Keystone logo
Lublin University of Technology

Lublin University of Technology

Lublin University of Technology

Johdanto

Lublin University of Technology on perustettu vuonna 1953. Yliopisto sijaitsee Puolan kaakkoisosassa. Sen kampus on yksi Puolan parhaiten suunnitelluista ja varustetuista opetus- ja tutkimuskeskuksista. Modernien tilojen lisäksi kampuksella on historiallisia rakennuksia. LUT on puolalaisten yliopistojen joukossa patentti- ja hyödyllisyysmallihakemusten määrässä korkealla. Yliopisto on myös johtava patenttien ja myönnettyjen suojaoikeuksien määrä. LUT on nelinkertainen innovaatiojohtaja Perspektywy Education Foundation -luokituksessa.

LUT:ssa on noin 9000 opiskelijaa ja ulkomaalaisia on yli 10 % LUT:n opiskelijakunnasta. Yliopiston alumnit ovat päteviä asiantuntijoita, jotka ymmärtävät tutkimuksen ja teknologian suhdetta yhteiskunnalliseen ja sivistyneeseen kehitykseen. Lublin University of Technology tiedekunnan jäsenet, opiskelijat ja tohtoriopiskelijat ovat voittaneet erilaisia tutkimuskilpailuja ja saaneet mitaleja kansainvälisissä keksintönäyttelyissä Genevessä, Valenciassa ja Santa Clarassa, Yhdysvalloissa. Opiskelijat voivat valita 29 puolan opiskelualan ja 2 englanninkielisen ohjelman välillä, joita opetetaan kuudessa tiedekunnassa.

LUT tekee yhteistyötä useiden EU:n ja EU:n ulkopuolisten yliopistojen kanssa Erasmus+:n ja muiden kansainvälisten vaihto-ohjelmien puitteissa, mikä antaa opiskelijoille monia mahdollisuuksia saada unohtumattomia kokemuksia opiskellessaan tai harjoittelemalla ulkomailla. LUT tarjoaa myös monia koulun ulkopuolisia aktiviteetteja, joihin voi osallistua, kuten tiedekerhoja, perinteisiä ja nykytanssiryhmiä, akateemista kuoroa, akateemista urheiluliittoa, pursiseuraa ja paljon muuta. Lublin University of Technology isännöi joka vuosi Student Culture Days "Juwenalia" -festivaaleja. Tapahtuma houkuttelee lukuisia musiikin ystäviä, jotka voivat katsoa ja kuunnella parhaiden musiikin tähtien live-esityksiä.

Kampuksen ominaisuudet

LUT:n kirjasto

Kampuksella on LUT:n keskuskirjasto ja 4 tiedekunnan kirjastoa. Keskuskirjastossa on yli 160 000 kirjaa ja 300 nykyistä aikakauslehteä Puolasta ja ulkomailta. Kirjasto tarjoaa tieteellistä kirjallisuutta, hakukirjallisuutta, kurssikirjoja sekä aikakauslehtiä ja aikakauslehtiä. Opiskelijat voivat hakea kirjaston luettelosta kaikenlaista kirjastoaineistoa sekä tarkistaa sijainnin ja varaston saatavuuden. Monet resurssit ovat saatavilla sähköisesti, ja niihin pääsee valtuutetun yhteyden kautta sekä kampuksella että sen ulkopuolella. Opiskelijat ja tutkijat voivat käyttää Internet-yhteydellä varustettuja tietokoneita jokaisessa tiedekunnan kirjastossa ja Help Deskissä. Opiskelijoiden lukijakortit ovat voimassa opiskeluaikana ja niillä voi lainata paikallisesti säilytettyjä kirjoja maksutta. Kaikille fuksille järjestetään infotilaisuus kirjaston käytöstä.

Vieraiden kielten laitos (DFL) sijaitsee konetekniikan tiedekunnan 8. kerroksessa. Kielikurssien järjestämisen lisäksi laitos tarjoaa monia kansainvälisesti tunnustettuja englannin, ranskan ja saksan kokeita, kuten TOEFL, TOEIC, TELC, MONDIALE Technical English, WiDaF, MONDIALE Fachsprachentest DeutschTFI, TM.

Urapalvelutoimisto käsittelee työmarkkinoita, työ-/harjoittelupaikkoja/koulutustarjouksia, tietoa työnantajista ja tilanteista työmarkkinoilla. He tukevat opiskelijoita ja vastavalmistuneita heidän työuran valinnassa sekä järjestävät yksilö- ja ryhmätyöpajoja urasuunnittelusta. Jokainen työuraansa harkitseva opiskelija voi tulla toimistoon maksuttomaan konsultaatioon.

LUT:n Yrittäjähautomo tukee opiskelijoiden, jatko-opiskelijoiden, valmistuneiden ja nuorten yliopistohenkilöiden yrittäjyyttä LUT:ssa ja muissa oppilaitoksissa. Hautomo keskittyy toimintaan, joka mahdollistaa nuorten ideoiden toteuttamisen, heidän toimintakykynsä tarkistamisen todellisilla markkinoilla juuri ennen kuin palvelu on valmis myytäväksi. Se tarkoittaa yksinkertaisesti sitä, että edunsaajat voivat perustaa yrityksiä.

IT-keskus tarjoaa palvelua tietotekniikan infrastruktuurin kehittämisessä ja mahdollistaa Internet-yhteyden kaikille opiskelijoille. Opiskelijoille annetaan opiskelijasähköpostiosoite ja he voivat käyttää Eduroam-verkkoa Internet-WiFi-yhteyteen.

  Pääsymaksut

  Tukikelpoiset ehdokkaat

  Seuraavat hakijat ovat oikeutettuja suorittamaan korkeakoulututkintoa Lublin University of Technology rehtorin päätöksellä:

  • Hakijat, joilla ei ole minkäänlaista asemaa tai asiakirjoja, jotka oikeuttavat heillä opiskelemaan samoin edellytyksin kuin Puolan kansalaiset; ulkomaalaiset, joilla on oleskelulupa, jossa on merkintä "pääsy työmarkkinoille" tai Schengen-viisumi tai kansallinen viisumi työskentelyä varten Puolan alueella, voivat ilmoittautua LUT:n koulutukseen ja seurata sitä vain maksua vastaan;
  • Voimassa olevan napakortin (Karta Polaka) haltijat;
  • Euroopan unionin jäsenvaltioiden, Sveitsin valaliiton tai Euroopan vapaakauppaliiton (EFTA) jäsenvaltioiden kansalaiset, jotka ovat Euroopan talousalueesta tehdyn sopimuksen osapuolia, ja heidän perheenjäsentensä, joilla on tarvittavat varat heidän oleskelukustannukset opiskelujakson aikana;

  Vaiheittainen menettely

  • Luo henkilökohtainen rekisteröintitili Sähköiseen opiskelijailmoittautumisjärjestelmään
  • Valitse tiedekuntasi, ohjelmasi ja koulutustasosi.
  • Täytä ja lähetä henkilökohtainen kyselylomake - täytä tietosi.
  • Lataa skannatut pätevyysasiakirjat.
  • Maksa hakemusmaksu hakuajan kuluessa.
  • Osallistu pätevyysmenettelyyn – asiakirjasi tarkistetaan muodollisten ja koulutukseen liittyvien vaatimusten osalta.
  • Tarkista pätevyyden tulokset. Saat rehtorin antaman päätöksen (joko myönteisen tai kielteisen).
  • Jos päätös on myönteinen, toimita päätöksessä mainitut vaadittavat alkuperäiset asiakirjat.
   Office of International Education ilmoittaa sinulle seuraavista vaiheista sähköpostitse tai kirjeitse.

  Tarvittavat asiakirjat

  Pätevyysasiakirjat

  • Korkeakoulututkintotodistuksen skannaus laillistamalla (tai apostillella) ja huomautuksilla;
  • Virallisen opintosuoritusotteen/tutkintotodistuksen liitteen skannaus yliopiston vahvistaman arvosana-asteikon kanssa
  • Skannaus virallinen todistus, joka vahvistaa opetuskielen taitosi
  • Skannaa passin sivu valokuvallasi ja henkilötiedoillasi

  Rekisteröintiasiakirjat

  • Henkilökohtainen kyselylomake – tulostettu sähköisestä opiskelijailmoittautumisjärjestelmästä ja allekirjoitettu;
  • Asiakirjat, jotka vahvistavat korkea-asteen koulutuksen suorittamisen laillistetulla (tai apostillella) ja niiden puolaksi valannoitettu käännös tai oikean konsulin tekemä tai oikeaksi todistama käännös;
  • Tutkintotodistuksen liite tai muu asiakirja, joka sisältää luettelon suoritetuista oppiaineista (oppiote) sekä opetussuunnitelmien sisältö ja niiden puolaksi vannottu käännös tai oikean konsulin tekemä tai oikeaksi todistama käännös;
  • Yliopiston myöntämä asiakirja, jossa kerrotaan arvosana-asteikko (jos sitä ei ole mainittu koulutusasiakirjoissa) ja sen puolaksi valannoitettu käännös tai oikean konsulin tekemä tai oikeaksi todistama käännös;
  • Asiakirjat, jotka vahvistavat englannin kielen taidon;
  • Puolassa opiskeluajan kattava sairaus- ja tapaturmavakuutus tai eurooppalainen sairausvakuutuskortti.
  • Voimassa oleva asiakirja, joka oikeuttaa opiskelijan oleskelemaan Puolan tasavallan alueella
  • Todistus korkeakoulututkinnon tunnustamisesta (nostrifikaatiosta) (tarvittaessa)
  • Alkuperäinen valtakirja, joka valtuuttaa henkilön toimimaan Opiskelijan puolesta (tarvittaessa).

  Hakemus- ja lukukausimaksut

  Hakemusmaksu – 20 euroa

  • Hakumaksu maksetaan kerran jokaiselta koulutusalalta, jolle opiskelija on rekisteröitynyt sähköiseen opiskelijailmoittautumisjärjestelmään, eikä sitä palauteta. Se tulee maksaa viimeistään 1.7.2023. Pankkitilitiedot löytyvät Sähköisestä opiskelijailmoittautumisjärjestelmästä ja sisäänpääsyjärjestelmästä MAKSUT-kentästä.
  • Lukukausimaksu – rehtorin päätöksen perusteella hyväksyttyjen opiskelijoiden maksamat lukukausimaksut euroina on määritelty

  Online-sovellus

  Voit hakea verkossa noudattamalla alla olevia ohjeita:

  • Seuraa rekisteröitymislinkkiä sivun alalaidassa.
  • Valitse tiedekuntasi, ohjelmasi ja koulutustasosi.
  • Täytä ja lähetä henkilökohtainen kyselylomake rekisteröintitilin luomiseksi. Sinun tulee täyttää henkilö-, yhteys- ja koulutustietosi.
  • Muista tai kopioi NIU-numerosi ja salasanasi.
  • Kirjaudu sisään rekisteröintitilillesi käyttämällä NIU-numeroasi.
  • Kun olet kirjautunut sisään, tarkista tiedot Henkilötiedot-osiosta.
  • Lisää MsWord-tiedostoon tarvittavat tiedot kohdissa: Secondary Education – Yläasteen todistuksen myöntänyt maa; Korkeakoulutus – Korkea-asteen tutkintotodistuksen myöntänyt maa; korkeakoulun osoite, puhelinnumero ja suuntanumero sekä sähköpostiosoite.
  • Lataa kelpoisuusasiakirjat Lähetä asiakirjat -osioon sekä valokuvasi.
  • Maksa hakemusmaksu.

  Viisumivaatimukset

  Kaikkien ulkomaalaisten (EU:n ja EU:n ulkopuolisten) on laillistettava oleskelunsa Puolassa. Mahdollisuuksia on useita riippuen vierailun tarkoituksesta ja ajasta. Puolassa vierailemiseen vaaditaan viisumi tai Schengen-viisumi. Jos aiot muuttaa Eurooppaan ja oleskella Puolassa pitkään – tarvitset oleskeluluvan, jonka voi hankkia koulutuksen perusteella. Kolmansien maiden kansalaiset, joilla on pitkäaikainen viisumi, voivat oleskella Puolan tasavallassa yli 90 päivää, ja heidän tulee hakea oleskelulupaa.

  Puolan tasavalta on Schengen-alueen jäsen. Schengen-sopimuksen maat ovat poistaneet passi- ja maahanmuuttovalvonnan yhteisiltä rajoiltaan ja jäsenmaidensa välisiltä matkoilta. Jäsenvaltiot tunnustavat myös muiden Schengen-valtioiden myöntämät Schengen-viisumit. Ulkorajalla tai ensimmäistä kertaa Schengen-alueelle tullessa noudatetaan normaaleja maahanmuuttovalvontamenettelyjä, mutta pääsy mihin tahansa Schengen-maahan katsotaan pääsyksi koko Schengen-alueelle (kaikki jäsenmaat), eikä muita maahanmuuttotarkastuksia tarvita.

  Ulkomaalaisen Puolan alueella oleskelun laillisuus voidaan tarkastaa, ja se koostuu siitä, että ulkomaalaista pyydetään esittämään asiakirjat tai luvat, jotka oikeuttavat hänet oleskelemaan Puolassa, oleskelukustannusten kattamiseen tarvittavat varat sekä asiakirjat, jotka vahvistavat sairausvakuutuksen. .

  Tällaista valvontaa suorittavat laitokset ovat:

  • Tullin virkamiehet
  • Rajavartiolaitoksen virkamiehet
  • Poliisit
  • Ulkomaalaisviraston valtuutetut työntekijät
  • Voivodeship Officen valtuutetut työntekijät

  Viisumin pidennys

  Muista, että hallintoelimet voivat muuttaa lopullista luetteloa vaatimuksista ja tarvittavista asiakirjoista, ja ennen viisumin jatkamisen hakemista sinun tulee aina kysyä tietystä toimistosta lisätietoja.

  Puolan tasavallan alueella oleskelevien ulkomaalaisten Puolan viranomaisen tai toisen Schengen-valtion viranomaisen myöntämän, myös Puolan alueella voimassa olevan Schengen-viisumin voimassaoloaikaa voidaan pidentää sekä oleskelun kestoa. tällä viisumilla, jos esitetään todiste painavista syistä, jotka oikeuttavat voimassaoloajan tai oleskeluajan pidentämisen.

  Ulkomaalaisen, joka aikoo pidentää oleskeluaikaansa Schengen-viisumin perusteella, on toimitettava täytetty viisumin jatkamista koskeva hakemus ja alla luetellut lisäasiakirjat ulkomaalaisen asuinpaikan toimivaltaiselle voivodikuntavirastolle viimeistään päivänä, jona Puolan tasavallan alueella oleskeluaika päättyy. Viisumin jatkamisesta tärkeistä henkilökohtaisista syistä peritään 30 euron leimavero. Asiakirja myönnetään kuukauden kuluessa.

  Tarvittavat asiakirjat:

  • Hakemuslomake täytetty annetuilla tiedoilla
  • 1 valokuva
  • Valokopio voimassa olevasta matkustusasiakirjasta (alkuperäinen saatavilla tarkastettavaksi).
  • Asiakirja, joka vahvistaa viisumin jatkamisen syyn (vahvistus opiskelijastatusstasi).

  Apurahat ja rahoitus

  Puola tarjoaa stipendejä opiskelijoille hallituksen, eri säätiöiden ja yliopistojen itsensä kautta. Ne ovat saatavilla puolalaista alkuperää oleville opiskelijoille, mukaan lukien vammaiset hakijat, sekä kansainvälisille opiskelijoille sekä EU:n sisällä että EU:n ulkopuolisista maista. Apurahoja tarjoavien laitosten suuri määrä ja niiden sujuva saatavuus tekevät maan tilanteesta ainutlaatuisen.

  Apurahat kahdenvälisten sopimusten puitteissa

  Puolan hallituksen tai sen ulkomaisen kumppanin rahoittama. Stipendin määrä riippuu opintojen tyypistä. On myös suositeltavaa tarkistaa paikallisilta viranomaisilta, onko heillä stipendiohjelma, joka sisältää opinnot Puolassa. Kannattaa tarkistaa paikallisilta viranomaisilta, onko heillä stipendiä.

  CEEPUS-vaihto-ohjelma – Ohjelmassa on mukana 16 Keski- ja Itä-Euroopan maata, joiden vaihto-opiskelijat ovat vapautettuja lukukausimaksuista sekä isäntämaan rahoittamista apurahoista.

  Itäisen kumppanuuden ja Neuvostoliiton jälkeisten maiden stipendit – näitä apurahoja tarjotaan erityisesti valkovenäläisille opiskelijoille BA-, MA- ja tohtoriopintoja varten, ja niitä rahoittaa Konstanty Kalinowski -säätiö.

  Apurahat kehitysmaiden kansalaisille - Nämä stipendit auttavat tohtorintutkinnon opiskelijoita. teknisten alojen opintoja Puolassa. Niitä rahoittaa Puolan hallitus.

  Fulbright-ohjelma – Nämä ovat pääasiassa apurahoja Yhdysvaltojen ja Puolan välisen vaihto-ohjelman rahoittamiseen, jotta opiskelijat, harjoittelijat, tutkijat, opettajat, ohjaajat ja professorit voivat harjoitella molemmissa maissa. Rahoitusta hallinnoi Puolan ja Yhdysvaltojen Fulbright-komissio

  Visegrad-stipendiohjelma - Nämä ovat 1-4 lukukauden stipendejä maisterin ja maisterin tutkinnoille. Ohjelmaa hallinnoivat Kansainvälisen Visegrad-rahaston johtajat.

  Kuinka saada stipendi

  Ulkomaalaiset opiskelijat, joilla on napakortti, ovat oikeutettuja joihinkin stipendeihin. Muut ulkomaalaiset opiskelijat, jotka asuvat Puolassa tilapäisellä oleskeluluvalla tai viisumilla, eivät ole tukikelpoisia, elleivät he tai heidän perheenjäsenensä täytä Puolan lain vaadittuja säännöksiä. Opiskelijoiden on suoritettava opintoja akateemisella tasolla Puolassa. Mutta ennen kaikkea opiskelijoiden on suoritettava toisen asteen koulutus ja heillä on oltava päättötodistus yliopistoon pääsyä varten. Vastaava päättötodistus tai tutkintotodistus ei automaattisesti oikeuta opiskelijoita hakemaan stipendiä. Nostrifikaatiota on seurattava myöntävien maiden todistusten tai tutkintotodistusten aitouden ja Puolan lainsäädännön noudattamisen varmistamiseksi. Opiskelijoilla on oltava voimassa oleva viisumi ja lääkärintarkastus ennen Puolaan saapumista.

  Rankingit

  2023

  • 2. sija innovaatioissa (Perspektywy University Ranking - Innovation 2023)
  • 8. sija Puolan teknisistä yliopistoista (Perspektywy University Ranking - Universities of Technology 2023)
  • 43. sija akateemisessa potentiaalissa (Perspektywy University Ranking – Academic Potential 2023)
  • 25. sija Puolan yliopistojen yleisessä rankingissa (Perspektywy University Ranking – University Ranking 2023)
  • 34. sija julkaisuissa (Perspektywy University Ranking - Julkaisut 2023)
  • 34. sija prestigessä (Perspektywy University Ranking - Prestige 2023)
  • 41. sija akateemisessa tehokkuudessa (Perspektywy University Ranking - Academic Effectiveness 2023)
  • 33. sija kansainvälistymisessä (Perspektywy University Ranking - Internationalization 2023)

  2022

  • 3. sija innovaatioissa (Perspektywy University Ranking - Innovation 2022)
  • 8. sija Puolan teknisistä yliopistoista (Perspektywy University Ranking - Universities of Technology 2022)
  • 30. sija akateemisessa potentiaalissa (Perspektywy University Ranking – Academic Potential 2022)
  • 32. sija Puolan yliopistojen yleisessä rankingissa (Perspektywy University Ranking – University Ranking 2022)
  • 36. sija julkaisuissa (Perspektywy University Ranking - Julkaisut 2022)
  • 38. sija arvostuksesta (Perspektywy University Ranking - Prestige 2022)
  • 40. sija akateemisessa tehokkuudessa (Perspektywy University Ranking - Academic Effectiveness 2022)
  • 40. sija kansainvälistymisessä (Perspektywy University Ranking - Internationalization 2022)

  Sijainnit

  • Lublin

   Lublin, Puola

  Kysymyksiä