Keystone logo
© Eva Dang
London Film School

London Film School

London Film School

Johdanto

Filosofia

London Film School – paikka kokeilla, löytää äänesi ja olla yhteydessä teollisuuteen.

Yli 65 vuoden ajan London Film School (LFS) on ollut paikka nouseville luoville kyvyille hioa taitojaan, löytää äänensä ja olla suoraan yhteydessä Ison-Britannian vilkkaaseen näyttöteollisuuteen. Opiskelijoita kaikkialta maailmasta LFS on aina ollut kulttuurikeskus, jossa tuoreet äänet, kokemukset ja näkökulmat hierovat hartioita perinteiden ja historian kanssa.

Elokuvan tarina on näytellyt täällä Shelton Streetillä - selluloidin vetovoima uuden työntövoiman ja digitaalisen maailman syntymisen rinnalla. Täällä otamme molemmat vakavasti juhliaksemme innovaatioperinnettä.

LFS on omistettu elokuvalle ja tarjoaa hothouse-ympäristön intensiiviselle luovalle työlle. Screenskills tunnustaa elokuvanteon ja käsikirjoituksen maisteriohjelmamme alan standardiksi ja sellaisella ammattitaidon tasolla, joka on antanut meille elokuva-akatemian aseman. Lähes kaikkien maailman maiden elokuvateollisuutta sirotellaan vapaasti koulun valmistuneilla. Pieni valikoima monia merkittäviä alumneja ovat Mike Leigh OBE, Michael Mann, Ann Hui, Duncan Jones, Tak Fujimoto, Danny Huston. Pidemmän listan voi lukea täältä.

MA-elokuvanteossamme ei ole esierikoistumista, vaan uskomme, että löytääksesi elokuvantekoäänesi sinun on ymmärrettävä elokuvantekoa kokonaisuutena. Toisin sanoen koet ja saat täyden koulutuksen kaikilla käsityöalueilla. Täällä tarjoamamme kokemus perustuu ajatukseen, että elokuvanteko on yhteistyöprosessi, ei kenenkään yksittäisen henkilön tuote. Opiskelijamme ovat vuorovaikutuksessa kaikilla tieteenaloilla opiskelutovereidensa ja henkilökuntansa kanssa.

MA-käsikirjoituksemme tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden kehittää täyspitkä elokuvakäsikirjoitus yksilöllisellä mentoroinnilla ja alan mentorien ohjauksella. Lisäksi käsikirjoitusopiskelijoillamme on mahdollisuus työskennellä elokuvanteko-opiskelijoidemme kanssa tehdäkseen useita lyhytelokuvia ympäri vuoden.

Nopeasti muuttuvassa mediaympäristössä tarve ymmärtää digitaalisia strategioita ja uusia rahoitusmalleja käsitellään MA International Film Business -kurssillamme, joka järjestetään yhdessä Exeterin yliopiston kanssa. Kansainvälisen rahoituksen, maailman elokuvan ja Berliinin elokuvajuhlien kenttämatkan moduulien avulla kurssi valmistaa opiskelijoita uraan ohjelmoinnin, näyttelyn ja jakelun parissa.

Me LFS vaalimme ja kunnioitamme opiskelijoidemme mielikuvitusta. Uskomme, että on tärkeää kokeilla, haastaa konventioita ja tutkia uusia tarinankerronnan tapoja sekä löytää uusia tapoja olla yhteydessä yleisöihin. Tämän avulla pystymme luomaan dynaamisen vuoropuhelun näyttöteollisuuden kanssa ja muokkaamaan ja vaikuttamaan tulevaisuuteen.

Henkilökuntamme ja vierailevat luennoitsijamme ovat yhteydessä Yhdistyneeseen kuningaskuntaan ja maailmanlaajuiseen teollisuuteen ja tuovat kokemuksensa jokapäiväiseen käytäntöön opettaa täällä LFS. Tasapainotamme teknisten taitojen hallinnan ideoiden luovaan kehittämiseen. Tämän lisäksi osallistut myös uusiin haasteisiin, joita näytön tarinankertojat kohtaavat jatkuvasti muuttuvassa maisemassa. Sovellamme samaa mielikuvitusta ja kokeilua miettiessämme uusia liiketoimintamalleja ja sitä, miten voit kehittää uraasi itsenäisenä elokuvantekijänä.

Katsomme myös tulevaisuuteen. Valmistuneet ovat antaneet merkittävän panoksen maailman elokuvaan ja maailmanlaajuiseen tarinankerrontaan. Jatkossa emme odota vähempää, mutta nyt pelikenttä on suurempi. Elokuvan ulkopuolella näemme tarinankertojiemme ja elokuvantekijöidemme työskentelevän televisiossa ja uusilla alustoilla. Kun elokuva ja televisio lähentyvät, kun uusia alustoja syntyy, valmistuneet tutkivat luottavaisesti, kuinka mukauttaa taitojaan ja asiantuntemustaan elokuvanteossa kertoakseen vakuuttavia tarinoita missä tahansa välineessä, millä tahansa alustalla, missä tahansa paikassa.

Lyhyt historia Ison-Britannian vanhimmasta elokuvakoulusta

London Film School on Ison-Britannian vanhin elokuvakoulu, joka täytti 65 vuotta lokakuussa 2021. Koulu on vaikuttanut merkittävästi elokuvakasvatuksen kehittämiseen Britanniassa ja kaikkialla maailmassa.

Sen sijaan, että yritettäisiin luoda kansallinen elokuva, kuten niin monet valtion rahoittamat koulut ovat tehneet, LFS alusta alkaen edistivät laajaa, käsityöpohjaista huippuosaamisen kulttuuria yli 80 maan opiskelijoiden kanssa. Tällä hetkellä yli 60% koulun opiskelijoista on kotoisin Ison-Britannian ulkopuolelta.

Lokakuussa 1956 Heatherley School of Fine Artin rehtori Gilmore Roberts järjesti lyhytkurssin elokuvanteosta, mutta ennen kuin hakijat pääsivät ilmoittautumaan, hän huomasi, että hänen koulunsa oli myyty hänen altaan. Hän päätti jatkaa kurssia itsenäisesti, mutta tuskin olisi voinut kuvitella, että yli kuusikymmentä vuotta myöhemmin kukoistava, kansainvälinen koulu, joka polveutuu tästä alkion ideasta, työskentelisi muunnetussa varastossa Covent Gardenissa, Lontoossa.

Ensimmäinen LFS elokuvantekokurssi pidettiin toukokuussa 1957.

Epävarmojen alkupäivien jälkeen koulu asettui Brixtoniin "London School of Film Technique" -kouluksi. Se perustettiin sen uskomuksen ympärille, että elokuvanteon tulevaa terveyttä Isossa-Britanniassa voitaisiin edistää asianmukaisesti suunnitellulla muodollisella koulutuksella alalle tuleville ihmisille ja sitten suorittaa perinteisellä oppisopimuskoulutuksella. Koska näiden suunnitelmien toteuttamiseksi ei ollut juurikaan merkkejä virallisista toimista, joukko harrastajia päätti ottaa klassisen brittiläisen tavan ja muodostaa tällaisen koulun.

Peloton vierailija vertasi lähestymistä vanhaan kouluun, karkean käytävän läpi ja mutkittelevia tiiliportaita ylös kouralliseen huoneisiin kauppojen yli Electric Avenuella, Brixtonissa, "Tohtori Caligerin kabinetista".

1960 -luvun alussa koulu muutti tiloihin Charlotte Streetillä West Endissä ja nimettiin uudelleen London Film School. Covent Gardenin 18-luvun varasto, jossa koulu on ollut 1960-luvun puolivälistä lähtien, säilyttää samanlaisen dramaattisen ja yksilöllisen luonteen.

Alkuperäinen perustuslaki, joka on edelleen voimassa, on hyvin epätavallinen. Koulu on rekisteröity hyväntekeväisyysjärjestö, voittoa tavoittelematon yritys, joka on rajoitettu takuulla. Kaikista opiskelijoista tulee yhdistyksen jäseniä, ja he valitsevat yhdessä muiden jäsenten kanssa hallintoneuvoston, jossa heillä on edustus. Johtokunnalla on kokonaisvastuu koulun johtamisesta. Nykyinen puheenjohtaja on Greg Dyke ja johtajamme ja toimitusjohtajamme Neil Peplow. Koulu on aina ollut täysin itsenäinen ja pysyy sellaisena sen jälkeen, kun Warwickin yliopisto ja Exeterin yliopisto ovat validoineet sen kurssit.

London Film School on edelleen yksi harvoista jäljellä olevista itsenäisistä luovista asiantuntijalaitoksista maailmassa. Teemme edelleen lujasti töitä pysyäksemme johtavana elokuvakasvatuksen keskuksena. Nämä ovat jännittäviä aikoja LFS ja teollisuudelle. Kutsumme sinut mukaan, kun astumme matkamme seuraavaan lukuun.

Sijainnit

  • London

    The London Film School 24 Shelton Street, WC2H 9UB, London

Kysymyksiä