelleen kehittämistä soveltuvana yhteiskuntatieteenä ja kulttuuriteoriana.

Se välittää psykoanalyysiä tieteenä, joka kuvaa ihmistä biologisena, sosiaalisena ja kulttuurin muotoisena olentona ja jolla pyritään ymmärtämään yksilöä heidän henkilökohtaisen historiansa taustalla ja tajuttoman vaikutuksen alaisena.

IPU: lla luennoivia ja tutkivia tutkijoita on saatu monen vuoden kokemus käytännöstä, opetuksesta ja tutkimuksesta. He nauttivat erinomaisista oppimis- ja työoloista, joilla on käytettävissään tarvittavat resurssit.

Analyysi, keskustelu ja yhteinen kehittäminen - monitieteellisellä tasolla ja minkä tahansa tilaryhmän rajoitusten ulkopuolella - edustavat IPU: n tieteellisen ja organisatorisen työn määrittelevää kriteeriä.

IPU rakentaa verkostoja ja perustaa yhteistyöjärjestelyjä kansallisten ja kansainvälisten tiede-, koulutus- ja käytännön kumppaneiden kanssa, mikä edistää keskinäistä rikastumista sisällön suhteen ja kansalaisten positiivista näkemystä.

IPU edistää (itse) reflektiivistä asennetta opetuksessa, tutkimuksessa ja sovellustasolla, läheistä yhteyttä sovelluksen ja tutkimuksen välillä sekä monitieteellistä ja kansainvälistä vuoropuhelua. Se edistää väestön terveydenhuoltoa.

Apurahat ja rahoitus

STIBET III – Matching Funds -stipendin hakuaika on päättynyt. Talvikauden 2021/2022 valintaprosessi on saatu päätökseen ja kaikille hakijoille on ilmoitettu hakemusten tuloksista. Uusi haku alkaa vuoden 2022 lopussa sillä erolla, että apurahojen yhteismäärä on 2 ja rahoitus ulottuu 12 kuukauden ajalle. Lisätietoa tulee myöhemmin.

International Psychoanalytic University Berlin on 10 parhaan maan joukossa, joissa voi opiskella ulkomailla.

educations.com Top 10 Global rankings 2023 badge
educations.com Top 10 Europe rankings 2023 badge
educations.com Top 10 Europe rankings 2022 badge
educations.com Top 10 Global rankings 2022 badge
educations.com Top 10 Europe rankings 2021 badge

Sijainnit

  • Berlin

    Stromstr. 1, 10555, Berlin

Kysymyksiä