Keystone logo
Lithuanian University of Health Sciences

Lithuanian University of Health Sciences

Lithuanian University of Health Sciences

Johdanto

University Today

Lithuanian University of Health Sciences (LSMU, Lietuvos sveikatos mokslų universitetas) on Liettuan suurin biolääketieteen korkeakoulu, joka yhdistää menestyksekkäästi opinnot, tutkimuksen ja kliinisen käytännön. LSMU koostuu kahdesta pääakatemiasta: ja .

Lääketieteen, hammaslääketieteen ja sairaanhoitajan opiskelijat hankkivat käytännön taitojaan LSMU:n sairaalassa Kauno Klinikos , joka on Baltian alueen suurin terveydenhuoltolaitos. Yli 1 200 korkeasti koulutettua lääkäriä ja 2 400 hoitohenkilökuntaa hoitaa vuosittain yli 78 000 potilasta LSMU:n sairaalassa. Koko lääkintähenkilöstö arvostaa innovatiivisia ja edistyksellisiä hoito- ja diagnostiikkamenetelmiä, jotka täyttävät maailmanlaajuiset standardit.

Apteekkiopiskelijat hankkivat käytännön taitoja yliopiston apteekissa, joka palvelee paikallisyhteisön lisäksi myös farmasian tiedekunnan koulutustilaa, joka tarjoaa opiskelijoille laajan kirjon käytännön tietoa ja taitoja sekä ensikäden työkokemusta. . Eläinlääketieteen opiskelijat kehittävät kliinisiä taitojaan suur- ja pieneläinklinikoilla. Fysio- ja toimintaterapiaopiskelijat saavat käytännön taitoja Kulautuvan kuntoutussairaalassa ja Neurotieteiden instituutin Palangan klinikalla.

LSMU on aktiivinen osallistuja ERASMUS+ -vaihto-ohjelmaan. Opiskelijat voivat opiskella ulkomaisissa yliopistoissa tai lähteä harjoittelemaan ulkomaille enintään vuodeksi. Akateemista vaihtoa koskevat sopimukset on solmittu 49 maan yliopistojen kanssa. Suurin osa ERASMUS+ -kumppaneista on Saksassa, Espanjassa, Ranskassa, Suomessa ja muissa EU-maissa.

128626_dr-2157993_1920.jpg

Näkemyksemme

Johtava eurooppalainen terveystieteiden yliopisto yhteiskunnan hyvinvoinnin edistämiseksi. Pyrimme koko yhteisömme ponnistelujen avulla pääsemään 701 parhaaseen yliopistoon QS World University Rankings -listalla.

Tehtävämme

Näkyä jatketaan tehtävässämme - luoda, kerätä, järjestelmällistää ja levittää tieteellistä tietoa ja opintojen ja tieteen uusimpia saavutuksia, opettaa ja kehittää luovaa, rehellistä, aloitteellista osoittavaa, koulutettua, itsenäistä ja yritteliästä persoonallisuutta, vaalia demokratiaa ja hyvinvointia, kehittää terveellinen ja koulutettu yhteiskunta. LSMU: n olennainen rooli tässä koulutusprosessissa on terveen yhteiskunnan harjoittaminen, joka takaa maan sosiaalisen ja taloudellisen edistymisen, sen sivilisaatioidentiteetin sekä kansallisten ja globaalien kulttuuriperinteiden luomisen, tukemisen ja kehittämisen. Eläinmaailman terveys ja hyvinvointi ovat olennainen osa tätä tavoitetta.

Innovatiivinen ympäristö

Yliopiston kirjasto- ja tietokeskus on yksi EU: n nykyaikaisimmista kirjastoista, joka on Euroopan tutkimuskirjastojen liiton LIBER: n, joka on Euroopan tutkimuskirjastojen pääverkko, jäsen. Kirjastossa on sekä virtuaali- että RFID-tekniikkaa, ja se on erittäin suosittu tutkijoiden ja opiskelijoiden keskuudessa paitsi Liettuassa, myös ulkomailla ainutlaatuisen arkkitehtuurinsa ja tietojärjestelmiensä vuoksi.

LSMU osallistuu hankkeiden kehittämiseen, jotka johtavat uusiin teknologioihin, lisääntyneeseen tieteelliseen tutkimukseen ja kehitykseen sekä yliopiston uudistettuun ja modernisoituun infrastruktuuriin.

Valinta ulkomaisille opiskelijoille

Vuodesta 1990 lähtien LSMU on ollut monien kansainvälisten opiskelijoiden Alma Mater, ja yli 1 600 päätoimista ulkomaalaista opiskelijaa 87 maasta (pääasiassa Ruotsista, Israelista, Saksasta, Espanjasta, Yhdistyneestä kuningaskunnasta, Libanonista, Intiasta, Etelä-Koreasta) on tällä hetkellä ilmoittautunut tänne. . Sitä oli lähes 26 % LSMU:n koko opiskelijaväestöstä.

Kansainvälisesti opiskelevien lukumäärä kasvaa joka vuosi. Saksa, Italia, Ranska, Turkki, Tšekin tasavalta, Suomi ja Norja ovat LSMU-opiskelijoiden suosituimpia Erasmus-kumppanimaita. LSMU: ssa opiskelevat ulkomaalaiset opiskelijat tulevat useimmiten Espanjasta, Italiasta, Latviasta, Belgiasta ja Puolasta.

128627_medicine-91754_1920.jpg

Kansainvälinen kokemus ja tunnustaminen

LSMU tekee yhteistyötä yli 140 Euroopan, Amerikan ja Aasian yliopiston kanssa tutkimusta ja tutkimusta varten.

Yliopisto on jäsen monissa kansainvälisissä organisaatioissa, kuten Euroopan yliopistoyhdistys (EUA), Euroopan alueen kansanterveyden koulujen yhdistys (ASPHER), Euroopan lääketieteellisten koulujen liitto (AMSE), Euroopan lääketieteellisen koulutuksen liitto. (AMEE), Itämeren alueen yliopistoverkosto (BSRUN), tohtorijärjestö Biolääketieteen ja terveystieteiden koulutus eurooppalaisessa järjestelmässä (ORPHEUS), Euroopan eläinlääketieteellisten koulutuslaitosten liitto (EAEVE), Maailman eläinlääkintäyhdistys ry

LSMU on myös jäsenenä Maailman terveysjärjestössä (WHO), jossa se toimii yhteistyökeskuksen tehtävänä tutkia ja kouluttaa epidemiologiaa sekä estää sydän- ja verisuonitautien ja muiden kroonisten ei-tarttuvien tautien ehkäisyä.

LSMU: n opinto-ohjelmat täyttävät EU-maissa sovellettavat yliopistokoulutuksen vaatimukset, ja tutkinnon suorittaneet voivat suorittaa Yhdysvaltain lääketieteellisen lupakirjan tutkinnon (USMLE) ja Ison-Britannian yleisen lääketieteellisen neuvoston PLAB-tutkinnon.

Opiskelu LSMU: ssa

LSMU toivottaa kansainväliset opiskelijat tervetulleiksi seuraaviin opinto-ohjelmiin:

Ohjelmoida Kesto Kieli Tutkinto ja pätevyys
Palkittiin
Integroidut opinnot
Lääke 6 vuotta Englanti Terveystieteiden maisteri, lääketieteen tohtori
Hammaslääketiede (hammaslääketiede) 5 vuotta Englanti Terveystieteiden maisteri, hammaslääkäri
Apteekki 5 vuotta FI Terveystieteiden maisteri, farmaseutti
Eläinlääketiede 6 vuotta FI Eläinlääketieteen maisteri, eläinlääkäri
Kandidaatin opinnot
Sairaanhoito 4 Vuotta Englanti Terveystieteiden BSc, yleislääkäri
Toimintaterapia 4 Vuotta Englanti Terveystieteiden BSc, toimintaterapeutti
Terveyspsykologia 4 Vuotta Englanti Yhteiskuntatieteiden BSc
Fysioterapia 4 Vuotta Englanti Terveystieteiden BSc, fysioterapeutti
Lääketieteellinen ja eläinlääkintägenetiikka 3,5 vuotta Englanti Terveystieteiden BSc, biolääketieteen teknologia
Hammashygienia 4 Vuotta Englanti Terveystieteiden kandidaatti ja hammashygienistin tutkinto
Maisteriopinnot
Kliininen terveyspsykologia 2 vuotta Englanti Yhteiskuntatieteiden maisteri
Laboratoriolääketieteen biologia 2 vuotta Englanti Terveystieteiden maisteri
Lääketieteellinen kemia 2 vuotta Englanti Fysikaalisten tieteiden maisteri
Soveltava kansanterveys 2 vuotta Englanti Terveystieteiden maisteri
Lifestyle Lääketiede
(Sekoitettu)
2 vuotta Englanti Terveystieteiden maisteri
Edistynyt hoitotyö 2 vuotta Englanti Terveystieteiden maisteri, Advanced Practice Nurse
Ruoka Tiede 2 vuotta Englanti Maataloustieteiden maisteri
Eläintiede 2 vuotta Englanti Maataloustieteiden maisteri
Eläinten ja ihmisten vuorovaikutus 2 vuotta Englanti Maataloustieteiden maisteri
Lyhyet kurssit
Pre-med kurssi 10 viikkoa Englanti
Jatkotutkinnon apurahat Englanti

Sijainnit

  • Kaunas

    A. Mickevičiaus g. 9, LT 44307 Kaunas, , Kaunas

Kysymyksiä