Keystone logo
Luleå University of Technology

Luleå University of Technology

Luleå University of Technology

Johdanto

Luleå University of Technology

Luleå University of Technology kasvaa voimakkaasti ja sillä on maailman johtava osaaminen useilla tutkimusalueilla. Tutkimuksemme tehdään tiiviissä yhteistyössä sellaisten teollisuudenalojen kanssa kuten Bosch, Ericsson, Scania, LKAB, SKF ja johtavien kansainvälisten yliopistojen kanssa. Luleå University of Technology kokonaisliikevaihto on 1,7 miljardia kruunua vuodessa. Meillä on tällä hetkellä 1 650 työntekijää ja 15 500 opiskelijaa.

Luleå University of Technology yliopisto on Pohjoismaiden pohjoisin tekninen yliopisto, joka sijaitsee Pohjois-Ruotsin itärannikolla vain 100 km napapiiristä etelään ja joissa on dramaattiset erot kesän ja talven välillä. Näyttävästä pohjoisvalosta, paljon lunta ja jäätynyttä merta lämpimiin kesäpäiviin joillakin rannoista ja 24 tunnin päivänvalolla on runsaasti mahdollisuuksia ulkoiluun ympäri vuoden.

Sijainti on lyhyen matkan päässä joistakin Euroopan aktiivisimmista kaivos- ja etsintäalueista. Yliopistolla on vahva asema tutkimuksen, kaivostoiminnan, metallurgian ja ympäristön tutkinnassa. Tämä heijastuu pitkästä vuorovaikutuksesta tutkimus- ja kaivosteollisuuden kanssa sekä tutkimuksen rahoittamiseen teollisuudessa.

Luleå University of Technology"}" />

123680_170518-ltu2-046.jpg
/ photo courtesy of Luleå University of Technology

valokuva Luleå University of Technology

Visio ja strategiat 2030

Visio 2030

Luleå University of Technology - Visio 2030:

 • Muotoilemme tulevaisuutta innovatiivisella koulutuksella ja uraauurtavilla tutkimustuloksilla. Arktisen alueen sijaintimme perusteella luomme globaalia yhteiskunnallista hyötyä.

Yleiset tavoitteet

Luleå University of Technology kaksi yleistä tavoitetta vuodelle 2030 ovat:

 • Olemme haasteellista yliopistoa, joka on tunnustettu panoksestaan kilpailukykyiseen ja kestävään yhteiskuntaan.
 • Meille on ominaista monitieteinen ja korkealaatuinen koulutus ja tutkimus.

Tärkeimmät strategiat

Jotta visiomme ja yleiset tavoitteemme toteutettaisiin, keskitymme kuuteen päästrategiaan.

 • Vakaalla ja pitkäaikaisella yhteistyöllä takaamme laatu, osuvuus ja näkyvyys.
 • Strategisten verkostojen ja liittoutumien kautta pystymme asettamaan itsemme ja vaikuttamaan yhteiskunnalliseen kehitykseen.
 • Laadukkaalla infrastruktuurilla vahvistamme profiilisi ja vahvistamme yhteistyötä.
 • Kansainvälistymisen kautta vahvistamme ja laajennamme toimintaamme ja edistämme globaalia yhteiskunnallista hyötyä.
 • Digitalisoinnin ja uuden tekniikan avulla edistämme innovatiivisia opetus- ja oppimisympäristöjä sekä tehokkaita ja esteettömiä palveluja.
 • Julkisuuden, avoimuuden ja luottamuksen muodostaman osallistavan kulttuurin avulla luomme kehitystä ja innovaatioita.

Luleå University of Technology"}" />

123682_170518-ltu2-041.jpg
/ photo courtesy of Luleå University of Technology

valokuva Luleå University of Technology

kestävyys

Luleå University of Technology kehittää houkuttelevan kestävän yhteiskunnan tutkimuksen ja koulutuksen avulla. Monet tutkimusaiheistamme liittyivät kestävyyden eri näkökohtiin, kuten luonnonvarojen hallinta, kestävä kaupunkikehitys, jätehuolto ja kierrätys. Kestävä kehitys on myös avainkysymys työssämme kehittää Ruotsin parasta oppimisympäristöä.

Tule opiskelijaksi Luleå University of Technology

Kun opiskelet Luleå University of Technology , saat maailmanluokan koulutuksen.

Meillä on lunta!

Olitpa sitten etsimässä juuri hoidettuja laskettelurinteitä, upeita huippuretkiä vuorenrinteillä tai heliiskia, Luleå University of Technology tarjoaa Ruotsin parasta hiihtoa. Lokakuusta juhannukseen on jokaiselle jotakin, keskiyön auringon alla tai keskellä talven pimeyttä.

Maailmanluokan tutkimus

Luleå University of Technology on eturintamassa useille yhteiskunnalle erittäin tärkeille tutkimusalueille. Jotkut tutkijoista ovat entisiä yliopisto-opiskelijoita, ja heidät tunnustetaan nykyään kansainvälisesti. Esimerkiksi instrumentti laskeutuu pian Marsille etsimään vettä ja ehkä etsimään elämää planeetalla.

Teollisuuden yliopisto

Meille kaltaiset yritykset sekä tutkimusyhteistyössä että opiskelijoiden auttamisessa kursseissa ja opinnäyteprojekteissa.

Luleå University of Technology opiskelijana hyödyt tiivistä yhteistyöstämme yritysten ja yhteiskunnan kanssa.

Riippumatta siitä, minkä ohjelman valitset, sinulla on mahdollisuus koulutuksen aikana olla yhteydessä työnantajiin. Monet kursseistamme annetaan projektimuodossa, jossa terävä projekti työskentelet yrityksen tai organisaation tehtävän ratkaisemiseksi. Se voi myös olla pääsy tulevaan työhön, mahdollisuus, jota monet entiset opiskelijamme ovat hyödyntäneet. Jotkut projektikursseillamme kehitetyt innovaatiot ovat tulleet niin menestyviksi, että ne johtivat patentteihin.

Luleå University of Technology

Luleå University of Technology on valoisat ja raikkaat tilat, joissa on monia sosiaalisia tiloja opiskelijoille, ja kahviloita ja ravintoloita melkein jokaisessa rakennuksessa.

Sijainnit

 • Luleå

  Lulea university of technology, 97187, Luleå

Kysymyksiä